Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Φιλ. Φόρτωμας: Επισκέψεις σε Πάρο και Αντίπαρο

Εκλογές 2023 – Φιλ. Φόρτωμας: Επισκέψεις σε Πάρο και Αντίπαρο

|

Η περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Φόρτωμα συνεχίστηκε με την επίσκεψή του στην Πάρο και την Αντίπαρο, δύο νησιά που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ενισχύσει σημαντικά, μέσα από προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αρχικά, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε την Αντίπαρο στις 7 Μαΐου και παρευρέθηκε στον Εσπερινό για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Σπηλιώτη στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο φημισμένο Σπήλαιο του νησιού, παρουσία πλήθους κόσμου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τάσο Φαρούπο και ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Την επόμενη ημέρα, ο υπ. Βουλευτής επισκέφθηκε την Πάρο και παρευρέθηκε στο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Δρυό. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο της Πάρου Μάρκο Κωβαίο και με τον Έπαρχο Κωνσταντίνο Μπιζά, στις οποίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητάς τους και ενημερώθηκε για τα υπό εξέλιξη και προγραμματισμένα έργα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πάρου και συναντήθηκε με την Πρόεδρό του, Μαρία Κουτσονικολή. Ένα Κέντρο Υγείας που με τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΔΥΠΕ και της Διοίκησής του, αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε πρώτα το γραφικό χωριό Κώστος, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο, κ. Ειρήνη Ρούσσου στο γραφείο της Κοινότητας και στη συνέχεια συναντήθηκε στην πλατεία του χωριού με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, η Νάουσα, όπου επισκέφθηκε το γραφείο της Κοινότητας και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Παντελή Μπαφίτη, και στη συνέχεια συναντήθηκε με αρκετούς φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει ενδελεχώς την προσφορά και τη στήριξη της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Το απόγευμα της τελευταίας ημέρας, ο υπ. Βουλευτής πραγματοποίησε επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες, στις οποίες επισημάνθηκε ότι το αποτύπωμα που δημιούργησε και άφησε κατά τη διάρκεια της θητείας της η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τα έργα της, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας.

Μετά το πέρας της περιοδείας του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος προσωπικά έχουμε σταθεί κοντά στους κατοίκους και στις ανάγκες τόσο της Πάρου, όσο και της Αντιπάρου και τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας. Τα έργα που έχουν εγκριθεί για τα δύο νησιά, αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη στήριξη στους δύο δήμους καθώς και τον σεβασμό στους κατοίκους και στην τοπική κοινωνία! #mazi θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε και την επόμενη τετραετία!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Μικρά νησιά, μεγάλες ιστορίες: Τα βιβλιοπωλεία που δίνουν ζωή στις Κυκλάδες. Ο Καπετάνιος ανάμεσά τους

Από την Τήνο ως τη Σαντορίνη και τη Νάξο μικρά βιβλιο-στέκια γίνονται καταφύγια γνώσης, πολιτισμού και καφέ, δίνοντας στην ανάγνωση μια αυθεντική νησιώτικη αύρα.

Νάξος – Μέλανες: Closing Summer Party με τους Playback Live!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας» διοργανώνει το Closing Summer Party με τους Playback Live, Τετάρτη 10/9 στην Πλατεία Μελάνων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική

Από το Συμπόσιο στη Σύμη, αφιερωμένο στη μνήμη Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε δέσμη προτάσεων για ΦΠΑ, μεταφορικό και υγειονομικό ισοδύναμο, ενέργεια, νερό, στέγη και ακτοπλοΐα.

ΔΕΥΑΘ: Νέο δίκτυο ύδρευσης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό στο παραλιακό μέτωπο Εμπορείου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες σε Περίσσα, Άγιο Γεώργιο, Εξωμύτη και Βλυχάδα να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης εντός του έτους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.