Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος - Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Βρέθηκε η τραυματισμένη χελώνα

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Βρέθηκε η τραυματισμένη χελώνα

|

Τρεις τραυματισμένες χελώνες βρίσκονται αυτή τη περίοδο στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου  για φιλοξενία και θεραπεία 

Βρέθηκε τελικά… Και αρχίζει η μάχη της αποθεραπείας..  Να μπορέσει η χελώνα να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, στα νερά των Κυκλάδων… Η είδηση έρχεται μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου ... Και είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι έχουμε ευχάριστα νέα… 

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση 

Βρέθηκε η τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα που ψάχναμε. 
Από την ημέρα της ανακοίνωσης καθημερινά λαμβάναμε κλήσεις από κολυμβητές και τα καταδυτικά κέντρα της περιοχής ότι βλέπανε την εν λόγω χελώνα στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας αλλά δεν καταφέρναμε να την εντοπίσουμε. 

Χθες το απόγευμα (σ.σ. Σάββατο 27 Αυγούστου), δύτες από το Nima Diving Center κατάφεραν και έπιασαν την χελώνα  και μας φώναξαν να την παραλάβουμε. 

Μεταφέραμε στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου το άτυχο ερπετό που προφανώς έχει χτυπηθεί από ταχύπλοο στο πίσω μέρος του καβουκιού με αποτέλεσμα να μην κινεί τα πίσω πτερύγια και να υπάρχει ανοιχτή πληγή με ό,τι αυτό  συνεπάγεται.

Σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece γίνεται ότι καλύτερο, ώστε να μπορεί και πάλι να επιστρέψει ικανή να επιβιώσει στη θάλασσα. Να σημειώσουμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ζώα και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και με ένα πτερύγιο. Αυτή  την περίοδο φιλοξενούμε 3 θαλάσσιες χελώνες και εκτός απροόπτου από αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επανένταξη τους.

English Text 

The injured sea turtle we’ve been looking for has been found.
Since we first made the announcement of this seriously hurt sea turtle, we’ve been receiving calls from swimmers and the diving centers of the area who had seen the sea turtle in the area of Agia Anna, but we couldn’t spot her. Last afternoon, the divers from Nima Diving Center  managed to catch the turtle and called us.
The sea turtle was transferred to Naxos Wildlife Protection’s station. The turtle is bearing a deep wound caused by boat collision, her carapace is hit and shows no movement in her hind flippers.
In cooperation with ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece we will do the best in our abilities to treat her so that she can live and survive in the wild. We should note that sea turtles are quite resilient creatures who could even survive in the wild with one flipper.
At the moment, we are hosting 3 sea turtles and, if all goes according to plan, their reintegration back into the sea will begin in September.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

2ο Αμοργιανό Φεστιβάλ: «Αμοργός και Τρίπολη συναντιούνται στη μνήμη και στον πολιτισμό»

Αμοργός και Τρίπολη ενώνουν πολιτισμό, ιστορική μνήμη και παραδοσιακή τέχνη σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων από 7 έως 9 Ιουνίου

Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές: Σεμινάρια ναυαγοσωστικής για μαθητές στην Πάρο

Δράση εθελοντικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πάρου και την Uni–Pharma στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ασφάλεια στο Νερό»

Σε Σίφνο και Φολέγανδρο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Και στα δύο νησιά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και τις τοπικές αρχές και να συμμετέχει σε εορτασμούς και εκδηλώσεις.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο