Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΕλλάδα - Π. Λιάκος: Ψηφιακά λαγοπετραχήλια Νάξου

Ελλάδα – Π. Λιάκος: Ψηφιακά λαγοπετραχήλια Νάξου

|

Για να κάνεις προπαγάνδα στους μπαμπουίνους χρειάζονται μπανάνες. Οι ψηφοφόροι αρκούνται στις υποσχέσεις για μπανάνες – Ποιος το αναφέρει και γιατί; 

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνησις του ανέμελου παραθεριστού Κυριάκου Μητσοτάκη μάς έχει πρήξει με τη Νάξο, που μετατρέπεται σε «έξυπνο» νησί (λες και ήταν χαζό πριν από τον Κυριάκο) και σε «ψηφιακό» νησί.

Αρθρο του Παναγιώτη Λιάκου στη σελίδα newsbreak.gr 

Τα «ταρατατζούμ» και οι διθύραμβοι για τα ανεπανάληπτα έργα που ΘΑ κάνει στο νησί η Amazon (η «ψηφιακή καταγραφή αφίξεων – αναχωρήσεων επιβατικών πλοίων και μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drone») κοντεύουν να πείσουν τους αφελείς ότι η Νάξος θα γίνει κάτι σαν τη «Μετρόπολις», που είδαμε στην ταινία του Φριτζ Λανγκ (πρώτη προβολή το 1927).

Όσοι θέλουν να πιστέψουν στο κυβερνητικό φιδεμπόριο (μεγέθους ανακόντα και άνω) φαντάζονται ήδη δίπλα στα σακιά με τις πατάτες Νάξου ελικοπτεράκια και drones να κουβαλάνε φάρμακα για τους αρρώστους, που θα τους γιατρεύουν τα δισεκατομμύρια του Τζεφ Μπέζος (ιδιοκτήτης της Amazon) και το πολιτικό, θαυματουργό ταλέντο του Κυριάκου-Μωυσέως.

Κι όσο θα αρλουμπολογούν, θα τάζουν και θα κορδώνονται οι κυβερνητικοί για τα ελικοπτεράκια και τα μπλιμπλίκια της Amazon που ΘΑ κάνουν «έξυπνη» τη Νάξο, οι καρκινοπαθείς των Κυκλάδων θα συνεχίσουν να δαπανούν τριακοσάευρα και βάλε όποτε θα έρχονται για χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ. στην Αθήνα.

Από τη μια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από την άλλη η διαμονή – διατροφή, να το τό ξεπαράδιασμα για τον ταλαιπωρημένο ασθενή.

Οι χρυσοφόρες Κυκλάδες είναι μια χαρά για να πας να μείνεις για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά βάρδα μην αρρωστήσεις σοβαρά εκεί. Θα πρέπει να σε κουβαλήσουν (με πλοίο, ελικόπτερο ή με drone της Amazon) στην Αθήνα. Νοσοκομεία, πλήρως εξοπλισμένα, της προκοπής για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, δεν υπάρχουν.

Επίσης, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό βρύσης και οι νησιώτες τα σκάνε στους νερουλάδες, και επίσης υφίστανται τόσο πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές και υπηρεσίες, ώστε οι κουβέντες για ψηφιακές εξυπνάδες προκαλούν συναισθήματα οργής, θλίψης και ίσως και κάποιους πικρούς γέλωτες.

Ας κρατήσουν, λοιπόν, οι νησιωτικοί χοροί και ας αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα αληθινά, ζέοντα προβλήματα με αποτελεσματικούς τρόπους.

Όχι με υποσχέσεις για μπλιμπλίκια και ελικοπτεράκια.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με τη χρήση τηλεϊατρικής, οι γιατροί απέτρεψαν μόνιμη βλάβη σε ασθενή με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας στις Κυκλάδες.

Το Brainobrain έρχεται για πρώτη φορά στη Νάξο – Ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το μυαλό και την προσωπικότητα των παιδιών

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον άβακα, το NLP και την ανάπτυξη soft skills ανοίγει τις πόρτες του στη Χώρα Νάξου.

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Ίος στην κορυφή με το σκοτύρι – Το ελληνικό τυρί που ξετρελαίνει τους Ολλανδούς

Έρευνα του Griekenland.net κατατάσσει την Ίο πρώτο γαστρονομικό προορισμό για τους φίλους του τυριού, με το παραδοσιακό σκοτύρι να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας