Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Φιλ. Φόρτωμας: "Εκανα πράξη ότι είπα ότι θα διεκδικήσω...

Εκλογές 2023 – Φιλ. Φόρτωμας: “Εκανα πράξη ότι είπα ότι θα διεκδικήσω για τους Ανδριώτες”

|

Την Άνδρο επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου πραγματοποίησε συνολικά έξι ανοικτές συναντήσεις σε Μπατσί, Χώρα, Κόχυλο, Κόρθι και Γαύριο.

Στις ανοικτές αυτές συναντήσεις, παραβρέθηκαν, πλέον του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, αρκετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και συλλογικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου, παλιοί και νέοι φίλοι του κ. Φόρτωμα, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Παντού έγινε αναφορά στο πλήθος έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο υποψήφιος βουλευτής, μέσα από τις συνεχείς διεκδικήσεις του για όλα τα ζητήματα που απασχολούν στην Άνδρο. Κατά κοινή ομολογία είναι η πρώτη φορά που κάποια κυβέρνηση ασχολήθηκε ουσιαστικά με τα θέματα της Άνδρου.

Ο υπ. Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα έχει υποσχεθεί και υλοποίησε την τετραετία που μας πέρασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα χρηματοδοτικά εργαλεία  που ενεργοποίησε για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των νησιών και επισήμανε την αγαστή συνεργασία με τον Α’ και Β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει τροχιοδρομήσει το νησί σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Φόρτωμας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί επίσης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Υποπυραγό Πρινιωτάκη Δημήτριο για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας, ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Κατόπιν, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναχράντου και συνάντησε τον Ηγούμενο και τους διαμένοντες σ ‘αυτή μοναχούς, με τους οποίους τον συνδέει στενή σχέση.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό να μπορεί να κάνει απολογισμό έργου μπροστά στους πολίτες που τον στήριξαν και να μην κάνει αναφορά σε όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο τους για να μην τους κουράσει! Είναι σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα! Είμαι πολύ περήφανος γιατί στα μάτια των Ανδριωτών είδα την επιβράβευση και την παραδοχή πως, ότι προεκλογικά τους είπα πως θα διεκδικήσω, εγώ το έκανα πράξη! »


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Naxos Summer Camp 2025: Καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, παιχνίδι και νέες εμπειρίες!

Από 30 Ιουνίου στον Άη Γιώργη – Κολύμβηση, survivor games, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, χορός και πολύ γέλιο για παιδιά 4-14 ετών!

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.