«Κούρεμα» σε υπουργό είχαμε. Κορονοϊό, επίσης. Και επιπλέον δύο τροχαία με θύματα ανθρώπους γνώστες της τραγωδίας των Τεμπών. Και σουρεαλισμό με τον σταθμό «Δεκέλειας» ζήσαμε. Και γίγαντα Ανδρέα Λοβέρδο απολαύσαμε. Και δημοσιογραφία: Σρόιτερ, Θεοδωράκης και Χατζηνικολάου αρκούν για την ώρα. Και τον κύριο Θάνο διαβάσαμε και πάθαμε ένα μικρό ντουβρουτζά. Λείπει ο Άδωνις από τη Σαρακοστή; Αμ δε που λείπει! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των εκλογών: 21 Μαΐου και 2 Ιουλίου. Αν και μεταξύ μας δεν καταλαβαίνω τι της θέλουμε; Να χαλάμε τις καρδιές μας; Μία να κυβερνά ο Κυριάκος, την άλλη ο Μητσοτάκης και την τρίτη ο «Μωυσής». Τίμια πράγματα. Άσε που δεν θα αγχωθούν και τα καλά μας κανάλια, μήπως βγάλει η κάλπη κανένα απρόσμενο αποτέλεσμα! Λέμε τώρα, Θεός φυλάξοι…
* Τα «γαλάζια» τρωκτικά έχουν στήσει ένα απίστευτο πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Αφού, όμως, μπορούν, γιατί να αφήσουν πόμολο για πόμολο; Ποιος θα τους ενοχλήσει; Την αρχή έκανε ο Πάτσης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μαραβέγιας. Μετά ήρθε ο Χειμάρας. Ακολούθησε η Νικολάου. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Τεντόμας. Εκεί που λες «τα έχω δει όλα», μαθαίνεις ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ είχε χρέος λίγο πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, στην τράπεζα Eurobank, κατάφερε να «καθαρίσει», πληρώνοντας μόλις 50.000! Τα υπόλοιπα, η ευγενής τράπεζα τα «κούρεψε» και ζήσαμε εμείς καλά και αυτός καλύτερα. Εκείνο που πραγματικά εύχομαι είναι να βρείτε μια τέτοια τράπεζα που να νοιάζεται πραγματικά για σας, φτωχοί μου πλεμπαίοι, όπως η συγκεκριμένη για την υπουργάρα μας. Θεωρώ έτσι πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Τι καλύτερος; Πολύ καλύτερος…
* Ακούτε στις ειδήσεις αναφορές σχετικές με τον κορονοϊό; Προφανώς και όχι. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε: «Οι ασθενείς με κορονοϊό δεν θα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αλλά σε θαλάμους με τους υπόλοιπους. Ο κορονοϊός είναι σαν γρίπη»! Επίσης, ο καθηγητής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε για το θέμα, αφήνοντάς μας άφωνους: «Κάναμε λάθος που δεν βγάλαμε τον κόσμο έξω. Στον κορονοϊό κλείσαμε τα παιδιά στο σπίτι, να μείνουν μέσα στην ελληνική οικογένεια, με τον παππού και τη γιαγιά, και νόσησαν όλοι. Επιπλέον, δεν είχαμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν είχαμε οικογενειακό γιατρό που είναι σημαντικό. Ακόμη, κάναμε υπερδιάγνωση και πολυφαρμακία»! Όσοι τολμούσαν να ξεστομίσουν όμως όλα αυτά, τα οποία τώρα πλέον θεωρούνται αυτονόητα, ήταν ψεκασμένοι, ακροδεξιοί και εχθροί της επιστήμης! Ο Ρώσος Εβγένι Κασέγεφ τα εξηγούσε πολύ απλά: «Πριν πουλήσεις το φάρμακο, πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια»! Αυτά προσώρας…
* Στα άλλα νέα, την Κυριακή σκοτώθηκε σε τροχαίο, στο Λαγονήσι, ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση των Τεμπών. Μία μέρα πριν, σκοτώθηκε, πάλι σε τροχαίο, ο σταθμάρχης του Βόλου! Και αυτός ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις! Σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύτηκαν τελευταία, δεν νομίζετε; Να σας θυμίσω ότι κάμποσοι μάρτυρες, στην υπόθεση ναρκωτικών του «Noor1», ξαφνικά άρχισαν να… αυτοκτονούν στην «Κολομβία της Ευρώπης». Πάντως, άγιο είχε ο σταθμάρχης που μπήκε φυλακή. Το σίγουρο είναι ότι δεν κινδύνευσε από τροχαίο! Τώρα όμως που βγήκε από την ψειρού, συγγνώμη κιόλας αλλά δεν βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο τι θα του συμβεί. Πού να ξέρω, αν πέσει πάνω σε κανένα τεντωμένο μαχαίρι και αποδημήσει εις Κύριον; Πού;
* Υπάρχει ένα σταθμός, στο μοιραίο δρομολόγιο, ονόματι «Δεκέλειας». Ο συγκεκριμένος υποδέχεται δώδεκα δρομολόγια ημερησίως και πολύς κόσμος εξυπηρετείται από τις 5:00 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ. Δυστυχώς, όμως, δεν διαθέτει σταθμάρχη, για να διεκπεραιώνει τις τρέχουσες ανάγκες. Καλά, θα με ρωτήσετε, «οι επιβάτες πώς προμηθεύονται εισιτήρια;». Απλό, απλούστατο. Εκεί δίπλα υπάρχει ένα ψητοπωλείο με το όνομα «Ο Σμηνίτης». Μαζί με κάνα σουβλάκι, καμιά τηγανητή πατάτα, κάνα ποτηράκι κρασί, ο ιδιοκτήτης πουλάει τα εισιτήρια στους ενδιαφερόμενους! Εδώ δεν υπάρχει υπεύθυνος στον σταθμό, εσείς θέλετε -τρομάρα σας- τηλεδιοίκηση; Τι να πεις για ό,τι κουφό βιώνουμε στον γιδότοπό μας; Απλώς σηκώνεις τα χέρια ψηλά και προσεύχεσαι. Σάμπως, τι άλλο σου μένει; Διαδηλώσεις; Πορείες; Συγκεντρώσεις; Την έβαψες κανονικά, γιατί μετά την Αστυνομία θα σε περιλάβει η δημοσιογραφία. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου. Ούτε ψύλλος…
* Ο Στέργιος Μιναέμης, επιβάτης του μοιραίου τρένου των Τεμπών, μιλώντας στον ALPHA, προέβη στην εξής καταγγελία: «Μου ζητήθηκε από την εκπομπή (σ.σ. αναφέρεται στη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη) να θέσω ορισμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό. Ξόδεψα μιάμιση μέρα για να βρω κάποια που αντιπροσωπεύουν εμένα και τη νεολαία της χώρας μας. Έστειλα περίπου 16 ερωτήματα. Τελικά, απαντήθηκε μόλις ένα, το οποίο, όμως, δεν ήταν δικό μου! Όταν επικοινώνησα με την εκπομπή, μου είπαν: ‘‘Τι να κάνουμε; Δεν μπορεί να διορθωθεί τώρα’’»! Πέφτετε από τα σύννεφα; Γίνονται τέτοια πράγματα τη σήμερον ημέρα; Μωρέ, γίνονται, πώς δεν γίνονται. Απλώς, φροντίζουν να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι. Πάντως, συνεχίζουμε, προχωράμε για το καλό της αριστείας, της κανονικότητας και του τόπου, βεβαίως-βεβαίως. Κατανοητό;
* Ο άνθρωπος ονομάζεται Φαμπιάν Περιέ και είναι ανταποκριτής της «Liberation». Εμφανίστηκε λοιπόν στον Αντώνη Σρόιτερ, προκειμένου να μας ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στη χώρα του: «Αυτά που λέτε και δείχνετε στην τηλεόραση ότι γίνονται στη Γαλλία δεν είναι αληθινά. Ο κόσμος δεν βγήκε στον δρόμο για τις συντάξεις. Βγήκε γιατί υπάρχει οικονομική, κοινωνική και δημοκρατική κρίση. Οι φτωχοί αυξάνονται και οι πλούσιοι παρουσιάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Συγγνώμη, αλλά εγώ είμαι δημοσιογράφος και με έχετε εκνευρίσει»! Σιγά μην ξέρουν οι κουτόφραγκοι καλύτερα από τα δικά μας σαΐνια τι ακριβώς συμβαίνει στους… πουρκουάδες. Και ας λένε κάποιοι ότι αυτή είναι η κανονική δημοσιογραφία! Όταν εμείς στηρίζαμε τα μνημόνια, εσείς ήσασταν στα δέντρα και τρώγατε βελανίδια. Άντε, τώρα, που θα μας κάνετε και μαθήματα. Άντε, ντε;
* Ο Αντρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε συνέχεια στην άτυπη κόντρα του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται. Εμένα κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει. Πέρασα όλες τις στιγμές του 2009-2014 στην πρώτη γραμμή»! Τελικά, περισσότερες διαφορές έχει η κυρία Λατινοπούλου με τον κύριο Μπογδάνο, απ’ ό,τι η Νέα Δημοκρατία από τον κύριο του… βαθέως σοσιαλισμού. Αξιαγάπητε πρόεδρε Νικόλα, τι θα γίνει, λοιπόν, με τον κυρ Αντρέα; Θα τον στείλετε μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης; Άντε, γιατί το καθυστερείτε; Μη σας πω ότι αργήσατε πολύ. Πάρα πολύ…
* Ο άριστος βουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας για τον αγώνα των Γάλλων να μην ανέβει το όριο ηλικίας στα 64, μας άφησε… άγαλμα: «Εμάς ως κοινωνία μάς αρέσει να δουλεύουμε ως τα 67. Είναι ωραίο. Είναι μέρος της ζωής μας»! Μαδουραίοι μου, μην παρεξηγείτε το παιδί. Εργάζεται σκληρά προκειμένου να μας σώσει και τα χρήματα δεν τα λες και αξιοπρεπή για να ζήσει. Μην κοιτάτε εσείς που καλοπερνάτε στο εργοστάσιο, στην οικοδομή και όπου αλλού έχετε μάθει να λουφάρετε. Το παιδί, αν θέλουμε να λέμε αλήθειες, ένα δίκιο το έχει. Αλλά πού να το βρει; Εκτός και αν αυξηθούν τα όρια ηλικίας, γιατί «είναι μέρος της ζωής μας». Το απολαμβάνουμε, βρε. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει ο άνθρωπος. Πόσο πια…
* Το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες είναι γεγονός. Το ακαταδίωκτο για όσους έχουν χειριστεί αυτήν την τριετία τα ζητήματα του COVID επίσης. Μέχρι που μάθαμε ότι θεσπίστηκε και το ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής για τα Τέμπη! Η ελληνική κοινωνία απαιτεί απονομή της δικαιοσύνης. Και προφανώς δεν αρχίζουμε καλά. Αν οιοσδήποτε αισθάνεται «ασφαλής» και σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει για ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις του, τότε τι σόι δικαιοσύνη θα απονεμηθεί; Για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας και παραμυθιαζόμαστε ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Ακαταδίωκτο χρειάζονται μόνο οι ένοχοι. Η κυβέρνηση, προφανώς, επιδιώκει να βγει στον αφρό, αυτοί και οι άνθρωποί της, αλλά το αίμα είναι πολύ νωπό, προκειμένου να υπενθυμίζει το χρέος όλων μας.
* Ο κύριος Θάνος Τζήμερος θέτει τα ζητήματα στη σωστή τους βάση: «Όταν αυξάνονται το προσδόκιμο ζωής και το ιατροφαρμακευτικό κόστος της τρίτης ηλικίας, μόνο τρεις επιλογές υπάρχουν: α) να εκτελείς ηλικιωμένους β) να μειώσεις τις συντάξεις γ) να αυξήσεις τα όρια ηλικίας. Όσοι αντιδρούν στο (γ), προφανώς προτιμούν τα δύο πρώτα»! Προσωπικά, δεν μου φαίνεται καθόλου κακό το (α). Όχι, όμως, για τους συνταξιούχους. Για ποιον κτυπά η καμπάνα, βρε; Βρείτε το, βρείτε το, δεν θα το βρείτε…
* Ο κύριος Άδωνις σας έλειψε; Ακούτε λοιπόν τα σοφά λόγια του τη βδομάδα που πέρασε: «Οι αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα. Αν ανοίξετε ένα λεξικό θα δείτε. Δεξιός: μεταφορικά είναι ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός: μεταφορικά είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός. Είχε να κάνει στην αρχαιότητα από πού έρχονταν τα πουλιά: αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός»! Δεν τα εξηγεί ωραία ο κύριος αντιπρόεδρος; Συνεχίστε τώρα ό,τι κάνατε. Εννοείται χωρίς βωμολοχίες ή για να το πω στα απλά ελληνικά, χωρίς μπινελίκια. Συνεχίστε…
* Ο κύριος Νίκος Χατζηνικολάου μάς ανακοίνωσε ότι τα χρέη του ομίλου Real Group είναι ρυθμισμένα. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν αποκαλύφθηκε ότι το ποσό των 32.540.044,50 είναι αρρύθμιστα χρέη προς ΕΦΚΑ και εφορία. Βεβαίως, αν χρειαστεί θα γίνει η ρύθμιση. Τι νομίζετε; Θα αφήσουν το παιδί χωρίς να υπάρξει λύση; Τώρα, αν και ποτέ θα πληρωθούν τα χρέη, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Σάμπως αυτά είναι για να πληρώνονται; Δεν έχετε ακούσει το άσμα «Οι ωραίοι έχουν χρέη»; Για συμμαζευτείτε σας παρακαλώ. Για συμμαζευτείτε…
* Θέλει ο πρωθυπουργός να μας ενημερώσει ότι οι εξαγωγές μας πάνε πολύ καλά και ξεστόμισε ότι «οι εξαγωγές μας πάνε τρένο»! Όλα αυτά ένα μήνα μετά τα Τέμπη. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της απόλυτης αναλγησίας και καφρίλας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το περιεχόμενό τους…
Η εξέγερση στη Γαλλία δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους. Αν δεν διεκδικήσεις, αν δεν παλέψεις να πάρεις πίσω ό,τι σου στερούν καθημερινά, η ζωή θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Και βεβαίως σε κάθε περίσταση ισχύει ο απαράβατος κανόνας των απανταχού αρπακτικών. Όσο υποχωρείς τόσο αποθρασύνονται και ζητούν όλο και περισσότερα. Σε μια κοινωνία συνεχούς ταξικής διαπάλης, το να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να ζεις και όχι να επιβιώνεις, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση κάθε ατόμου αλλά και ομάδας. Ο Αγγλοαμερικανός συγγραφέας, Thomas Paine, έλεγε: «Όταν μας έχουν πάρει όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα της εξέγερσης ταιριάζει τέλεια στην περίσταση». Καλή μας εβδομάδα…