Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣύρος - Αρης Σύρου: Πάμε εμείς (σ.σ. η Σύρος) στην απ' έξω;

Σύρος – Αρης Σύρου: Πάμε εμείς (σ.σ. η Σύρος) στην απ’ έξω;

|

Άρης Σύρου: Γιατί δεν έγινε και σε εμάς πρόταση για τι Γ΄ Εθνική; Η Σύρος και πάλι στην απ’ έξω 

Με επιστολή του ο Άρης Σύρου δηλώνει για ακόμη μία φορά την μεγάλη απογοήτευση του με τις καθυστερήσεις στις εργασίες του κλειστού γηπέδου, ενώ παράλληλα εκφράζει την πικρία που υπάρχει γιατί δεν του έγινε πρόταση για να είναι η ομάδα που θα πάρει την wild card για την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Και όπως σημεώνει χαρακτηριστικά ” Θέλαμε και εξακολουθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα κοιτά ψηλά, να φτάσουμε σε σημείο να αγωνιστούμε σε Εθνική κατηγορία. Δεν το έχουμε βάλει κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες. Θέλουμε το μπάσκετ στο νησί μας να πάρει ότι του αναλογεί και του αξίζει. Μην ξεχνάμε πως η ομάδας μας είναι το πρώτο σωματείο από το νομό μας που αγωνίσθηκε στην Γ’ Εθνική. Μία κατηγορία που ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα εκτός από τη δική μας προσπάθεια. Το βασικότερο όλων είναι οι υποδομές”

Να σημειώσουμε ότι σήμερα αναμένεται να δώσει την wild card και ο Πανναξιακός μοιάζει ως το φαβορί να αντικαταστήσει τον Διαγόρα Ρόδου στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ… 

Η ανακοίνωση:

Στο ίδιο έργο… θεατές

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας για την κωλυσιεργία, την αδιαφορία και την ανικανότητα προφανώς των δημοτικών αρχών που έχουν περάσει κατά καιρούς από το νησί μας. Για να μην στοχοποιηθούμε ότι βάλουμε μόνο κατά της τωρινής δημοτικής αρχής θα σημειώσουμε πως είναι ένα καλοστημένο έργο πολλών ετών, ξεκινώντας από την προηγούμενη δημοτική αρχή και φτάνουμε μέχρι σήμερα.

Το γήπεδο του μπάσκετ βρίσκεται στο έλεος του Θεού και ταυτόχρονα κάνουμε τον σταυρό κι αυτό γιατί από το Πάσχα κι έπειτα όπως όλοι γνωρίζουμε οι εργασίες έχουν σταματήσει. Βρισκόμαστε τέλος Σεπτεμβρίου και τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, δυστυχώς είμαστε σε απόγνωση καθώς βλέπουμε τα όνειρα μας να διαλύονται και να μην έχουμε εμπιστοσύνη πλέον σε κανέναν.

Θέλαμε και εξακολουθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα κοιτά ψηλά, να φτάσουμε σε σημείο να αγωνιστούμε σε Εθνική κατηγορία. Δεν το έχουμε βάλει κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες. Θέλουμε το μπάσκετ στο νησί μας να πάρει ότι του αναλογεί και του αξίζει. Μην ξεχνάμε πως η ομάδας μας είναι το πρώτο σωματείο από το νομό μας που αγωνίσθηκε στην Γ’ Εθνική. Μία κατηγορία που ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα εκτός από τη δική μας προσπάθεια. Το βασικότερο όλων είναι οι υποδομές. Υποδομές οι οποίες αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας να έχει ομάδες σε υψηλές κατηγορίες, καθώς θα υπάρχει συνεχής ροή αθλητών – μετακινήσεων κι έτσι θα τονωθεί η τοπική οικονομία κατά του χειμερινούς μήνες.

Όλος αυτός ο πρόλογος γίνεται διότι η ΕΟΚ έστειλε wild card συμμετοχής στον πρωταθλητή Κυκλάδων Πανναξιακό, που αν και δεν κατάφερε στα μπαράζ να εξασφαλίσει την άνοδο του έχει γίνει πρόταση ανόδου. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και στον δευτεραθλητή Δωδεκανήσων Φοίβο Κω. Αυτό γιατί υπάρχει μία μικρή αναδιάρθρωση στις Εθνικές κατηγορίες και έχουν ανοίξει κάποιες θέσεις.

Εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα καθώς μέχρι στιγμής βλέπουμε τις εξελίξεις να τρέχουν κι εμείς εδώ είμαστε…

Θέλουμε να ρωτήσουμε μία ομάδα η οποία έμπρακτα προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να εξασφαλίσει την άνοδο στην Εθνική κατηγορία, γιατί δεν ρωτηθήκαμε ή γιατι δεν έγινε και σε εμάς αυτή η πρόταση;

Στην προσπάθειά αυτή είχαμε συνεχής συνομιλίες με στελέχη της ΕΟΚ κι ακόμη μιλήσαμε και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον κ. Λιόλιο για το ενδεχόμενο της wild card πιστεύοντας ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες σε αυτό το καταραμένο πλέον γήπεδο του Δημήτριος Βικέλας. Πιστεύαμε πως οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει και το γήπεδο θα ήταν προς χρήση καλός εχόντων των πραγμάτων Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Πως αλήθεια θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την στήριξη της τοπική κοινωνίας της Σύρου, όταν ακόμη το γήπεδο βρίσκεται σε αυτήν την απερίγραπτη κατάσταση; Πως θα συζητούσαμε με τους καταστηματάρχες να μας στηρίξουν όταν ακόμη και να μας δινόταν η ευκαιρία η ομάδα δεν θα ήταν στην έδρα της; Θα έπρεπε να κάνουμε προπόνηση σε κάποιο κλειστό γήπεδο και τα εντός παιχνίδια θα τα δίναμε… εκτός έδρας. 

Όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα έτσι και στο μπάσκετ η Σύρος μένει στην.. απ’ έξω. Κανείς μας δεν υπολογίζει και κανείς δεν μπορεί να μας δει με καλό… μάτι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουμε καταβάλει ως ομάδες και ως διοίκηση.

Σε αυτό όλο την ευθύνη την έχουν όλοι οι αρμόδιοι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκίνησε ένα έργο και έχει σταματήσει τόσους μήνες και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί πραγματικά. Δεν γίνεται να πιέζουμε μόνο εμείς τις καταστάσεις ώστε να προχωρήσουν τα έργα και επιτέλους να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο είχε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο παράδοσης.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε τόσο στους αθλητές μας, όσο και στην Συριανή κοινωνία, πως από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και διεκδικούμε το καλύτερο για το μπάσκετ και την ομάδα μας. Πιστεύουμε πως βήμα – βήμα όλα αυτά που έχουμε θέσει ως στόχο θα τα καταφέρουμε. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο άθλημα.

Ας κλείσουμε με την ευχή τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Οι αθλητές του νησιού μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Ας επιστρέψουμε στις ανθρώπινες συνθήκες και όχι στην τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία μας έχουν αναγκάσει να βρισκόμαστε.   

Φωτογραφία: SportCyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Β. Φλεριανός: Ξεχωριστή στιγμή όταν ακουστεί το “Νάξο με τα ψηλά βουνά” στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός απευθύνει συγκινητικό μήνυμα για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Νάξου στο κορυφαίο μουσικό γεγονός της χρονιάς

Κέα – Πολεοδομικό Σχέδιο: Τριβές, αντιδράσεις και η στάση των κατοίκων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κέας, που παρουσιάστηκε στο νησί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας

Μητρόπολη Παροναξίας: 45 χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Φιλοθέου Ζερβάκου

Μια μορφή ιερή, φωτισμένη από τη χάρη του Θεού, που σφράγισε με την οσιακή της ζωή τον 20ό αιώνα και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο νησί και την Εκκλησία

Πρόταση Ημέρας: “Ψωμάκια χωριάτικα γεμιστά με ξινοτύρι Πιτταρά και κιμά !!”

Η Μαριέττα Γαλάνη μας παρουσιάζει μία απλή και γρήγορη συνταγή με άρωμα Νάξου "ψωμάκια χωριάτικα γεμιστά με ξινοτύρι Πιτταρά και κιμά !!"

Bow Miner: Έξυπνη Cloud Εξόρυξη Κρυπτονομισμάτων με AI και Αποδόσεις έως και $550.000

Η Bow Miner φέρνει επανάσταση στην εξόρυξη Bitcoin με τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας καθημερινά κέρδη χωρίς τεχνικές γνώσεις ή εξοπλισμό

Βατικανό: Μαύρος καπνός στην “Καπέλα Σιξτίνα”, άκαρπη η πρώτη συνεδρίαση για εκλογή Πάπα

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Πάπα - Οι Καρδινάλιοι θα συνεχίσουν με απόλυτη μυστικότητα την Πέμπτη τη διαδικασία

Τήνος: Την ανακύκλωση ρούχων προωθεί ο Δήμος με τους μωβ κάδους Recycom

O Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ενημερωτικού βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα, με στόχο την πιο άμεση και φιλική προσέγγιση των πολιτών.

Μεγάλες ανισότητες στους κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Eurostat «ακτινογραφεί» τους μισθούς και καταγράφει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Έγινε η πρώτη ρομποτική υποδόρια μαστεκτομή στην Ελλάδα

Έγινε από διεπιστημονική ομάδα ειδικών υπό τον συντονισμό της Κλινικής Γυναικολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα