Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία: Οι μέντιουμ δεν είδαν ότι τους παρακολουθούσαν και χάθηκε το "πραξικόπημα"

Γερμανία: Οι μέντιουμ δεν είδαν ότι τους παρακολουθούσαν και χάθηκε το “πραξικόπημα”

|

Γλίτωσε το πραξικόπημα η Γερμανία – Οι πραξικοποιματίες ήθελαν νέο κράτος και στρατό, αλλά την πάτησαν γιατί τα μέντιουμ δεν … είδαν ότι τους παρακολουθούσαν –  Απετράπη από τις Αρχές η απόπειρα ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης  

Ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίαζε πραξικόπημα εξάρθρωσαν χθες οι γερμανικές αρχές, σε μια γιγάντια επιχείρηση με τη συμμετοχή 3.000 αστυνομικών. Μεταξύ των 25 συλληφθέντων περιλαμβάνονταν ένας εν ενεργεία και αρκετοί πρώην αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων καθώς και μία πρώην βουλευτής του κόμματος AfD. Ο φερόμενος ως επικεφαλής είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Θουριγγίας, ηλικίας 71 ετών, ονόματι Ερρίκος 8ος πρίγκιπας Ρόις.

Η μυστική οργάνωση προήλθε από τους κόλπους του κινήματος των «πολιτών του Ράιχ», τα 21.000 μέλη του οποίου δεν αναγνωρίζουν τους θεσμούς της ομοσπονδιακής Γερμανίας και ονειρεύονται επιστροφή σε αυτοκρατορικό παρελθόν. Σύμφωνα με την εισαγγελία, στόχος των μελών της οργάνωσης ήταν «να καταλύσουν την κρατική δομή και να σχηματίσουν κυβέρνηση, της οποίας τον σκελετό είχαν ήδη καταρτίσει. Τα μέλη γνώριζαν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα και με άσκηση βίας, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών κρατικών αξιωματούχων».

Με όπλα στη Βουλή

Σύμφωνα με τα σχέδιά τους, την «ημέρα Χ», σκόπευαν να πραγματοποιήσουν ένοπλη εισβολή στην ομοσπονδιακή Βουλή, να συλλάβουν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές, με την ελπίδα ότι αυτό θα πυροδοτούσε ταραχές σε όλη τη χώρα, αποσταθεροποιώντας τους θεσμούς και οδηγώντας, τελικά, στην εγκατάσταση του πρίγκιπα Ρόις στην εξουσία. Η φιλοδοξία για κλονισμό του κράτους μπορεί να έμενε στα χαρτιά, αλλά η εισβολή στο Κοινοβούλιο δεν θα ήταν τελείως απίθανο να πραγματοποιηθεί, με δεδομένο ότι η πρώην βουλευτής Μπίργκιτ Μαλσάκ-Βίνκεμαν είχε κάρτα πρόσβασης στους χώρους του Κοινοβουλίου και ότι στις τάξεις των συνωμοτών περιλαμβάνονταν έμπειρα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Μεταξύ αυτών ένας πρώην διοικητής μοίρας αλεξιπτωτιστών, ο οποίος αποτάχθηκε από το στράτευμα λόγω κλοπής οπλισμού, καθώς και ένας εν ενεργεία αξιωματικός υπεύθυνος επιμελητείας των ειδικών δυνάμεων. Η οργάνωση είχε προμηθευτεί δορυφορικά τηλέφωνα Iridium αξίας 20.000 ευρώ προκειμένου να διασφαλίσει τις επικοινωνίες της ανεξαρτήτως δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ πολλά από τα μέλη της διέθεταν νόμιμες άδειες οπλοφορίας, αφού δεν περιλαμβάνονταν στους περίπου 1.000 «πολίτες του Ράιχ» από τους οποίους το γερμανικό κράτος έχει αφαιρέσει τις άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα μέλη της οργάνωσης, που πιθανώς ιδρύθηκε στα τέλη του 2021, είχαν οργανώσει εκπαιδεύσεις στη σκοποβολή και κατοπτεύσεις σε στρατόπεδα, με απώτερο στόχο να τα χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ο συνωμοτικός όρκος που είχαν δώσει προέβλεπε την ποινή του θανάτου για όποιον αποκάλυπτε τα σχέδια, ενώ δύο… μέντιουμ είχαν επιστρατευθεί για να μαντεύουν εάν τα επίδοξα μέλη ήταν ή όχι εχέμυθα.  

Επιστράτευση μέντιουμ

Τα μέντιουμ, όμως, δεν «είδαν» ότι οι γερμανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επί μήνες τα μέλη της οργάνωσης, τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και με φυσική παρουσία. Οι συντονισμένες έφοδοι, χθες το πρωί, σε 11 κρατίδια οδήγησαν στην προσαγωγή 25 ατόμων, εκ των οποίων τα 13 συνελήφθησαν. Παράλληλες επιχειρήσεις έγιναν στην Ιταλία και στην Αυστρία, όπου βρίσκονταν δύο από τους συλληφθέντες. Μαζί με τον Ρόις συνελήφθη η 39χρονη Ρωσίδα σύντροφός του, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές είχε επιχειρήσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας των συνωμοτών με τη Ρωσία. Οι Αρχές δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι οι ρωσικές αρχές ανταποκρίθηκαν.

H υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ευχαρίστησε χθες όσους πήραν μέρος στην «επικίνδυνη επιχείρηση για τη διάσωση της δημοκρατίας μας». Οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς πήραν υπό τον έλεγχό τους το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από χρόνια, κατά τα οποία αυτό βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Η Φέζερ σημείωσε ότι πολλά ερωτήματα, όπως το πόσο κοντά βρισκόταν η ομάδα στην απόπειρα πραξικοπήματος, θα απαντηθούν μόνον όταν προχωρήσουν περισσότερο οι έρευνες. Η Φέζερ έκανε λόγο για άτομα που εμφορούνται από φαντασιώσεις βίαιης ανατροπής και πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. «Είδαμε την άβυσσο της τρομοκρατικής απειλής», τόνισε. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Πανναξιακός – Απόλλων Καλυθιών: Το νησί στο πλευρό της ομάδας στη μάχη για την άνοδο!

Η Νάξος ζει στους ρυθμούς του μεγάλου ματς της Κυριακής στο ΔΑΚ – Ο Πανναξιακός διεκδικεί τη θέση του στη Γ’ Εθνική

Sonic Heritage: Η νέα παγκόσμια γλώσσα των μνημείων είναι ο ήχος

Το Sonic Heritage μάς ταξιδεύει από το Κολοσσαίο μέχρι την Τικάλ, προσκαλώντας μας να βιώσουμε τα μνημεία μέσα από τους ήχους τους

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Γ. Πάριος: Ένα νησιώτικο ταξίδι από καρδιάς ξεκινάει με το νέο του δίσκο “Τα Θαλασσινά”

43 χρόνια μετά τα «Νησιώτικα», ο τροβαδούρος του Αιγαίου επιστρέφει με τραγούδια εμπνευσμένα από τον πατέρα του, τους ψαράδες και την ψυχή των νησιών

Β. Φραγκουλόπουλος: “Οι γραμματιζούμενοι διάβαζαν τα νέα στους ξωμάχους”

Ο κ. Βασίλης Φραγκουλόπουλος κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του ναξιακού Τύπου και εξηγεί γιατί «κατ’ αρχήν η έντυπη δημοσιογραφία από τη φύση της είναι πιο έγκυρη»

ΕΠΣ Κυκλάδων: Νταμπλ για την Ελλάς Σύρου, σήκωσε και το Κύπελλο Κυκλάδων μετά την ιστορική άνοδο!

Με νίκη 2-0 επί της Θύελλας Καμαρίου, η ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα ολοκλήρωσε μια ονειρική χρονιά – Σηκώνει μανίκια για τη Super League 2

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις