Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΜήλος - Κέντρο Υγείας: Επιστολή εργαζομένων στον Υπουργό Υγείας

Μήλος – Κέντρο Υγείας: Επιστολή εργαζομένων στον Υπουργό Υγείας

|

Επιστολή από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μήλου προς τον αρμόδιο Υπουργό όπου καταγγέλλουν την συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Κωνσταντίνου Μακρή.

“….Οι προσπάθειες μας αυτές συχνά υπονομεύονται από την επιθετική, αυταρχική και αδιάλλακτη συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Μακρή απέναντι σε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Μήλου έως και παρεμβάσεις στο έργο μας όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε ένα διαταραγμένο εργασιακό περιβάλλον, όπου η ένταση και οι αντιδικίες είναι καθημερινές, με πολλές αποδείξεις οτί η πίεση αυτή έβλαψε πολλές φορές την υγεία μας….”

Στα χέρια του Υπουργού Υγείας Αθανάσιου Πλεύρη βρίσκεται πλέον και μέσω των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Μήλου η κατάσταση όπως την περιγράφει το 74% αυτών που την υπογράφει.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες τους να υπηρετήσουν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας υπονομεύονται από την επιθετική, αυταρχική και αδιάλλακτη συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Μακρή.

Μια κατάσταση η οποία όπως χαρακτηριστικά τονίζεται επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Να τονίσουμε προς αποφυγή της όποιας παρεξήγησης ότι για λόγους προσωπικών δεδομένων και κατόπιν παράκλησης των εργαζομένων έχει αφαιρεθεί και δεν θα δημοσιευθεί η δεύτερη σελίδας της επιστολής στην οποία αναφέρονται και φαίνονται οι υπογραφές και τα ονόματα των εργαζομένων. 

Υπογράφεται πάντως από το 74% των απασχολούμενων στο Κέντρο Υγείας.. 

Όπως μας ανέφεραν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μήλου, η επιστολή έχει σταλεί από τις 7 Οκτωβρίου 2022, όπως θα δείτε και πιο κάτω,

Παρ’ όλα αυτά με αίσθημα ευθύνης περίμεναν να την δώσουν στην δημοσιότητα μετά την επίσκεψη των Γιατρών του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ, ώστε να μην επηρεαστεί σε κανένα σημείο το έργο τους.  

Αναλυτικά η επιστολή 

Κύριοι

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μήλου, έχοντας επίγνωση της αποστολής του Ιδρύματος στο οποίο υπηρετούμε για την υγεία, αλλά και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων επισκεπτών, που συρρέουν κάθε καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Κέντρο Υγείας Μήλου να λειτουργεί υποδειγματικά.

Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε τον ευαίσθητο τομέα της υγείας σε ένα τόπο, στον οποίο τους δύσκολους μήνες του χειμώνα το Κέντρο Υγείας αποτελεί την μόνη ελπίδα για τους κατοίκους του νησιού, αν συμβεί κάποιο σοβαρό έκτακτο περιστατικό, ενώ το καλοκαίρι προσπαθούμε με υπέρβαση των δυνάμεων μας, να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών.

Οι προσπάθειες μας αυτές συχνά υπονομεύονται από την επιθετική, αυταρχική και αδιάλλακτη συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Μακρή απέναντι σε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Μήλου έως και παρεμβάσεις στο έργο μας όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε ένα διαταραγμένο εργασιακό περιβάλλον, όπου η ένταση και οι αντιδικίες είναι καθημερινές, με πολλές αποδείξεις οτί η πίεση αυτή έβλαψε πολλές φορές την υγεία μας.

Η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος απαιτεί αρμονική συνεργασία και διάλογο των εργαζομένων με τη Διοικηση και κυρίως με το νόμιμο εκπρόσωπο αυτής στη Μήλο, δηλαδή με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Μακρή. Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κάνουμε γνωστό ότι η συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής απέναντι μας, μας προσβάλει, υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου και δεν συμβάλει στην ευόδωση των προσπαθειών μας.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό το κλίμα πυροδοτεί εντάσεις και γι αυτό θεωρήσαμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε    

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μήλου:

Η εν λόγω επιστολή έχει παραλήπτες: Τους Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Αν. Υπουργό κ. Ασημίνα Γκάγκα, Υφυπουργό κ. Ζωή Ράπτη, Γ.Γ. ΠΦΥ κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, Διοικητή 2η ΔΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλου, Υποδιοικητές κ. Περικλή Αλεβίζο και κ. Διπλα Μαρία

και κοινοποίηση: Βουλευτές Νομού Κυκλάδων, Επαρχο Μήλου, Δήμο Μήλου (Επιτροπή Υγείας κ. Γεώργιο Μαρτάκη), Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Μήλου και Κέντρο Υγείας Μήλου

Φωτογραφία και πληροφορίες: Mileikanea.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβολία μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν