Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

|

H CaptainBook, η νεοσύστατη εταιρεία “backoffice” κάθε μικρού ή μεσαίου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, που προσφέρει δραστηριότητες και εμπειρίες, εξασφάλισε €250.000 σε έναpreseed γύρο χρηματοδότησης από την Seedblink, το κορυφαίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο επενδυτικό Δίκτυο.

Σύμφωνα μάλιστα με το www.elevategreece.gov.gr πρόκειται για την πρώτη startup στην περιοχή των Κυκλάδων που λαμβάνει αυτό το κεφαλαίο ήδη από τον πρώτο γύρο.

H CaptainBook αποτελεί μια startup εταιρεία με έδρα τη Νάξο, η οποία βοηθά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας, να απαγκιστρωθούν από μεγάλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και να γίνουν μέρος ενός τοπικού δικτύου συνεργατών, όπως Ξενοδοχεία, Airbnb, Βίλες και ταξιδιωτικά πρακτορεία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 280 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 520 εμπειρίες σε 5 χώρες.

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η CaptainBook θα συμβάλει ουσιαστικά και θα υποστηρίξει σημαντικά την επέκταση των υπηρεσιών της στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Πολωνία και τη Ρουμανία. Θα συνεχίσει επίσης την ανάπτυξή της σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Παράλληλα, θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων/προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων, καθώς και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η online πλατφόρμα της CaptainBook, όπου εγγράφονται οι χρήστες/πελάτες, διαθέτει διαφορετικά εργαλεία (features) που συμβάλουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Η πλατφόρμα της CaptainBook δίνει τη δυνατότητα σε όσους προσφέρουν εμπειρίες και δραστηριότητες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και τα έσοδά τους και να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και αξιοποιώντας τα features της CaptainBook όπως οι αυτόματες πληρωμές, το σύστημα διαχείρισης πελατών, η επικοινωνία εντός της πλατφόρμας (in platformchat) κλπ.

Ενδεικτικά, η μηχανή κρατήσεων επιτρέπει στους πελάτες να μετατρέψουν την υπάρχουσα ιστοσελίδα τους σε ηλεκτρονικό κατάστημα online κρατήσεων και πληρωμών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δεν διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα να τη δημιουργήσουν μέσω του WebsiteBuilder (πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων).

Επιπλέον, το channel manager της CaptainBook δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους σε κορυφαία διεθνή, οnline ταξιδιωτικά γραφεία συμπεριλαμβανομένων των Viator, GetYourGuide, Project Expeditionκαι Civitatis, ενώ το mobile app προσφέρει στους πελάτες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες από το κινητό τους.

Ο JeromeBajou, CoFounder&CEOτης CaptainBook.io, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε μια τόσο σημαντική χρηματοδότηση για την CaptainBook, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα, αλλά και οι πόροι να υλοποιήσουμε το Όραμά μας. Να επενδύουμε, δηλαδή, στη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο και βέβαια να επεκταθούμε και σε περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερους επαγγελματίες του τουρισμού που παρέχουν ταξιδιωτικές εμπειρίες και δραστηριότητες τη δυνατότητα να αυξήσουν τις κρατήσεις και τα κέρδη τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και όλους τους επιχειρηματίες που επένδυσαν στην εταιρεία μας και να υποσχεθούμε πως θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε το προϊόν μας ακόμα καλύτερο.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site CaptainBook και τα So Me της εταιρείας: Facebook, Twitter, LinkedIn.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Πανναξιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δημήτρης Καρούσης μιλά για την αξία του αθλητισμού στο νησί και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σωματείων από Δήμο, φορείς και κοινωνία.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Πάρου στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών για την εξεύρεση πόρων που θα ενισχύσουν τις υποδομές του αναπτυσσόμενου αεροδρομίου του νησιού.

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Μανουρομελέτα: Η παραδοσιακή ναξιώτικη ομελέτα με την αυθεντική μανούρα

Μια απλή, αγνή και απολαυστική συνταγή από την Απείρανθο της Νάξου, με τη σφραγίδα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η Αμοργός στηρίζει τη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης

Ο Δήμος Αμοργού καλύπτει μέρος των εξόδων της παραολυμπιονίκη και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για τη στήριξη της αποστολής της στη Σιγκαπούρη.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)