Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠολυχρονάκος: Τι είδε, τι άκουσε σε Σίφνο και Μήλο

Πολυχρονάκος: Τι είδε, τι άκουσε σε Σίφνο και Μήλο

|

Τα νησιά της Μήλου και της Σίφνου, επισκέφτηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε σημαντικές συναντήσεις με φορείς και κατοίκους των νησιών, με τους οποίους συζητήθηκαν σημαντικά θέματα.

Στο νησί της Μήλου, ο κ. Πολυχρονάκος επισκέφτηκε την Έπαρχο κα Έλλη Χωριανοπούλου τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Μικέλη προϊσταμένους και υπαλλήλους του Δήμου του νησιού.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, κατά την οποία συζήτησε με τους αρμόδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η υποστελέχωση της δομής υγείας του νησιού, το θέμα της εύρεσης στέγης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κ.α.

Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μην μπει στο τραπέζι της συζήτησης καθώς για τον κ. Πολυχρονάκο ήταν και είναι προτεραιότητα η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους στις Κυκλάδες, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Πρόεδρος της ομάδας του Παμμηλιακού κ. Μιχάλης Βαμβακάρης κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης.

Για θέματα αθλητισμού και άλλα ακόμα συζήτησε και με τον Αντιπρόεδρο του Παμμηλιακού και Προϊστάμενο του υποκαταστήματος κτηματολογικού γραφείου Μήλου κ. Στέλιο Λιβάνιο.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Μήλου κ. Παναγιώτη Κυριαζή.

Επίσης, ο κ. Πολυχρονάκος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Τρυπητής,  Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Σώρρο και να συζητήσει μαζί του για διάφορα θέματα.

Ο κ. Πολυχρονάκος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει επίσης μέλη της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Μήλου, και αρκετούς πολίτες με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις στον Αδάμαντα και στον Τριοβάσαλο.

Στο νησί της Σίφνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Δήμαρχο κα Μαρία Ναδάλη και τον υπ. Δήμαρχο στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές κ. Ανδρέα Μπαμπούνη. Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Γεροντή, με αρκετά μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και με τον Πρόεδρο της ομάδας του Πανσιφναϊκού κ. Γιάννη Χουζούρη, με τον οποίο συζήτησε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες σε θέματα αθλητισμού.

Τέλος, παρευρέθη στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στην Παναγιά τα Γουρνιά, όπου συλλειτούργησαν όλες οι Ενορίες του νησιού.

Ο κ. Πολυχρονάκος, αναμένεται σύντομα να επισκεφτεί ξανά τα δυο νησιά, καθώς ο διάλογος με τους μόνιμους κατοίκους και φορείς είναι αναγκαίος, για την απόλυτη κατανόηση των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης υποδομών και βασικών αναγκών που δημιουργεί η νησιωτικότητα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

HMHS Britannic στην Κέα: ιστορική ανέλκυση αντικειμένων από >120 μ., στην έκθεση η καμπάνα του πλοίου

Εγκεκριμένο πρόγραμμα (6–13 Μαΐου 2025) υπό την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ανέλκυσε επιλεγμένα τεκμήρια από το ναυάγιο του «διδύμου» του Τιτανικού· τα ευρήματα οδεύουν στο Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Π. Ραουζαίος: «Άδικη η εξαίρεση των Κυκλάδων από το -30% ΦΠΑ» — Κάλεσμα στους 4 βουλευτές για άμεση διόρθωση

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Άνω Σύρου ζητά να ισχύσει η μείωση ΦΠΑ και στις Κυκλάδες, επικαλούμενος νησιωτικότητα, αυξημένο κόστος ζωής και ανταγωνιστικότητα τουρισμού–επιχειρήσεων.

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στην Ανάφη: Δωρεάν εξετάσεις & σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στις 27–28/9

Η αποστολή των ΚΙΜ επιστρέφει με πλήρες ιατρικό κλιμάκιο, διαγνωστικές πράξεις, αξιολογήσεις πρόληψης και αιμοδοσία — με δωρεά ΙΣΝ, υλοποίηση «Αναγέννηση & Πρόοδος» και Α.Ε.Μ.Υ., υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

ΠΟΕΣΕ: «Μηδέν εις το πηλίκο» για την εστίαση μετά τις εξαγγελίες στη 89η ΔΕΘ

Οργή και απογοήτευση από τον κλάδο: καμία μείωση ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ/ποτά, καμία ελάφρυνση στο ενεργειακό και στο μη μισθολογικό κόστος.

Φιλώτι Νάξου: Κτηνοτροφικές μονάδες χωρίς ρεύμα, παρέμβαση Βλασερού

Ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βλασερός, καταγγέλλει ότι δεκάδες μονάδες στο Φιλώτι μένουν εκτός δικτύου, με συνέπειες στη συλλογή και συντήρηση γάλακτος και τυριών.

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στο τραπέζι και lockdown μετακινήσεων

Συναγερμός στο ΥΠΑΑΤ μετά την έξαρση κρουσμάτων. Σχέδιο άμεσης δράσης με ελέγχους, σταθμούς απολύμανσης και αυστηρή βιοασφάλεια· προειδοποίηση Τσιάρα για καθολική παύση μετακινήσεων αν δεν ανακοπεί η διασπορά.

Σύρος στο ισπανικό Viajar: «Βασίλισσα των Κυκλάδων» με ιστορία, αρχιτεκτονική και… off-season γοητεία

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας (με έναν από τους πιο επιδραστικούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους παγκοσμίως) αφιερώνει διαδοχικά θέματα στη Σύρο, αναδεικνύοντας Ερμούπολη, Άνω Σύρο, μουσεία και παραθαλάσσια χωριά — με απήχηση 5,1 εκατ. αναγνωστών.

Αμοργός: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει για 16η χρονιά

Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2025, η Αμοργός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για τον τουριστικό και πολιτιστικό κινηματογράφο, με ισχυρή διεθνή συμμετοχή και ελληνική παρουσία.

Τέλος Κρουαζιέρας: 20,24 εκατ. σε 52 ημέρες, Πού κατευθύνονται τα έσοδα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας μιλά για τα πρώτα έσοδα, την κατανομή τους σε Δήμους–λιμάνια–τουρισμό και το σχέδιο «πράσινης» αναβάθμισης στόλου και υποδομών.

«Θηραϊκές Τελετουργίες»: Παράδοση και μέλλον της Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η έκθεση υδατογραφιών της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη γίνεται αφετηρία μιας εκδήλωσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2025

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική