Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: "Να στείλουμε μήνυμα ανατροπής"

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: “Να στείλουμε μήνυμα ανατροπής”

|

Η επικοινωνία, οι επαφές και οι συναντήσεις με τους πολίτες των νησιών μας, συνεχίζονται από τον υπ. Βουλευτή Κυκλάδων και αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Πολυχρονάκο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών και στο πλαίσιο της επικοινωνίας με τους συμπατριώτες του, αναφέρεται στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας:

«Οι πολίτες με την ψήφο τους είναι αυτοί που θα επιβάλλουν στα κόμματα να βάλουν τις ανάγκες της χώρας πάνω από τις δικές τους σκοπιμότητες.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προοδεύουν και προχωρούν μπροστά γιατί έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που σχηματίζονται με προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτές τις χώρες υπάρχει Κράτος Δικαίου, Διαφάνεια, Δημόσιος Έλεγχος, δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτοι Πρωθυπουργοί που κάνουν ότι θέλουν.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας γιατί δεν θέλει κανέναν έλεγχο. Επιθυμεί να διαχειρίζεται τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς έλεγχο, να αποκλείει από το ΕΣΠΑ τις μικρές επιχειρήσεις, να συγκαλύπτει υποθέσεις όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, μιλάει για προοδευτική κυβέρνηση όταν συνεργάστηκε δύο φορές με τον κ. Καμμένο χωρίς να έχει κάνει έστω αυτοκριτική για αυτή την επιλογή. Ούτε αυτός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν έχει πρόγραμμα, δεν διαθέτει αξιοπιστία. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρεται επίσης στο θέματα που αφορούν στην οικονομία, τονίζοντας ότι αποκρύπτεται η πραγματική εικόνα της οικονομίας με το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος να λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις .

«Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία. Το ζήτημα όμως είναι, τι είδους κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Θα έχει μια κυβέρνηση που θα νομοθετεί για να προστατέψει τους πολίτες ή μια κυβέρνηση που θα νομοθετεί για τα συμφέροντα των funds και των τραπεζών;».

Αναφερόμενος επιπλέον στη νησιωτική πολιτική, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων τονίζει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει και καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση νησιωτικής πολιτικής που δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα και καλεί τους πολίτες των Κυκλάδων να γίνουν με την ψήφο τους, η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κύθηρα και Μεσσηνία. ενδείξεις βελτίωσης αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Από Εύβοια και Κύθηρα μέχρι Χανιά και Μεσσηνία, οι πυροσβέστες συνεχίζουν με αυταπάρνηση – Νέες αναζωπυρώσεις, ενεργά μέτωπα και προειδοποίηση για κρίσιμη Κυριακή

Καίγεται η Προύσα: Η Τουρκία μετρά πληγές από πύρινη λαίλαπα στη βορειοδυτική επαρχία

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις και απειλεί οικισμούς στην επαρχία Προύσα – Εκκενώσεις, αποκλεισμοί δρόμων και δραματικές εικόνες καταστροφής

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Παρέμβαση Λιανού για δίκαιη κατανομή πόρων

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά αλλαγή πλαισίου ώστε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να έχουν έσοδα για ανταποδοτικά έργα – Νέες ισορροπίες στους νησιωτικούς δήμους

Νάξος – Μουτσούνα: Η μικρή Διονυσία και το γλαράκι της ελπίδας

Από τη Μουτσούνα ως τη Χώρα, ένα κορίτσι με καρδιά μεγαλύτερη απ’ την ηλικία του δείχνει τι σημαίνει αγάπη για τη ζωή και τους αθόρυβους ήρωες της φύσης

Τραγωδία στη Σέριφο: Νεκρός 22χρονος που είχε εξαφανιστεί, που βρέθηκε…

Αγωνία που μετατράπηκε σε θρήνο – Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου του.

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.