Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΣε 6χρονη, 11χρονο και βρέφος 5 μηνών τα όργανα του 6χρονου Θωμά

Σε 6χρονη, 11χρονο και βρέφος 5 μηνών τα όργανα του 6χρονου Θωμά

|

Συγκίνηση προκαλεί το μεγαλείο ψυχής των γονιών του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Ο 6χρονος Θωμάς κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών όπου μεταφέρθηκε, μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο σπίτι του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων του μικρού Θωμά ξεκίνησε περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1) από ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ωρών.

Η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη. Όσο γιας τους κερατεοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου Θωμά ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών με την ευχή η καρδιά του παιδιού της να πραγματοποιήσει τα όνειρα όχι μόνο του Θωμά αλλά και του λήπτη.

Οι δύο πτήσεις με τους γιατρούς από την Ιταλία εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο του Αράξου με τον Αερολομενάρχη, Γιώργο Γκουβίτσα, σε ανάρτησή του να αναφέρει:

«Με ανάμικτα συναισθήματα, οφείλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας, που πιστοί στο καθήκον κράτησαν από τις 21.00 και για όλη την διάρκεια της νύχτας το αεροδρόμιο του Αράξου ανοιχτό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις των δύο αεροπλάνων που ήρθαν από την Ιταλία να πάρουν, την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ του μικρού παιδιού, 6 μόλις ετών από τα Γρεβενά. Θερμά συγχαρητήρια για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς του μικρού παιδιού, που όταν πληροφορήθηκαν και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό έδωσαν τα όργανα, για να σωθούν άλλα παιδάκια στην Ελλάδα και στην Ιταλία !!!»

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου διασωληνώθηκε, ενώ στην συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επιβαίνει και γιατρός, αναχώρησε στις 10.30 το βράδυ από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της μεταφοράς του, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χάλασε, ενώ κινούνταν στην Ιόνιο Οδό και ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον 6χρονο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε το 6χρονο αγόρι συνεχίζοντας την μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου και κατέληξε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab