Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚρήτη: Με εντυπωσιακή επιτυχία η αναβαθμισμένη Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης στο CRETA MARIS

Κρήτη: Με εντυπωσιακή επιτυχία η αναβαθμισμένη Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης στο CRETA MARIS

|

Απόλυτη η δέσμευση του Ομίλου στην ασφάλεια και την υγεία επισκεπτών και εργαζομένων…

Με την εντυπωσιακή επιτυχία της αναβαθμισμένης Ετήσιας Άσκησης Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά, η απόλυτη δέσμευση του Metaxa Hospitality Group στην ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο Creta Maris Beach Resort και με στόχο την προετοιμασία στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τον Όμιλο αλλά και για τον προορισμό της Χερσονήσου και της Κρήτης συνολικά.

metaxa9.jpgΦέτος, η Άσκηση Εκκένωσης είχε εμπλουτισμένο περιεχόμενο και διευρυμένο ρόλο. Αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου Creta Protect: «Διαχείριση Περιβάλλοντος, Κινδύνων και Κρίσεων σε νησιωτικό περιβάλλον», που διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και το Creta Maris, με τη συμμετοχή φοιτητών του συγκεκριμένου ΠΜΣ.

Παράλληλα, συμμετείχαν ενεργά το Προξενείο Μ. Βρετανίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΜΑΚ, το Λιμενικό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα των Σαμαρειτών Διασωστών και το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, το Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου και τα ΚΤΕΛ.

Η Άσκηση, πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος  Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ,  Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, o οποίος νωρίτερα έδωσε ακαδημαϊκή διάλεξη με θέμα: «Natural Hazards vs Hotels – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων σε Τουριστικό Περιβάλλον».

Την Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης 2022 χαιρέτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Κατσαρός από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, o Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σέγκος Γιάννης, η Πρόξενος Μεγάλης Βρετανίας κ. Clare Douglas, o Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης – Αρχιπύραρχος κ. Τσικαλάς Γεώργιος, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Γιαννακουδάκης Νίκος και ο Τεχνικός Ασφαλείας κ. Ξυλούρης Κώστας.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Ελευθέριος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Πύραρχος Γ.Κ. κ. Σεληνιωτάκης Μιχαήλ, ο Διοικητής 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Κρήτης Αντιπύραρχος κ. Καλογιαννάκης Σταύρος, η Διοικητής 1ου Π.Σ Ηρακλείου Επιπυραγός Γ.Κ κ. Ιωάννου Ειρήνη, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου Επιπυραγός κ. Κουκάκης Εμμανουήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παπαδάκης Εμμανουήλ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου κ. Μακρογιαννάκης Γιώργος, η Λιμενάρχης Χερσονήσου κ. Περυσινάκη Αθανασία, από τον Δήμο Ηρακλείου η κ. Συγγελάκη Δέσποινα Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας καθώς και Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης καθώς και ο κ. Παττακός Μαρίνος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος κ. Φραγκάκης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Μαυρουδής Χάρης, η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη κ. Χουρδάκη Αριστέα, ο κ. Νίχλος και κ. Αλεξάκης από τον ΕΟΤ – Περιφερειακή Υπηρεσία Κρήτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Κοκολάκης Νίκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πελεκανάκης Γιώργος, διευθυντές άλλων ξενοδοχείων και λοιποί φορείς.

Το βασικό σενάριο κρίσης της Άσκησης προέβλεπε την ασφαλή και ταχεία μετακίνηση των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε προστατευμένο σημείο, σε περίπτωση σεισμού.

Η  διαρκής αναβάθμιση της τεχνογνωσίας και των δεξιοτήτων στη διαχείριση κρίσεων του προσωπικού του Creta Maris αποτυπώθηκαν στην άρτια και συντονισμένη συνεργασία του, αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια όλων,  κατά την ειδική αποτίμηση της Άσκησης που ακολούθησε.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group Ανδρέας Μεταξάς τονίζει:

«Για το Metaxa Hospitality Group η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα,   επενδύοντας σταθερά στη  δημιουργία κουλτούρας διαχείρισης κρίσεων και στη διαρκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων του προσωπικού μας. Η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort έχει καταξιωθεί με τα χρόνια ως θεσμός  για τον Κρητικό τουρισμό και είμαστε πολύ περήφανοι καθώς φέτος αποτελεί μέρος σχετικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΕΚΠΑ. Ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και σε μια εποχή διασταυρούμενων κρίσεων, αβεβαιοτήτων και προκλήσεων, η σωστή προετοιμασία και η ικανότητα ετοιμότητας είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στον κλάδο μας».

Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι ένας κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, αναγνωρισμένος για το ήθος, το πάθος και τον λόγο του. Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η οικογένειά του. Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του. Σήμερα, αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris, στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής του, ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται στον κλάδο της φιλοξενίας με επενδύσεις στη Σαντορίνη, καθώς και την επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθαρό μήνυμα από τον Δήμο Αμοργού μετά την ένταση στο πανηγύρι της Ψημένης: "Δεν έχουν θέση διχαστικά φαινόμενα στον πολιτισμό μας"

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.