Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΕκλογές 2023 - Αν. Χαλκιά: "Οι εκλογές της 21ης Μαϊου θα πρέπει...

Εκλογές 2023 – Αν. Χαλκιά: “Οι εκλογές της 21ης Μαϊου θα πρέπει να αναδείξουν μια κυβέρνηση με δυναμική”

|

Δύο είναι τα κρίσιμα διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας. Η συνέχιση και αξιοποίηση της καλής πορείας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η οικονομία και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων του Δημοσίου, που παραμένουν ακόμα αιχμάλωτα του “βαθέος” κράτους.

  Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαϊου καλείται να απαντήσει για το ποια κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την διάθεση να εφαρμόσει τις πολιτικές για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
     Το διακυβευμα που σχετίζεται με το ποιός μπορεί να αλλάξει το “βαθύ κράτος” είναι αλληλένδετο με την οικονομία. Η οποιαδήποτε αλλαγή του κράτους προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Χρειάζονται χρήματα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και πολιτικό κεφάλαιο. Χωρίς ισχυρή οικονομία τίποτα από τα δύο δεν υπάρχει.
      Με αυτή την έννοια διακυβέρνηση από κυβερνήσεις ασταθείς ή με συνεταίρους με ιδεοληψίες οδηγούν στην οπισθοδρόμηση την οικονομία και μηδενίζουν κάθε προσπάθεια να άλλαξει το κράτος.
     Απαιτείται μακροχρόνια πρόοδος συζητήσεων και κουλτούρα συνεργασίας για να  πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε το βιώσαμε με την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
      Μιας συνεργασίας που προέκυψε με μεγάλη ταχύτητα διότι αποφάσισαν μόνο για το μοίρασμα των υπουργείων και όχι για πολιτικές.
    Στις ελάχιστες ημέρες των διερευνητικών εντολών, το να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς να έχει υπάρξει πριν ένας ουσιαστικός διάλογος,είναι μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
     Όπως σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι και η συνεργασία, με παράλογες απαιτήσεις με άγνωστο πρωθυπουργό όπως επικαλείται το ΠΑΣΟΚ.
    Οι επικείμενες εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες και πειράματα από τις αποτυχημένες συμμαχικές κυβερνήσεις Τσίπρα – Βαρουφακη- Καμμένου σε πρώτη φάση και Τσίπρα – Καμμένου στην δεύτερη ας μας γίνουν μάθημα απο το πάθημα.
    Μια αδύναμη συμμαχική κυβέρνηση και ένα θολό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής ή μια περίοδος  αδυναμιας σχηματισμού κυβέρνησης με μακριά αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα και την αξιοπιστία της χώρας που με τόσες δυσκολίες έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε.
      Οι εκλογές της 21ης Μαϊου θα πρέπει να αναδείξουν μια κυβέρνηση με δυναμική, τόλμη και αποφασιστικότητα για να μην κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης. Μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη, η οποία θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της ανάπτυξης στο οποίο έχουμε βάλει τα θεμέλια μέχρι σήμερα.
Υποψήφια βουλευτής
Κυκλάδων ΝΔ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο