Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΝάξος - 10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου: Μία γιορτή αφιερωμένη στους αγρότες και...

Νάξος – 10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου: Μία γιορτή αφιερωμένη στους αγρότες και τη μητέρα γη

|

Η κεντρική γιορτή του 10ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (07/09) και οι βραβεύσεις των προσώπων ή φορέων που στέκονται στο πλευρό της ΕΑΣ Νάξου  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, το οποίο διοργάνωσε το τριήμερο 6-7-8 Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και τον Aegean Voice 107,5!

Oι εκλεκτοί καλεσμένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (αθλητές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, food bloggers, μοντέλα, κ.ά.) βρέθηκαν στη βασίλισσα των Κυκλάδων, Νάξο και, με φόντο το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου, απόλαυσαν την υπέροχη γεύση της ξακουστής πατάτας του νησιού σε πεντανόστιμες συνταγές ενώ έγιναν και οι ίδιοι… αγρότες για λίγο για πολύ καλό σκοπό! Τι έκαναν; Φύτεψαν πατάτες σε πατατοχώραφο, η σοδειά του οποίου, μαζί με την εξαιρετική Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αρνοερίφια θα προσφερθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει μία στοργική αγκαλιά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία!

Το Φεστιβάλ κορυφώθηκε με την κεντρική εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην Αγία Άννα και την οποία παρουσίασαν οι λαμπεροί δημοσιογράφοι, Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου. Εκεί, οι προσκεκλημένοι της Ε.Α.Σ. Νάξου, οι κάτοικοι του νησιού αλλά και πολλοί επισκέπτες που είχαν καταφθάσει όχι μόνο από τη Νάξο αλλά και από γύρω νησιά και πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας δοκίμασαν υπέροχα πιάτα με πρωταγωνίστρια την πατάτα όπως πατατολουκουμάδες, πίτσα με πατάτα, σουφλέ πατάτας, κ.ά., τα οποία είχαν ετοιμάσει ο καταξιωμένος Ναξιώτης executive chef, Στέλιος Κορρές και παραδοσιακές ταβέρνες της Νάξου και μάλιστα τα τίμησαν… δεόντως αφού δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!

Επίσης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνέχισε για άλλη μία χρονιά τον σπουδαίο θεσμό της βράβευσης προσώπων τα οποία έχουν διακριθεί και προσφέρει με τις δραστηριότητες και τη δουλειά τους. Αυτή τη φορά τιμήθηκαν το ζευγάρι αγροτών, Βαγγέλης Ζαχαράτος και Νικολέτα Σέργη, για την επιλογή τους να στηρίξουν την Πατάτα Νάξου και τον πρωτογενή τομέα, η Κατερίνα Ανδριέλου για την προώθηση της ναξιώτικης γαστρονομίας και των προϊόντων της Νάξου μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής που κάνει σε τουρίστες, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και η Blue Star Ferries για την τεράστια προσφορά τους στον τουρισμό της Νάξου, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλοτίου «Ο Ζευς» για τη δουλειά του στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού στη Νάξο και ο νομικός και οικονομολόγος Βασίλης Φραγκουλόπουλος για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Το «παρών» στην κεντρική εκδήλωση έδωσαν αρκετοί δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Γκούφας και πολλά άλλα εξέχοντα πρόσωπα από τον χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού, των ΜΜΕ, κ.ά., ενώ για τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων φρόντισαν η αγαπημένη Ελένη Λεγάκη στο τραγούδι, ο καταξιωμένος Μανώλης Μπαρμπεράκης στο βιολί και το συγκρότημά τους με νησιώτικη μουσική, με το γλέντι να κρατά ως το πρωί και όλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 11ο Φεστιβάλ Πατάτας το 2020!

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα – “Βρετανικός”: Από τo Μπέλφαστ στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Αντικείμενα από το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ανελκυστούν με σκοπό να εκτεθούν στο υπό κατασκευήν ίδρυμα – Για πρώτη φορά θα γίνει επιχείρηση σε τέτοιο βάθος

Μήλος – Σαρακήνικο: Όταν η φύση διψά για Δικαιοσύνη

Η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς σχηματισμούς της Μήλου ξεσηκώνει αντιδράσεις, καταγγελίες και έναν αγώνα για να σωθεί ό,τι δεν έχει ακόμα χαθεί.

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Πανελλαδικές 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Πανελλαδικές 2025: Η ημερομηνία που ξεκινούν και το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Ακτοπλόοι: Μειώστε τον ΦΠΑ και φτιάξτε επιτέλους λιμάνια

Ακτοπλόοι: Σταθερά εισιτήρια παρά την πίεση – Ζητούν μείωση ΦΠΑ και λύσεις για λιμάνια και στόλο

Αμοργός – Πρωτομαγιά στα Θολάρια: Το χωριό που γίνεται σαλόνι… και “εξαφανίζει” πόρτες

Μια Πρωτομαγιά γεμάτη λουλούδια, γέλια, φαγητό και ένα παράξενο νυχτερινό έθιμο στα σοκάκια της Αμοργού: καρέκλες, τραπέζια και… εξώπορτες αλλάζουν θέση κάτω απ’ το φως του φεγγαριού.

Μύκονος: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο παλαιό λιμάνι

Αναβαθμίζεται ο χώρος του παλαιού λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας – Έκκληση για προσοχή στην κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ.

Φίλ. Φόρτωμας: Φέρνει στη Βουλή το ζήτημα οριοθέτησης των οικισμών των Κυκλάδων

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το ζήτημα οριοθέτησης των οικισμών των Κυκλάδων

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων