Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣε μάχη ανακοινώσεων εξελίχθηκε το τοπικό ντέρμπι μπάσκετ ΑΠΑΣ τα Φανάρια -...

Σε μάχη ανακοινώσεων εξελίχθηκε το τοπικό ντέρμπι μπάσκετ ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Πανναξιακός ΑΟΚ

|

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Πανναξιακός ΑΟΚ… Τοπικό ντέρμπι σε επίπεδο Παίδων για την ΕΣΚ Κυκλάδων.

ΔΑΚ Νάξου, μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης και η λήξη της αναμέτρησης βρίσκει τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια νικητή με το επιβλητικό 102 – 17 (!!!).

Σκορ που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις… Σκορ που προκαλεί ερωτηματικά για τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι οι διαφορές να μην ξεφεύγουν. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι το σωστό θα ήταν να μην υπάρχει σκορ. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τέτοιες διαφορές δεν κάνουν κακό αλλά αντίθετα σκληραγωγούν τον ηττημένο.

Απόψεις. Και όλες έχουν την δική τους λογική εξήγηση. Επι προσωπικού; Θεωρώ ότι από τη στιγμή που μπαίνεις στο παρκέ οφείλεις να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση όπου ο αντίπαλος έχει ρίξει … λευκή πετσέτα λόγω αστάθμητων παραγόντων, οπότε οφείλεις να το σεβαστείς…

Κάποτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε κληθεί να απαντήσει ως προπονητής του Παναθηναϊκού σε ανάλογη ερώτηση (σ.σ. διαφορά άνω των 40 πόντων σε αντίπαλη ομάδα) και είχε σημειώσει “εάν έλεγα στους παίκτες μου να κατεβάσουν ταχύτητα θα ήταν σαν να υποτιμούσα τον αντίπαλό μου”…

Με τη λήξη της συγκεκριμένης αναμέτρησης, τόσο ο Πανναξιακός ΑΟΚ όσο και ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια εξέδωσαν ανακοινώσεις καταθέτοντας τις απόψεις τους…

Εν αρχή ο Πανναξιακός ΑΟΚ 

Ας το πάρουμε λίγο αλλιώς… Δεν πρέπει μόνο να φαίνεσαι παιδαγωγός, αλλά και να είσαι…

📕 Η σημερινή ημέρα για τους μικρούς ηλικιακά (Κ12 και Κ13) αθλητές του συλλόγου μας ήταν μέρα μάθησης. Διδάχθηκαν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι στον αθλητισμό υπάρχουν και άνθρωποι που η ευγενής άμιλλα είναι έννοια που δεν υπάρχει καν στο λεξικό τους.

👊 Τα παιδιά μας έγιναν περισσότερο δυνατά και βγήκαν αθλητικά σοφότερα από έναν αγώνα που κάποιοι στην προσπάθεια τους να τα ταπεινώσουν, κάλεσαν και ενισχύσεις προπονητών από επαγγελματικές κατηγορίες.

😉 Παραδόξως, αλλά κάτι κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι. Κατάφεραν να κατανοήσουν τα παιδιά μας ποιο είναι το παράδειγμα προς αποφυγή και να εμπεδώσουν καλύτερα αυτά που τους διδάσκουν καθημερινά οι προπονητές – παιδαγωγοί του συλλόγου μας.

👏👏😆 Παίδες: ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Πανναξιακός ΑΟΚ 102-17!!! Συγχαρητήρια στους προπονητές και τη διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας που έγραψαν μια ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της.

👉 Ότι επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση!

💪 Εμείς, συνεχίζουμε. Και μπορούμε να υποσχεθούμε ότι δεν θα γίνουμε ποτέ έτσι!

και η απάντηση από τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια 

Νίκη για το παιδικό μας τμήμα απέναντι στον συντοπίτη Πανναξιακό!!!

Οι παίδες του ΑΠΑΣ κέρδισαν τους ηλικιακά μικρότερους αντιπάλους τους και ετοιμάζονται για το επερχόμενο F4!

ΥΓ1: Για να δηλώσεις ανδρικό πρέπει να έχεις παιδικό! Όταν δεν έχεις παιδικό, εφευρίσκεις!
Επιλογή της διοίκησης του ΠΑΟΚ ήταν να κατεβάσουν ομάδα παιδικού (u16) στο πρωτάθλημα, η οποία να αποτελείται από παιδιά u12, u13, u14 και u15 (2-3-4 χρόνια διαφοράς σε αυτή τη ηλικιακή φάση αποτελούν χαοτικό χάσμα όσον αφορά την μπασκετική ικανότητα και τη σωματοδομή των αθλητών). Τα παιδιά του ΑΠΑΣ τα οποία σημειωτέο παίζουν μαζί τα τελευταία 6 χρόνια, έχουν 12 παιχνίδια να δώσουν βάσει προκήρυξης, χωρίς αυτά του f4.

Και αναρωτιόμαστε, ποιοι μαυρίζουν την ψυχή των μικρών αθλητών, ο ΑΠΑΣ που δεν μηδενίστηκε, ο ΑΠΑΣ ο οποίος δεν απαγόρευσε στα παιδιά του παιδικού να κατέβουν ή εκείνοι που κατέβασαν ομάδα παιδικού με τον φόβο να υποστούν ήττες με τέτοια σκορ, ούτως ώστε να δηλώσουν παρουσία στη Γ΄ΕΘΝΙΚΗ, άρθρο 3 της προκήρυξης της ΕΣΚΚ; Ρητορικό το ερώτημα.

Ο ΑΠ.Α.Σ έχει 2 τμήματα παιδικού και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και στα δύο! Το παιδικό Α’ αποτελείται στην πλειοψηφία του από μαθητές Α’ λυκείου και μάλιστα κατέβηκαν σήμερα 9 αθλητές από τους 15!

Ρητορικά, επίσης, ρωτάμε ποιος θα είχε την ευθύνη εάν σήμερα σε μια διείσδυση ενός παιδιού Α’ Λυκείου έβγαινε ένα παιδί 6ης δημοτικού μπροστά του και χτυπούσε;

ΥΓ2: Δεν θα μάθουμε ποτέ στα παιδιά μας ότι μπορεί να μην δίνουν το 100% επειδή το λέει κάποιος από την διοίκηση… Ας αποτελεί αυτό σε κάποιους καθημερινότητα ή ας τους ακούγεται φυσιολογικό!

ΥΓ3: Είχαμε ζητήσει αναβολή του αγώνα, επειδή έλειπε ο κοουτς του τμήματος λόγω εορτών, η οποία δεν έγινε δεκτή! Γι’ αυτό έκατσαν στο πάγκο οι προπονητές Κλαδάς και Ρουμελιώτης!
Ζητάμε συγγνώμη που καλέσαμε έναν προπονητή που έχει δουλέψει δεκαετίες με παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ενώ έχει συνεργαστεί έως και με συλλόγους Euroleague, ζητάμε συγγνώμη που καλέσαμε έναν ακόμη προπονητή, ο οποίος αν και νεαρός επίσης είναι αξιόλογος και έχει αφήσει έργο σε όποιον σύλλογο έχει εργαστεί. Ζητάμε συγγνώμη που τους έχουμε περήφανα εντάξει στον σύλλογο μας και τέλος να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είναι επικεφαλής της Ακαδημίας μας.

Αναρωτιόμαστε, βέβαια, κατά πόσον είναι κάποιος παιδαγωγός, όταν χρησιμοποιεί παιδιά από 10 ετών έως και 14 ετών σε u12, u13, u14, u15 και παίδες, επειδή πολύ απλά δεν έχει το δυναμικό να απορροφήσει από αλλού παιδιά και αθλητές. Μήπως οφείλεται σε εμάς και αυτό; Μήπως θα έπρεπε να εξηγηθεί πρώτα στους γονείς και συγγενείς των παιδιών ότι αναγκαστικά το κάνουν; Και για ποιον ακριβώς λόγο και με ποιον ακριβώς τρόπο το κάνουν αυτό;

ΥΓ4: Χρυσή σελίδα στην ιστορία μας είναι το γεγονός ότι έχουμε 130 παιδιά στην Ακαδημία μας, ομάδα γυναικών, ομάδα ανδρών στη Β΄ Εθνική , ενώ στα μελλοντικά μας σχέδια είναι ο εμπλουτισμός των τμημάτων μας, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ προσπαθούμε να εξαφανίσουμε, να πολεμήσουμε ή να αποδομήσουμε κανένα σωματείο, μέσω άλλων οργάνων, ενώσεων ή ακόμη και γνωστών.

ΥΓ5: Για να υπόσχεσαι να μην γίνεις σαν κάποιον/α άλλον/η, πρέπει να μπορείς να γίνεις!

Συνεχίζουμε!

Η κεντρική φωτογραφία από την ιστοσελίδα islandpress.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – “Κάτω από την Ελιά”: Μία φιλόξενη γιορτή για ντόπιους και ξένους

Μια φιλόξενη γιορτή για ντόπιους και ξένους στη Νάξο, «κάτω από την ελιά» - Τι αναφέρει η κα Πολυκρέτη και ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες – Κτηματολόγιο: Τα στοιχεία για έλεγχο στον αέρα για 16 δήμους

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για 16 δήμους των Κυκλάδων - Χρονοδιάγραμμα

Εκλογικοί Κατάλογοι: Δέκα χιλιάδες ψηφοφόροι 116 ετών (!!!)

Σε έλεγχο για υποβολή φορολογικής δήλωσης 1.145.000 εκλογέων άνω των 80 ετών, η ΑΑΔΕ κατάφερε να εντοπίσει 700.000 εξ αυτών.

Νάξος – Γυμνάσιο & Λύκειο Τραγαίας: Τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες

Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Τραγαίας τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Μαυρομμάτης

Νάξος – ALTERSHOPS: Ζητείται άτομο για μόνιμη απασχόληση

Αγγελία από το κατάστημα AlterShops για πρόσληψη ατόμου για μόνιμη απασχόληση

Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα

Την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου.

Νάξος – ΔΑΚ: Εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την ανάπλαση του χώρου

Οι κινήσεις που έρχονται για την οριστική ανάπλαση του χώρου ανάμεσα στο κλειστό και το ανοιχτό γήπεδο στο ΔΑΚ Νάξου

Santorini Experience 2024: Το πρόγραμμα των δράσεων στο .. πιάτο σας (video-photo)

Ποιες είναι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο φετινό Santorini Experience 2024

Νάξος – Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: Συνδύασαν οι μαθητές αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Τι έκαναν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου (φωτογραφίες)

Αιγαίο – ΑΔΜΗΕ: Έως το 2030 θα ολοκληρωθούν οι δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Έως το 2030 θα ολοκληρωθούν οι δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις στο Αιγαίο - Ποια νησιά εμπλέκονται

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού