Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΛεονταρίτης και Μαργαρίτης έκαναν αυτοψία στο Γυμνάσιο Βίβλου

Λεονταρίτης και Μαργαρίτης έκαναν αυτοψία στο Γυμνάσιο Βίβλου

|

Τόπος: Γυμνάσιο Βίβλου

Χρόνος: Τετάρτη 29 Μαρτίου

Θέμα: Επισκέψεις και συζητήσεις με ουσία…

Το Γυμνάσιο Βίβλου παραμένει στο επίκεντρο. Τόσο με τις δράσεις των εκπαιδευτικών και μαθητών εντός κι εκτός συνόρων, όσο και με τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών και ασφάλειας και τα οποία πρέπει να λυθούν..  Ακόμη και σήμερα.

Την περασμένη Κυριακή είδαμε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο (και υπεύθυνο πρόεδρο σχολικής επιτροπής) Ηλία Ορφανό να επιθεωρούν το χώρο γύρω από το σχολείο μετά τις αναφοράς από το Σύλλογο Γονέων για ζητήματα ασφάλειας.

Χθες Τετάρτη είδαμε τόσο την Δημοτική Αστυνομία να βρίσκεται στο χώρο αποβίβασης των μαθητών από ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνησή τους προς το σχολείο.

Ομως, είχαμε και την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Γιώργου Λεονταρίτη όπου μαζί με τον Επαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων, Αμοργού Γιάννη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Βίβλου, Σπύρο Σκάρκο και υπάλληλο του επαρχείου είχαν την δυνατότητα να δουν ιδιοίς όμμασι τα ζητήματα που έχουν θέσει γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τι θα γίνει; Ελπίζουμε ότι το νερό που έχει μπει στο αυλάκι θα κυλήσει για το καλό των μαθητών όσον αφορά την βελτίωση των υποδομών στο σχολείο τους.

Ας δούμε την σχετική αναφορά από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Βίβλου μέσω των social media

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Γυμνάσιο μας. Με μεγάλη χαρά σήμερα το πρωί είδαμε την Δημοτική Αστυνομία σε μια διερευνητική της ημέρα στο χώρο αποβίβασης και επιβίβασης των μαθητών. Στην συνέχεια είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας τον κ. Φραγκάκο Κυριάκο.
Από αύριο οι μαθητές θα έχουν μια ενεργή επιτήρηση προς και από το Γυμνάσιο.
Φυσικά και εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Θεοδοσίου Δημήτρη και τον Σύλλογο Καθηγητών θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά την σωστή ενημέρωση για την καλύτερη συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία.
Σαν συνέχεια είχαμε μια ξαφνική επίσκεψη από τον Περιφερειάρχη κ. Λεονταρίτη Γιώργο τον Έπαρχο κ. Μαργαρίτη Γιάννη την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου κ. Βερυκόκκου Αλεξάνδρας και του Προέδρου της Βίβλου κ. Σκάρκου Σπύρου.
Έχοντας λάβει τις επιστολές μας για τα προβλήματα μας αποφάσισαν να έρθουν να μας δουν από κοντά.
Ήταν μια συζήτηση που μπορεί να δώσει λύσεις σε βάθος χρόνου αλλά και άμεσα.
Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σίγουρα θα φέρει τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Σας ευχαριστούμε όλους σήμερα. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Βεντέμα 2025 – Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, εκεί που ο τρύγος γίνεται γιορτή!

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων τιμά την παράδοση του τρύγου με ένα αυθεντικό σαντορινιό γλέντι

Σαντορίνη: Βήμα προόδου για την εκπαίδευση, με ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε σχολεία

Ο Δήμος Θήρας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Απόλλωνας Νάξου: Πέντε μέρες γεμάτες μουσική, χορό και παιδικά χαμόγελα!

Τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής επιστρέφουν από 26 έως 30 Ιουλίου 2025 στον Απόλλωνα Νάξου, με εργαστήρια, συναυλίες, ταινίες και γιορτές για μικρούς και μεγάλους.

Η γραβιέρα Πιτταρά που κατέκτησε τον κόσμο – Μια γεύση Νάξου στην κορυφή της γαστρονομίας

Από τα ημιορεινά της Νάξου στα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως – Το τυροκομείο Πιτταράς φέρνει την ελληνική παράδοση στο τραπέζι του κόσμου

Γκνιστάν – Ελσίνκι: Με τον δύσκολο τρόπο στο 4.20

Ένα ειδικό στοίχημα για όσους πιστεύουν στο σενάριο της πρώτης έκπληξης και της τελικής ανατροπής.

Κινηματογραφική Λέσχη: Η «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ επιστρέφει στο Κάστρο της Νάξου

Μια υπνωτιστική νύχτα κινηματογράφου στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νάξου, με τη διαχρονική noir ταινία «Laura» (1944), την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 21:30.

Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: Αίτημα ζωτικής σημασίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ο Γιάννης Ρούσσος ζητά την άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ από 1/1/2025, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας – Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση

Αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ: Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις, tι αλλάζει από 11 Αυγούστου

Μετά από δεκαεπτά χρόνια παρεμβάσεων και διαμαρτυριών, οι νέες ρυθμίσεις για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ επιχειρούν να βάλουν τέλος στις υψηλότερες προμήθειες της Ευρώπης.

Το γραβιεροπιτάκι, οι Ιταλοί και η ουρά στον φούρνο

Μια καλοκαιρινή σκηνή από την καθημερινότητα της Νάξου: Ιταλοί τουρίστες, πολύβουες αναμονές και το αθάνατο γραβιεροπιτάκι πρωταγωνιστούν στο νέο χρονογράφημα του Γιώργου Καστελλάνου.

Η συνήθεια του καλοκαιριού που έγινε λατρεία: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Βρύση του Δανακού!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επιστρέφει στη Νάξο για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 30 Ιουλίου – Μουσική, συναίσθημα και λαϊκή παράδοση σε μια βραδιά-θεσμό στη Βρύση του Δανακού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.