Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΣύλλογος Νεφροπαθών Νάξου: Απάντηση σε δημοσίευμα που προσβάλλει ανθρώπους οι οποίοι κάνουν...

Σύλλογος Νεφροπαθών Νάξου: Απάντηση σε δημοσίευμα που προσβάλλει ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τη ποιότητα ζωής μας καλύτερη

|

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε ανοιχτή επιστολή από νεφροπαθείς Νάξου και Πάρου, οι οποίοι αναφέρονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους… Εδωσαν δε και πέντε σημεία που θεωρούσαν ότι εάν πραγματοποιηθούν, θα υπάρξει βελτίωση..

Κι έρχεται σήμερα, ο επίσημος Σύλλογος Νεφροπαθών Νάξου όπου ενυπόγραφα απαντάει. Και μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι “δεν θα ασχολούμασταν καν με ένα κείμενο, σαν αυτό το οποίο όποιος το συνέταξε ντράπηκε ή φοβήθηκε να βάλει την υπογραφή του, γνωρίζοντας ότι είναι ψευδές και συκοφαντικό, εάν δεν προσέβαλε τόσο τους Ανθρώπους που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν και υπερυψώνουν το σύστημα υγείας κάνοντας την ποιότητα της ζωής μας όσο το δυνατόν καλύτερη”.

Αναλυτικά, η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Γιώργου Φλώρου και του αντιπροέδρου Μανώλη Σαλτερή, αναφέρει:

Ως απάντηση στα συνεχή, ανυπόστατα και προσβλητικά δημοσιεύματα σχετικά με τη μονάδα τεχνητού νεφρού της Νάξου και για τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται και φιλτράρουν αυτά που διαβάζουν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το δημοσίευμα που αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι απόψεις του συλλόγου των αιμοκαθαρόμενων Νάξου, Πάρου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων αλλά ούτε των αιμοκαθαρόμενων μονίμων κατοίκων τους.

Όσον αφορά το δημοσίευμα, που είναι αντίστοιχο με αυτό που αναρτήθηκε και το καλοκαίρι, σας θέτουμε σαν σύλλογος τα ερωτήματα που κάναμε και τότε.

Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία σας δίνει το δικαίωμα να αναρτήσετε ανυπόγραφο άρθρο λέγοντας ότι προέρχεται από εμάς;

Πώς δημοσιεύετε άρθρο για το οποίο δεν μπήκατε καν στον κόπο να ελέγξετε εάν και κατά πόσο τα λεγόμενά του έχουν υπόσταση και ισχύ και πάνω απ’ όλα εάν είναι αληθή; Ή μήπως το όλο θέμα γίνεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει στην ευαίσθητη ομάδα μας;

Από πότε οι μετακινήσεις των καλοκαιρινών επισκεπτών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έγινε ο καθημερινός Γολγοθάς των μόνιμων κατοίκων;

Αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα μας θα θέλαμε σαν σύλλογος να μας γνωστοποιήσετε την έγγραφη αίτηση που έκανε/αν  ο/οι αρθρογράφος/οι προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού Νάξου προκειμένου να διερευνήσουμε γιατί απορρίφτηκε.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρουμε ότι δεν θα ασχολούμασταν καν με ένα κείμενο σαν αυτό το οποίο όποιος το συνέταξε ντράπηκε ή φοβήθηκε να βάλει την υπογραφή του, γνωρίζοντας ότι είναι  ψευδές και συκοφαντικό, εάν δεν προσέβαλε τόσο τους Ανθρώπους που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν και υπερυψώνουν το σύστημα υγείας κάνοντας την ποιότητα της ζωής μας όσο  το δυνατόν καλύτερη.

Τέλος, θα παρακαλέσουμε τα ΜΜΕ & τα sites πριν αναρτήσουν τέτοια άρθρα, σχετικά με την μονάδα τεχνητού νεφρού της Νάξου, τα οποία μόνο κακόβουλο χαρακτήρα έχουν να εξετάζουν, ως οφείλουν, και την άλλη πλευρά (Σύλλογος νεφροπαθών Κυκλάδων.– Σύλλογος νεφροπαθών Νάξου) προκειμένου να αποφεύγονται αυτά τα κακώς κείμενα που σπιλώνουν το νησί μας και τις ανθρώπινες αξιοπρέπειες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πύρινος κλοιός γύρω από τη Μεσόγειο: Η νότια Ευρώπη σε κόκκινο συναγερμό

Η Μεσόγειος δοκιμάζεται από ακραίες θερμοκρασίες και πυρκαγιές που απειλούν κατοίκους, τουρισμό και φυσικό περιβάλλον

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Η μουσική ιστορία της Ελλάδας ταξιδεύει στο Αιγαίο

«10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων — Από την αρχαιοελληνική λύρα έως τη σύγχρονη δημιουργία»

Από τα Χανιά στη Σαντορίνη: Μια νέα προοπτική για τα απορρίμματα

«Ενημερωτική εκδήλωση με τον κ. Κώστα Πατεράκη για βιώσιμες πρακτικές και ενεργή συμμετοχή των πολιτών»

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Μικρές Κυκλάδες: Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν τη θάλασσα και να μάθουν ασφάλεια και τεχνική… παρέα με το χαμόγελο του καλοκαιριού!

ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες διακομιδές από τα μέτωπα των πυρκαγιών

Από Αχαΐα μέχρι Χίο, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να φτάσουν στους τραυματίες και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Νύχτα αγωνίας – Πρωινή μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

33 εναέρια μέσα ρίχτηκαν από το πρώτο φως στη μάχη – Σε γενική επιφυλακή η χώρα, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Μήλος: Όλο το προσωπικό και τα απορριμματοφόρα κρατούνται στο Α.Τ., τι αναφέρει ο Δήμος

Η Δημοτική Αρχή μιλά για στοχευμένη ενέργεια που υπονομεύει τη δημόσια υγεία και την εικόνα του νησιού στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένα τουρνουά που γεννά παράδοση και σπάει τα όρια της ιδιοκτησίας

Από το 2023, η Μονή Νάξου φιλοξενεί ένα σκακιστικό τουρνουά που δεν χαρίζει μόνο νίκες, αλλά και μια φιλοσοφία κοινοκτημοσύνης, συνεργασίας και δημιουργίας.

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες