Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΜεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται πληρωμές έως το τέλος του μήνα

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται πληρωμές έως το τέλος του μήνα

|

Επρεπε να φτάσουμε στις εκλογές για να δούμε πληρωμή Μεταφορικού Ισοδύναμου... Μέχρι τέλος Απριλίου… Για τους επιβατές καλυπτει και το 3ο τρίμηνο του 2022 ενώ για τις επιχειρήσεις και .. καύσιμα πάμε έως τέλος του 2022…

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο. 

Προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους των τριών σκελών (επιβάτες, καύσιμα, επιχειρήσεις) συνολικού ύψους 40.000.000,00 ευρώ, μετά από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχετικά με το σκέλος των Επιβατών, οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών για το διάστημα έως και 30/09/2022.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 29/04/2022 έως και 30/06/2022 καταβάλλεται το ποσό των 7.449.721,14 € που πιστώνεται στους λογαριασμούς 133.704 δικαιούχων και για το διάστημα από 01/07/2022 έως και 30/09/2022 καταβάλλονται 11.083.105,25€ σε 165.858 δικαιούχους.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για εκκαθάριση των πληρωμών και οριστικής καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους.

Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από 24/4/2023 για το σύνολο των 133.704 δικαιούχων για την πρώτη περίοδο και θα ακολουθήσει η νέα πίστωση των λογαριασμών για τους 165.858 δικαιούχους της περιόδου μετακινήσεων έως 30/9/2022.

Ταυτόχρονα, για το σκέλος των Καυσίμων προωθείται η εξόφληση των δικαιούχων του για το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2022 και το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους για 32.068 κατοίκους και 3.274 επιχειρηματίες των 48 νησιών εφαρμογής ανέρχεται συνολικά σε 4.123.652,00 Ευρώ.

Η πίστωση των λογαριασμών θα εκκινήσει σταδιακά στους δικαιούχους από 24/4/2023.

Σχετικά με τις Επιχειρήσεις, για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν για το Α εξάμηνο του 2022, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των συναφών ελέγχων για σώρευση κρατικών ενισχύσεων και πληρότητας/ νομιμότητας υποβαλλόμενων αιτήσεων για το σύνολο των 11.965 επιχειρήσεων.

Η καταβολή των πιστώσεων προς αυτές θα πραγματοποιηθεί άμεσα μόλις κοινοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι από τον ΕΦΕΠΑΕ και ΕΔΥΤΕ, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό για τις επιχειρήσεις και θα αφορά το Α εξάμηνο του 2022 ανέρχεται σε 16.000.000,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου του ισοδύναμου το έτος 2022, ολοκληρώθηκε με την οριστική καταβολή 71.000.000 ευρώ για επιχειρήσεις και πολίτες, ενώ για το 2023, έως μέσα Μαΐου 2023 θα έχει διατεθεί ρευστότητα προς πολίτες και νησιωτικές επιχειρήσεις συνολικού ύψους 40.000.000.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το διάστημα 2019-2023 έχει διαχειριστεί και διαθέσει πραγματική ρευστότητα ύψους 192.000.000,00 ευρώ για την πραγματική λειτουργία του Μέτρου, βελτιώνοντας και εξορθολογώντας τα σφάλματα και τις αστοχίες του αρχικού σχεδιασμού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου