Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: "Τραγική η υποστελέχωση στο Νοσοκομείου Σύρου"

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: “Τραγική η υποστελέχωση στο Νοσοκομείου Σύρου”

|

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Σύρου, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος συζήτησε τα προβλήματα υποστελέχωσής του με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ συναντήθηκε και με το Σωματείο των εργαζομένων.

Η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κα Κατερίνα Καλογεράκη και τα λοιπά μέλη, εστίασαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυρίως στην έλλειψη προσωπικού του νοσοκομείου και στην κατάσταση που κλήθηκαν να διαχειριστούν ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η υποστελέχωση ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπως είναι της Σύρου που έχει υπερ-τοπική διάσταση και σημασία για τις Κυκλάδες αποτελεί το πιο σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο Γιάννης Πολυχρονάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν κλινικές και τμήματα χωρίς ουσιαστικά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επισήμανε επιπλέον την αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων των γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν, την έλλειψη γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες αλλά και των ειδικευόμενων γιατρών που δημιουργεί πρόβλημα στις εφημερίες .

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος τόνισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Ο στόχος αυτός συνιστά προγραμματική δέσμευση του κόμματος και προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις θέσεις και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια υγεία που περιλαμβάνουν:

  • Μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νησιά. Τα κίνητρα αφορούν αυξημένες αποδοχές, στεγαστικό επίδομα, έκπτωση στο φόρο εισοδήματος, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ.
  • Διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Δημόσια Υγεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Νέο και ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Ένταξη όλων των δομών δημόσιας υγείας των νησιών στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρχουν ακόμα πιο αυξημένα κίνητρα.
  • Πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία στις πρωτεύουσες των νομών, όπως η Σύρος, προκειμένου να αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς και να προσφέρουν υπηρεσίες και στους κατοίκους άλλων νησιών.

« Ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση οι δομές δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες και στα νησιά μας..» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυχρονάκος και πρόσθεσε, «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση του τόπου, στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες.

Στις 21 Μαΐου, κάθε πολίτης μπορεί να γίνει η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.

Να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει το δρόμο σε νέους ανθρώπους».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.