Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - ΣΥΡΙΖΑ: "Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός για...

Νάξος – ΣΥΡΙΖΑ: “Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός για το φράγμα;”

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας” Νάξου σχετικά με την αφορμή της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεωργαντά στη Νάξο.. 

“….. Η κατασκευή του φράγματος είναι το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων είκοσι και πλέον ετών στη Νάξο, το μεγαλύτερο φράγμα των Κυκλάδων, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας και για την αξιοποίηση και την προστασία των φυσικών πόρων….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας” Νάξου σχετικά με την αφορμή της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεωργαντά στη Νάξο..  Επίκεντρο όπως καταλάβατε το φράγμα Τσικαλαριού (σ.σ. Ποταμιάς) και έχει τίτλο η ανακοίνωση ” Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός της Νάξου;” καταλήγει δε ” Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, αδιαφορεί για την υγιή, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, αδιαφορεί για την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, και έρχεται και πάλι να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις, λίγο πριν τις εκλογές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς, ήρθε στην Νάξο για να μοιράσει φρούδες προεκλογικές υποσχέσεις.

Για την ιστορία ας θυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ή και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, ότι στις 11/01/2013 υπογράφηκε η σύμβαση για το φράγμα με τον ανάδοχο, ύψους 6.875.707 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο στον εργολάβο, ύψους 820.000 ευρώ λόγω καθυστέρησης έναρξης εργασιών. Το έργο ενώ θα έπρεπε να τελειώσει στις 11/06/2015 παίρνει νέα παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Σε απάντηση ερώτησης 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη και του βουλευτή Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου, ο υφυπουργός Γ. Οικονόμου απαντά εγγράφως στις 31/05/2021, τα εξής ευτράπελα:

1. Ότι το έργο προχωράει κανονικά και έχει απορροφηθεί το 35% του προϋπολογισμού του έργου. Ερώτηση: Αν σε 10 χρόνια έχει απορροφηθεί το 35% του προϋπολογισμού του έργου πως έως τις αρχές του 2024 όπως είπε στην επίσκεψη του ο Υπουργός απορροφηθεί το υπόλοιπο 65%; Να αναφέρουμε ότι έχει γίνει διακοπή εργασιών στο φράγμα, από τον Ιούλιο 2021, με ευθύνη του υπουργείου και υπογραφή του Υπουργού, για τεχνικά θέματα και ελλείψεις που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα.

2. Η μεγάλη αντίφαση είναι ότι σε αυτό το απαντητικό έγγραφο ενώ αρχικά ο Υφυπουργός αναφέρει ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα με 9.251.943,50 ευρώ η κατασκευή του φράγματος καθώς και η κατασκευή των δικτύων διανομής του νερού του φράγματος, στο ίδιο έγγραφο στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι η μελέτη του αρδευτικού δικτύου κατά την παρούσα φάση δεν είναι ενταγμένη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ και ως εκ τούτου δεν προκύπτει αρμοδιότητα της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου για τη σύνταξη της μελέτης των δικτύων.

Αυτή η μεγάλη αντίφαση αποδεικνύει ότι σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας κοροϊδεύουν.

3. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται τέλος, ότι η έναρξη εργασιών του έργου έγινε στις 24/07/2017 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ουσιαστικά χάρη στις προσπάθειες του βουλευτή Νίκου Μανιού σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Ότι εργασίες έγιναν στο φράγμα, έγιναν από το 2017 έως το 2019, όσο ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ελπίδα να τελειώσει η κατασκευή του φράγματος και των δικτύων διανομής νερού.

Η κατασκευή του φράγματος είναι το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων είκοσι και πλέον ετών στη Νάξο, το μεγαλύτερο φράγμα των Κυκλάδων, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας και για την αξιοποίηση και την προστασία των φυσικών πόρων.

Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, αδιαφορεί για την υγιή, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, αδιαφορεί για την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, και έρχεται και πάλι να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις, λίγο πριν τις εκλογές.

Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Βεντέμα 2025 – Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, εκεί που ο τρύγος γίνεται γιορτή!

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων τιμά την παράδοση του τρύγου με ένα αυθεντικό σαντορινιό γλέντι

Σαντορίνη: Βήμα προόδου για την εκπαίδευση, με ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε σχολεία

Ο Δήμος Θήρας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Απόλλωνας Νάξου: Πέντε μέρες γεμάτες μουσική, χορό και παιδικά χαμόγελα!

Τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής επιστρέφουν από 26 έως 30 Ιουλίου 2025 στον Απόλλωνα Νάξου, με εργαστήρια, συναυλίες, ταινίες και γιορτές για μικρούς και μεγάλους.

Η γραβιέρα Πιτταρά που κατέκτησε τον κόσμο – Μια γεύση Νάξου στην κορυφή της γαστρονομίας

Από τα ημιορεινά της Νάξου στα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως – Το τυροκομείο Πιτταράς φέρνει την ελληνική παράδοση στο τραπέζι του κόσμου

Γκνιστάν – Ελσίνκι: Με τον δύσκολο τρόπο στο 4.20

Ένα ειδικό στοίχημα για όσους πιστεύουν στο σενάριο της πρώτης έκπληξης και της τελικής ανατροπής.

Κινηματογραφική Λέσχη: Η «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ επιστρέφει στο Κάστρο της Νάξου

Μια υπνωτιστική νύχτα κινηματογράφου στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νάξου, με τη διαχρονική noir ταινία «Laura» (1944), την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 21:30.

Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: Αίτημα ζωτικής σημασίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ο Γιάννης Ρούσσος ζητά την άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ από 1/1/2025, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας – Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση

Αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ: Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις, tι αλλάζει από 11 Αυγούστου

Μετά από δεκαεπτά χρόνια παρεμβάσεων και διαμαρτυριών, οι νέες ρυθμίσεις για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ επιχειρούν να βάλουν τέλος στις υψηλότερες προμήθειες της Ευρώπης.

Το γραβιεροπιτάκι, οι Ιταλοί και η ουρά στον φούρνο

Μια καλοκαιρινή σκηνή από την καθημερινότητα της Νάξου: Ιταλοί τουρίστες, πολύβουες αναμονές και το αθάνατο γραβιεροπιτάκι πρωταγωνιστούν στο νέο χρονογράφημα του Γιώργου Καστελλάνου.

Η συνήθεια του καλοκαιριού που έγινε λατρεία: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Βρύση του Δανακού!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επιστρέφει στη Νάξο για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 30 Ιουλίου – Μουσική, συναίσθημα και λαϊκή παράδοση σε μια βραδιά-θεσμό στη Βρύση του Δανακού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.