Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΟι τράπεζες προχωρούν σε αύξηση επιτοκίων αλλά μόνο για μεγάλα ποσά

Οι τράπεζες προχωρούν σε αύξηση επιτοκίων αλλά μόνο για μεγάλα ποσά

|

Νέα καταθετικά προϊόντα προθεσμίας με υψηλές αποδόσεις, που φθάνουν έως και 3% για διάρκεια δέσμευσης έως και 2 έτη και για μεγάλα ποσά, ανακοίνωσε χθες η Alpha Bank, ενώ αντίστοιχα έως και 2,5% κλιμακώνεται το επιτόκιο της νέας προθεσμιακής κατάθεσης που προσφέρει η Eurobank.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank ανακοίνωσε νέα αυξημένα επιτόκια για το πρόγραμμα προθεσμιακών καταθέσεων Alpha Πρόοδος Plus, που είχε λανσάρει τον περασμένο Δεκέμβριο για ποσά άνω των 30.000 ευρώ (θα μειωθεί στις 20.000 ευρώ) και το οποίο, όπως σημειώνει, περιλαμβάνει επιτόκια υψηλότερα κατά 0,80% έως 1% σε σχέση με το ισχύον πρόγραμμα. Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και αφορά προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 12 και 24 μηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταθέτη να «κλειδώσει» ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά κάθε τρίμηνο, φθάνοντας έως και 3% ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης. Το Alpha Πρόοδος Plus παρέχει τους τόκους ανά τρίμηνο, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα αύξησης του ποσού κατάθεσης, αλλά και η ευελιξία για διακοπή, στο τέλος κάθε τριμήνου, χωρίς κόστος. Συγκεκριμένα:

 

• Το Alpha Πρόοδος Plus 12 μηνών δίνει επιτόκιο έως 3% ανάλογα με το ποσό κατάθεσης και μέσο επιτόκιο από 1,25% έως 1,75%.

• Το Alpha Πρόοδος Plus 24 μηνών δίνει επιτόκιο έως 3% ανάλογα με το ποσό κατάθεσης και μέσο επιτόκιο από 1,50% έως 2%.

Αντίστοιχα η Eurobank προσφέρει για εγγραφές από την προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 10.000 ευρώ:

• Τη 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1% και 2%, στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

• Την 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1%, 1,5%, 2% και 2,5% στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εξάμηνο αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

Αμοιβαία κεφάλαια

Επιπλέον η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, διαθέτει έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το αμοιβαίο κεφάλαιο (Α/Κ) «Dis GF Target Maturity III Ομολογιακό», 5ετούς διάρκειας. Το προϊόν απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν τακτικό εισόδημα, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ετήσιας διανομής μερίσματος, κατόπιν συνεκτίμησης των συνθηκών της αγοράς και της τρέχουσας απόδοσης του ενεργητικού του Α/Κ.

Για το 2023 επιδιώκεται διανομή μερίσματος έως 3,10%, πληρωτέο τον Φεβρουάριο του 2024. Το συγκεκριμένο Α/Κ ανήκει στην οικογένεια των Greek Funds, που επενδύει το ενεργητικό του σε ένα διαφοροποιημένο, ποιοτικό χαρτοφυλάκιο, ελληνικών και ευρωπαϊκών ομολόγων.

Πρόκειται για ομολογιακό A/K που ακολουθεί τη στρατηγική buy and hold με στόχο τη διασφάλιση του κεφαλαίου μέσω της αποπληρωμής των ομολόγων στη λήξη, για τον μεριδιούχο που θα διατηρήσει το προϊόν έως και το 2028. Στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων, η Alpha Bank διέθεσε εντός του Ιανουαρίου το «Alpha Target Maturity I 2028», που με χαρακτηριστικά, όπως η διανομή μερίσματος 3% για το πρώτο έτος και συμμετοχή από μόλις 1.000 ευρώ, συγκέντρωσε μέσα σε έναν μήνα ποσό άνω των 360 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, «η Alpha Asset Management αναμένεται να παρουσιάσει και νέα προϊόντα αντίστοιχων αποδόσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

2ο Αμοργιανό Φεστιβάλ: «Αμοργός και Τρίπολη συναντιούνται στη μνήμη και στον πολιτισμό»

Αμοργός και Τρίπολη ενώνουν πολιτισμό, ιστορική μνήμη και παραδοσιακή τέχνη σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων από 7 έως 9 Ιουνίου

Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές: Σεμινάρια ναυαγοσωστικής για μαθητές στην Πάρο

Δράση εθελοντικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πάρου και την Uni–Pharma στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ασφάλεια στο Νερό»

Σε Σίφνο και Φολέγανδρο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Και στα δύο νησιά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και τις τοπικές αρχές και να συμμετέχει σε εορτασμούς και εκδηλώσεις.

«Φίλεμα 2025»: Η Αντίπαρος γιορτάζει γεύσεις, παράδοση και φιλοξενία

Το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού προσκαλεί επιχειρήσεις και επισκέπτες στο Κάστρο το Σάββατο 7 Ιουνίου

Η Σαντορίνη λέει «όχι» στα πλαστικά!

Το Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και η Lidl Ελλάς ενώνουν δυνάμεις για καθαρισμούς ακτών και βυθού στο νησί

Νάξος – Καστράκι: Στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον “The Guardian”

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ενθουσιάζονται με το Καστράκι και τη λευκή του άμμο – Διεθνείς διακρίσεις για τη Νάξο ως βιώσιμο προορισμό

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Βρούτσης: “Θα περιμένω Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στο γραφείο μου έως τις 3 το μεσημέρι”

Βρούτσης για τη συνάντηση με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αν δεν έρθουν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο