Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕΣΗΕΑ: "Αντίο" στον Δημήτρη Μαρούλη

ΕΣΗΕΑ: “Αντίο” στον Δημήτρη Μαρούλη

|

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 59 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρούλης.

Γεννημένος το 1964 στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Νάξο, εργάστηκε από το 1991 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας την ευθύνη του ειδησεογραφικού αρχείου του σταθμού και παράλληλα τη δημοσιογραφική υποστήριξη των εκπομπών του.

Συνέχισε τη ραδιοφωνική παρουσία του στους σταθμούς Παραπολιτικά 90,1 και News24/7, όπου παρουσίαζε την καθημερινή δημοσιογραφική εκπομπή «Κοίτα ποιος μιλάει», ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το 2015 εξέδωσε, σε συνεργασία με άλλους δύο δημοσιογράφους, το βιβλίο «Μαζί τα είπανε – Ανθολόγιο Εξαπάτησης».

Η κηδεία του Δ. Μαρούλη θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη τον συνάδελφο Δημήτρη Μαρούλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 59 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Μαρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών και σπουδών στη δημοσιογραφία, το 1991 άρχισε να εργάζεται στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,4», όπου παρέμεινε για περισσότερα από 20 χρόνια. Εργάστηκε, έχοντας την ευθύνη του ειδησεογραφικού αρχείου του σταθμού, από τη σύστασή του και παράλληλα τη δημοσιογραφική υποστήριξη των εκπομπών του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ήταν άριστος γνώστης του αρχειακού υλικού που με τόση μεθοδικότητα είχε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια και πάντοτε σε ετοιμότητα, να φέρει στο φως σημαντικά ηχητικά ντοκουμέντα και να υποστηρίξει τις δημοσιογραφικές εκπομπές. Συνεργάστηκε κυρίως με την εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου «Στιγμιότυπα» αλλά και με πολλές άλλες.

Μετά τη μακροχρόνια συνεργασία του με τον «ΣΚΑΙ», ο Δημήτρης Μαρούλης εργάστηκε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», όπου είχε, επίσης, την ευθύνη του αρχείου και της παραγωγής εκπομπών, καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό «News24/7 88,6» όπου παρουσίαζε την καθημερινή δημοσιογραφική εκπομπή «Κοίτα Ποιος Μιλάει».

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το 2015, μαζί με τους συναδέλφους του Βασίλη Κουφόπουλο και Λεωνίδα Σακλαμπάνη, εξέδωσαν το βιβλίο «Μαζί τα είπανε – Ανθολόγιο Εξαπάτησης», όπου ο Δημήτρης Μαρούλης έκανε την εις βάθος έρευνα, αναζητώντας οπτικοακουστικό υλικό και κείμενα από διαφορετικές πηγές, εφημερίδες, διαδίκτυο, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ο Δημήτρης Μαρούλης ήταν ένας δημοσιογράφος που είχε σίγουρα να δώσει ακόμη πολλά. Δυστυχώς, έφυγε πρόωρα, αφήνοντας δυσβάσταχτο κενό στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους γονείς, τη σύντροφο και την πολυαγαπημένη κόρη του Ίλια και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Δημήτρη Μαρούλη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, το πρωί, σε στενό οικογενειακό κύκλο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Με ευλογία Θεού και… ψαλμωδίες ο 3ος τελικός στο ΟΑΚΑ

Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι οδηγούνται σε πνευματική μετάνοια πριν τους τελικούς – Χειροκροτήματα αντί για ύβρεις στο γήπεδο με ψαλμωδίες και… παιδικά τραγούδια.

Attica Group: Ενισχύει τις θαλάσσιες συνδέσεις με ταχύπλοα και εκπτώσεις έως 30% για τις Κυκλάδες

Με νέα δρομολόγια από Πειραιά και Ηράκλειο, ο Όμιλος Attica (Hellenic Seaways, Blue Star Ferries κ.ά.) προσφέρει εκπτώσεις σε οικογένειες και παρέες, διευρύνοντας την τουριστική και συγκοινωνιακή κάλυψη στα νησιά του Αιγαίου.

Ν. Λεβογιάννης: «Όχι» στη μεταφορά των Κούρων, έκκληση για σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της ενδοχώρας

Ο Νίκος Λεβογιάννης καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων στο Κάστρο της Χώρας, κάνοντας λόγο για σκοταδιστική πολιτική που απειλεί την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών της Νάξου.

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab