Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΚεραμέως: "Οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους"

Κεραμέως: “Οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους”

|

Για τις Πανελλαδικές, το θέμα της γρίπης και των απουσιών στα σχολεία και το φοιτητικό επίδομα, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα των απουσιών για όσους μαθητές νοσούν με γρίπη, υπενθυμίζοντας την εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ημερών.

Όπως είπε, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται. Το μέτρο θα ισχύει από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023.

«Λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη» ανέφερε η υπουργός.

Επισήμανε πως και για τη νόσηση με κορωνοϊό επίσης δεν θα καταγράφονται οι απουσίες. Σε ό,τι αφορά τη νόσηση με γρίπη, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται και οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

Τι ισχύει για το φοιτητικό επίδομα

Ερωτώμενη για το φοιτητικό επίδομα, η κα Κεραμέως δήλωσε πως έχει δοθεί από το υπουργείο. «Για πολλά χρόνια το φοιτητικό επίδομα ήταν 1.000 ευρώ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) το επίδομα έφτασε τα 1.500 για κάθε δικαιούχο και 2.000 εάν ο φοιτητής επιλέξει να συγκατοικήσει» σημείωσε.

«Σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, το όριο το εισοδηματικό για να είσαι δικαιούχος του επιδόματος είναι ευρύτερο, αντί για 30.000 ευρώ που είναι στην υπόλοιπη χώρα, είναι 40.000 ευρώ. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα παιδιά, να φοιτήσουν στα τρία αυτά ακριτικά πανεπιστήμια» προσέθεσε η υπουργός.

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Η υπουργός ανέφερε πως μέχρι σήμερα, μετά από 12 χρόνια, έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. «Φέτος θα συμπέσουν με τις εκλογές, θα γίνουν προσλήψεις κανονικά αλλά ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με το υπουργείο Εσωτερικών και να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή και να πάμε στο καθεστώς του μόνιμου εκπαιδευτικού» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολείων είπε: «Για δεκαετίες ολόκληρες το πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι αρρύθμιστο. Αυτή η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να ρυθμίσει και αυτό….είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να ρυθμιστεί και αυτό το κομμάτι».

Ερωτώμενη για την Εθνική Σχολή Θεάτρου απάντησε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να δούμε, το πρόγραμμα σπουδών και τη διάρκειά τους γιατί για να γίνει μία σχολή, πανεπιστήμιο πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Το κοιτάμε για να δώσουμε λύση και σε αυτό το ζήτημα, το κοιτάει και το υπουργείο Πολιτισμού». Τόνισε πως η κυβέρνηση ότι είχε προαναγγείλει το έχει κάνει πράξη.

Κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν οι εκλογές προκηρυχθούν πριν τις Πανελλήνιες.

Η υπουργός επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί και οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου 2023.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.