Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleTatjana Patitz έφυγε στα 56 της χρόνια

Tatjana Patitz έφυγε στα 56 της χρόνια

|

Ηταν υπέροχη.. Ξεχωριστή.. Απόλυτο μοντέλο και φαντασίωση χιλιάδων ανδρών…

Αλλά, θνητή.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Tatjana Patitz ένα από τα κορυφαία supermodels της δεκαετίας του 1980 και του 1990….

Από καρκίνο του μαστού πέθανε η Tatjana Patitz σε ηλικία 56 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον ατζέντη της. «Άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της», είπε ο ατζέντης της στο περιοδικό People.

Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του 1978 και σε μια φάρμα αλόγων στη Μαγιόρκα, μια πανέμορφη πιτσιρίκα δώδεκα ετών, απολαμβάνει την βόλτα με το αγαπημένο της άλογο σε μια μεγάλη φάρμα.

Λέγεται Tatjana Patitz, και είναι κόρη μιας γοητευτικής χορεύτριας από την Εσθονία και ενός Γερμανού δημοσιογράφου που ειδικεύεται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ.

Η μικρή Tatjana νιώθει πολύ χαρούμενη στην φύση, κι αυτή την επαφή με το περιβάλλον και τα ζώα την ακολούθησε μέχρι το τέλος της σύντομης διαδρομής της στην ζωή.

Τότε που σάρωνε τις πασαρέλες μαζί με την Σίντι Κρόφορντ, την Λίντα Εβαντζελίστα, την Κρίστι Τέρλιγκτον και την Ναόμι Κάμπελ, συγκροτώντας τις «The fab five».

Μόνο που η Patitz ήταν από τότε διαφορετική, ένα αέρινο πλάσμα που δεν τρελαινόταν να ξενυχτάει στα κλαμπ ή να φεύγει με lear jet μαζί με φίλους για ένα weekend στις Μπαχάμες.

Τελείωνε τη δουλειά και έφευγε συνήθως για την Καλιφόρνια, εκεί όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα για να νιώθει και να είναι κοντά στη φύση και τα ζώα.

Αυτά που αγάπησε από μικρό παιδί, ειδικά τα άλογα για τα οποία είχε πει σε συνέντευξη της: «Για μένα η ιππασία σημαίνει ελευθερία, δέσιμο και αφοσίωση. Τα άλογα μου διώχνουν το άγχος και την όποια ανησυχία και με χαλαρώνουν ειδικά όταν νιώθω πίεση».

Την ένιωσε πιθανότατα όταν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Elite Model Look σε ηλικία μόλις 17 ετών στέλνοντας μια απλή polaroid φωτογραφία της.

Προικισμένη με μια ιδιαίτερη ομορφιά-η μητέρα της ήταν χορεύτρια στο φημισμένο Lido-κέρδισε άνετα την τρίτη θέση από τον ίδιο τον Τζον Καζαμπλάνκας, ιδιοκτήτη του Elite Model Management.

Από το Παρίσι στην κορυφή

Εκείνη την ημέρα του 1983, ζωή της γοητευτικής νεαρής άλλαξε για πάντα, αφού μετά από συνεννόηση με τους γονείς της μετακομίζει στο Παρίσι και αφήνει πίσω την ανέφελη μέχρι τότε ζωή της στην πόλη Σκάνορ της Σουηδίας, όπου μεγάλωσε.

Η αρχή σε έναν χώρο όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, μόνο εύκολη δεν είναι, τα πρώτα δύο χρόνια δουλεύει τακτικά και το 1985 έρχεται το πρώτο της εξώφυλλο στην Βρετανική Vogue.

Ο διάσημος φωτογράφος Πίτερ Λίντμπεργκ εντυπωσιάζεται από την ακατέργαστη σχεδόν ομορφιά της και την χρίζει μούσα του λέγοντας χρόνια μετά για την Τατιάνα: «Την θαυμάζω επειδή πάντα είναι ο εαυτός της. Είναι ήρεμη αλλά ταυτόχρονα τόσο δυνατή και ξέρει να υπερασπίζεται αυτό που πιστεύει».

Μετά απο ένα δεύτερο εξώφυλλο για την γαλλική Vogue ο δρόμος για τη Νέα Υόρκη ανοίγει διάπλατα για την Πάτιτζ που ποζάρει διαδοχικά για τον φακό του Χέλμουτ Νιούτον και του Στίβεν Μέϊζελ μεταξύ άλλων.

Το 1987 ο πολύς Ρίτσαρντ Άβεντον την φωτογραφίζει για το άλμπουμ «Οι πιο αξέχαστες γυναίκες του κόσμου» και το εξώφυλλο της «βίβλου της» μόδας, όπως αποκαλούν την Αμερικάνικη έκδοση της Vogue, το οποίο θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιδραστικά cover των 90’s.

Το όνομα της συζητιέται πλέον πολύ.

Ποζάρει μαζί με τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για την εορταστική έκδοση του περιοδικού που εκδίδει ο διάσημος οίκος κοσμημάτων Tiffany’s και ο Χερμπ Ριτς γίνεται κάτι σαν μέντορας της.

Οι προτάσεις για φωτογραφήσεις, εξώφυλλα και καμπάνιες πέφτουν σαν βροχή για την 22χρονη καλλονή που το 1988 γίνεται άρθρο στη Vogue με τίτλο «Τατιάνα: Η ομορφιά του 1.000.000 δολαρίων».

Η μετακόμιση και οι επιλεκτικές δουλειές

Είναι η περίοδος που η Πάτιτζ πραγματοποιεί σαράντα πτήσεις σε ένα μήνα, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του κόσμου για δουλειά, μόνο που αυτό δεν τη γεμίζει.

Θέλει να ηρεμήσει λίγο γι’ αυτό αποφασίζει να μετακομίσει μόνιμα στην Καλιφόρνια και να έχει ως επαγγελματική βάση της το Λος Άντζελες και όχι την Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα αρχίζει να επιλέγει τις δουλειές που συμμετέχει θέλοντας να ρίξει το βάρος της σε μια άλλη φιλοσοφία ζωής, κάτι που ξεκαθαρίζει σε μια συνέντευξη της, το 1989 στο περιοδικό Model Magazine.

«Δεν θέλω να κάνω τίποτε για τη φήμη, τα χρήματα, την λάμψη ή κάτι παρόμοιο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να επικεντρώνονται για τον κόσμο που ζούμε, όπου όλα, οι ωκεανοί, τα δάση είναι μολυσμένα ενώ αλληλοσκοτώνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι εδώ ανήκουμε και πρέπει να μοιραζόμαστε αυτό το μέρος. Ίσως είμαι ονειροπόλα αλλά δεν θα πάψω να ελπίζω».

Μέχρι το 2000 σαρώνει μαζί με τις άλλες τέσσερις καλλονές τις διεθνές πασαρέλες και τις καμπάνιες οίκων όπως Channel, Valentino, Versace ενώ πρωταγωνιστεί μαζί τους στο μυθικό «Freedom» του Τζορτζ Μάικλ.

Θα αποκτήσει ένα γιο, τον Τζόνας και θα συνεχίσει να απασχολεί διακριτικά τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα media, με stories που είχαν τίτλους όπως «Ποια ήταν η Τατιάνα Πάτιτζ; Η πιο μυστηριώδης από τις «Fab five».

Μπορεί και να ήταν αυτό το ασυνήθιστο πλάσμα με τα υπέροχα μάτια που έκλεισαν έτσι ξαφνικά παίρνοντας μαζί τους και τις αέρινες ευαισθησίες που κουβάλαγε πάντα μαζί της.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο - Τι έγινε με την 49χρονη γυναίκα

Ανάσταση Κυρίου: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που φεύγει και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου

Ολυμπιακός: Ο Σαντιάγκο Εσε με τη σύντροφό του γιορτάζουν το Πάσχα στη Νάξο

Ο Σαντιάγκο Εσε μαζί με την αγαπημένη του αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ελλάδας

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: «Σεισμός» στην Πρώτη Ανάσταση (video)

"Σεισμός" στην.... Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Παροναξίας (video)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές