Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως πιόνι του ΝΑΤΟ (video)

Τουρκία: Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως πιόνι του ΝΑΤΟ (video)

|

Μϊα ακόμη ημέρα… Η Τουρκία μέσω του Προέδρου της Ρετζέπ Ερντογάν κάνει “επίθεση” στην Ελλάδα για να ξεχάσουν οι πολίτες τα οικονμικά τους προβλήματα… (video) 

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχές και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος λειτουργούν ως πιόνια κάποιου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

«Ξέρουμε ότι όσοι σπέρνουν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με την παρενόχληση και την αγένειά τους δεν είναι παρά πιόνια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Οι ναυτικοί μας είναι πολεμιστές στα χνάρια των διαβόητων αρχηγών που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη και είχαν στη σημαία τους το Κοράνι και κάθε μέρα ξεκινούν την ημέρα τους με την ευχή του Θεού», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, όπου κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο «για να υπονομευτούν τα συμφέροντα της χώρας». Και υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ, την είσοδο στην οποία περιμένουμε, μας αποκλείει και εντάσσει χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά δίπλα στα σύνορα μας, ενώ δεν μας τα πουλούν», πρόσθεσε.

«Πλέον, πλέουμε στις θάλασσές μας με τις φρεγάτες μας. Κάποιος όμως περιμένει κάτι από κάπου. Υπάρχουμε με τα μη επανδρωμένα μας, τα οπλισμένα μη επανδρωμένα μας και τα Akıncı (drone) μας. Τώρα είμαστε με τον Gökbey (ελικόπτερα) μας. Τώρα, με αυτά τα όπλα, είμαστε ο μπελάς όσων είναι εχθροί μας στον κόσμο. Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει καμία χώρα στον κόσμο. Τελείωσε τώρα, είναι ιστορία. Φυσικά, έχουμε ακόμα προβλήματα να λύσουμε. Αλλά δόξα τω Θεώ, έχουμε τη δύναμη και την αντοχή να τα ξεπεράσουμε», τόνισε. 

Κορώνες Ερντογάν με πρόσχημα τους S-300

Η χθεσινή επίθεση προς την Ελλάδα συνιστά έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων Ερντογάν κατά της Αθήνας. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος μετήλθε του ψευδή ισχυρισμού, ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε το ρωσικό σύστημα S-300 προκειμένου να «κλειδώσει» τουρκικό F-16 εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ενέπλεξε το ΝΑΤΟ, ενώ συνέδεσε το θέμα με την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθευτεί F-35, καθώς και με το «όχι» του Κογκρέσου στην προμήθεια F-16 από την Αγκυρα, λόγω των S-400 που έχει αγοράσει από τη Μόσχα.

«Η Ελλάδα δεν είναι αντίστοιχη χώρα με εμάς. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν την αλήθεια σε όλους. Το κλείδωμα ραντάρ στο αεροσκάφος μας F-16 από το ρωσικό S-300 είναι εχθρική συμπεριφορά. Ειδικά αν αυτό το αεροπλάνο εκτελεί καθήκοντα ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι στόχευε απευθείας στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, όχι εμάς», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Ενώ αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει: «Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδράσει η ίδια η Αμερική στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-300. Δεν θα χρησιμοποιούσαμε F-35 και S-400 στο ίδιο σύστημα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα, που δεν γνωρίζει σύνορα, θα διαπράξει αυτή την απερισκεψία. Το θέμα δεν είναι η χρήση ρωσικών αεροπορικών συστημάτων και αμερικανικών συστημάτων μαζί, αλλά η Τουρκία. Το μόνο νόημα για να μας δοθούν τα αεροπλάνα που απαιτούμε είναι ως ένδειξη φιλίας προς τη χώρα μας». 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group