Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΠάρος - Common Seas: Προτροπή να #Πίνουμε Νερό Βρύσης

Πάρος – Common Seas: Προτροπή να #Πίνουμε Νερό Βρύσης

|

Η Common Seas μας προτρέπει να #Πίνουμε Νερό Βρύσης στην Πάρο και η Attica Group ταξιδεύει τα καλά νέα σε όλο το Αιγαίο!

Μια ευρηματική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα του καλοκαιριού στα πλοία της Attica Group που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς την Πάρο

Υπό τον τίτλο «#ΠίνουμεΝερόΒρύσης», η καμπάνια της Common Seas ενημερώνει το επιβατικό κοινό των S perfast FerriesBlue Star Ferries και Hellenic Seaways για την απόλυτη καταλληλότητα του νερού που παρέχει το δίκτυο ύδρευσης της Πάρου και παρακινεί τους ταξιδιώτες να το επιλέξουν.

Το νερό βρύσης της Πάρου είναι όχι μόνο ασφαλές για πόση, αλλά και υψηλής ποιότητας καθώς υπερβαίνει τις προδιαγραφές της Ε.Ε., κάτι που μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουν κάτοικοι και επισκέπτες. Και αυτό χάρις στη λαμπρή δουλειά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ) που φροντίζει για τη συντήρηση του δικτύου και πραγματοποιεί εξαντλητικές δοκιμές με συνεχείς ελέγχους στο νερό του νησιού. Αλλά και φυσικά, χάρις και στις παρεμβάσεις της Common Seas, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής επιχείρησης που δρα στην Ελλάδα και έχει ως αποστολή της την ταχεία και δραστική μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τα πλαστικά απορρίμματα σε όλο το υδάτινο φάσμα.

Στη δίγλωσση καμπάνια (ελληνικά και αγγλικά), που απαρτίζεται από πέντε (5) animation βίντεο τα οποία προβάλλονται στις οθόνες που βρίσκονται μέσα στα πλοία, οικείοι και φιλικοί χαρακτήρες περνούν με ευχάριστο τρόπο το μήνυμα της καταλληλότητας του νερού της Πάρου, την τεράστια επιβάρυνση που προκαλεί στο περιβάλλον η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού σε πλαστικά μπουκάλια αλλά και τους κίνδυνους που εγκυμονεί για την υγεία, καθώς μικροσωματίδια πλαστικού έχουν ανιχνευθεί στο ανθρώπινο αίμα! Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, μια γιαγιά και ένα γατάκι δίνουν με έξυπνο τρόπο απαντήσεις και αιτιολογούν γιατί αξίζει να πίνουμε το νερό της Πάρου.

Δυστυχώς, τα πλαστικά αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα απορρίμματα στις παράκτιες περιοχές, ενώ ειδικά στην Πάρο, πριν από τις ενέργειες της Common Seas καταναλώνονταν περί τα 4,5 εκατομμύρια μπουκάλια νερού! Ευτυχώς, κάτι δείχνει να αλλάζει με όλο και περισσότερους ανθρώπους στο νησί να πίνουν νερό από τη βρύση και να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία (παγούρια).

Η συνεργασία της Common Seas με την Attica Group αποσκοπεί στο να ταξιδέψει την είδηση της καταλληλότητας του νερού βρύσης σε κάθε επισκέπτη του νησιού, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν προέρχεται και να τον παροτρύνει σε αλλαγή συνηθειών. Σταθερά, άλλωστε, η Attica Group, ένας Ελληνικός Ναυτιλιακός Όμιλος με στόλο 35 υπερσύγχρονων πλοίων και διεθνή παρουσία, εκτός από πρωτοπόρος στην επιβατηγό ναυτιλία, αναπτύσσει στρατηγικά πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τον Άνθρωπο και το περιβάλλον, στο παρόν και στο μέλλον.

Σχετικά με την Common Seas
H Common Seas είναι μια κοινωνική μη κερδοσκοπική επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους Αντώνη και Φίλιππο Λαιμό και τη Jo Royle, με αποστολή της την ταχεία και σημαντική μείωση της ρύπανσης των πλαστικών απορριμμάτων σε όλο το υδάτινο φάσμα (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια). Για να το πετύχει αυτό προσεγγίζει το θέμα μέσα από μια νέα και σφαιρική πολιτική, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στην αλλαγή της γενικότερης κουλτούρας του τρόπου που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό. Δρα σε Μαλδίβες, Ινδονησία και Ελλάδα, όπου μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Clean Blue Paros σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις που μειώνουν σημαντικά τη ρύπανση από το πλαστικό στο νησί της Πάρου. Το Clean Blue Paros αποτελεί καρπό συνεργασίας της Common Seas, του Δήμου Πάρου και της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων WATT, τοπικών επιχειρήσεων, συλλόγων και εθελοντών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.