Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: "Οι νησιώτες πρέπει επιτέλους να νιώσουν ασφαλείς...

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: “Οι νησιώτες πρέπει επιτέλους να νιώσουν ασφαλείς στο τόπο τους”

|

Στην οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Για πρώτη φορά, το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα νησιά των Κυκλάδων, έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη υποστελέχωση στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Στην Τήνο δεν υπάρχει παιδίατρος, στη Νάξο δεν υπάρχει γυναικολόγος, στη Σαντορίνη δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, στο Νοσοκομείο Σύρου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απαιτούνται 4 γιατροί και δεν υπηρετεί ούτε ένας, σε νησιά όπως η Άνδρος, η Μήλος και η Πάρος δεν υπάρχει μικροβιολόγος. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στα άλλα νησιά, πριν λίγο καιρό μάλιστα, παραιτήθηκε ο γιατρός στη Σέριφο.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, για να πάρει την ψήφο των πολιτών, 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Ξέχασε όμως να πει ότι υπήρχαν προκηρύξεις -για λίγες βέβαια θέσεις γιατρών στις Κυκλάδες- που απέβησαν άκαρπες, καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους γιατρούς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν κίνητρα γι’ αυτούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ένα ‘’υγειονομικό ισοδύναμο.’’

Τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν τους πολίτες, βλέπουν μόνο πελάτες. Στόχος τους είναι να υφαρπάξουν την ψήφο των νησιωτών αλλά την επόμενη μέρα οι νησιώτες θα είναι και πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες.

Υπάρχει όμως διέξοδος, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας που περιλαμβάνει:

• Μισθολογικά κίνητρα. Οι γιατροί που θα υπηρετούν στα νησιά θα έχουν αυξημένες αποδοχές.

• Βαθμολογικά κίνητρα: Οι γιατροί που θα υπηρετούν στα νησιά θα έχουν ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ.

• Φορολογικά κίνητρα με έκπτωση στο φόρο εισοδήματος για τους υγειονομικούς που υπηρετούν στα νησιά και αφορολόγητο στεγαστικό επίδομα.

• Ένταξη όλων των δομών δημόσιας υγείας των νησιών στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρχουν ακόμα πιο αυξημένα κίνητρα.

• Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, από τον Προϋπολογισμό ώστε να υπερβούμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Υγεία.

Στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα, ας αναλογιστούμε αρχικά πόσο κοστίζουν σε ετήσια βάση στο Κράτος οι αεροδιακομιδές που γίνονται από τα νησιά επειδή δεν υπάρχουν γιατροί. Το κόστος για μια ώρα είναι 6.000 ευρώ!

Το ΠΑΣΟΚ έχει το όραμα, έχει τις προτάσεις, έχει το στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίησή τους. Οι νησιώτες πρέπει επιτέλους να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους, σ’ αυτόν που αγάπησαν, τον τίμησαν και επιμένουν να τον τιμούν με την απόφασή τους να μείνουν μόνιμα εκεί”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.