Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΕνα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

Ενα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

|

Οι μεγάλοι νικητές του Νοτίου Αιγαίου Σαντορίνη και Μύκονος στους Χρυσούς Σκούφους

Υπέροχα εστιατόρια ξεχώρισαν φέτος από τις Κυκλάδες Έξι Χρυσοί Σκούφοι και τέσσερα Βραβεία Εληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν φέτος σε εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (13/2/2017) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα εστιατόρια στα γειτονικα μας νησιά και σας τα παρουσιάζουμε

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ  |  Ν. Αιγαίο


Bill & Coo, στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου, με βαθμολογία 15,5/20

Το μέρος όπου η αυθεντική φιλοξενία συναντά την εκλεπτυσμένη έμπνευση. Το Bill & Coo έχει ξεχωρίσει από το 2007 για τα υψηλά γαστρονομικά του στάνταρ, την προνομιακή του τοποθεσία

Επίλεκτο μέλος της νέας γενιάς της ελληνικής γαστρονομίας, ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος οδηγεί με μαεστρία το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Bill & Coo» σε συνεχείς διακρίσεις στους Χρυσούς Σκούφους και φυσικά στην κορυφή των επιλογών για ένα δείπνο-εμπειρία στο Νησί των Ανέμων. Η δημιουργικά «παιχνιδιάρικη» ματιά του στις κλασικές γευστικές μνήμες της Ελλάδας, η ευχέρεια στις πιο σύγχρονες διεθνείς τεχνικές και η αγάπη του για τον τόπο και τις πρώτες ύλες που προσφέρει μετουσιώνονται και φέτος σε πρωτοποριακά πιάτα-κάδρα, τα οποία χαρακτηρίζουν οι λεπτές ισορροπίες, η φαντασία και η υψηλή αισθητική. Το «Bloody Mary αχινού», το «Σπινιάλο μέσα από τα μάτια μου», η «Σαρδελομάνα» και ο «Χοίρος στα δικά μου Χοιροσφάγια» είναι ορισμένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα στο μενού, ενώ τα επιδόρπια δημιουργεί η pastry chef Άντζελα Σίμου, η οποία «μετακομίζει» στο Αιγαίο ύστερα από θητεία χρόνων στην αθηναϊκή «Σπονδή»

 

Κουκούμαβλος, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Σοφιστικέ γαστρονομική πρόταση από τον ευρηματικό σεφ Νίκο Πουλιάση. Ρομαντικές μπαρόκ σάλες και βεράντα στην Καλντέρα, σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των Φηρών. Highlights οι καραβίδες με σάλτσα λευκής σοκολάτας, τζίντζερ και λεμόνι, το αρνάκι με σάλτσα από ροζέ Cabernet Sauvignon, οι παπαρδέλες με κρέμα, ούζο και γλυκάνισο, και το κανταΐφι με ελληνικά τυριά, βανίλια, μανταρίνι και άγριο μύρτιλο. 


Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου, με βαθμολογία 15/20

Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας. Υψηλή μαγειρική τέχνη με εμβληματικές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης Jap fusion την οποία καθιέρωσε ο Nobu παντρεύοντας το Περού με την Ιαπωνία. Ευρηματικό ceviche με λαβράκι, κινόα, blueberry και ντομάτα, άψογα ψημένο Chilean sea bass με shiitake και τρούφα. 
Κορυφαίο πιάτο: Βlack cod miso


Santoro, στο ξενοδοχείο Grace Santorini της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20

Μερικά από τα signature πιάτα που προσφέρονται περιλαμβάνουν ψάρι Bonito μαγειρεμένο με τη μέθοδο tataki, φάβα Σαντορίνης αρωματισμένη με wasabi, πράσινο μήλο και σάλτσα κάπαρης με σταφίδες sultana. Μουσακά με λαβράκι και Béchamel από ελληνικό γιαούρτι, ψητή σάλτσα ντομάτας και κοκκινιστά θαλασσινά σβησμένα με Ασσύρτικο κρασί και κοκκινιστό κατσικάκι από τη Νάξο με τσάι του βουνού και ginger σερβιρισμένο με τραχανά, σελινόριζα και σάλτσα από παστέλι. 


Σελήνη, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Η «Σελήνη» είναι από τα εμβληματικά εστιατόρια στον ελλαδικό χώρο, πρωτοπορώντας εδώ και 30 χρόνια στην ανάδειξη των μοναδικών πρώτων υλών της Σαντορίνης και της τοπικής της κουζίνας. Η «Σελήνη» μετακινήθηκε στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου και μπορεί να μη βλέπει καλντέρα, αλλά το μάτι χαζεύει τη θέα των καταπράσινων αμπελώνων μέχρι το Ακρωτήρι, που ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποπνέει μια επιβλητική γαλήνη. Η λευκή σάλα της με τα σταυροθόλια και το πλακάκι τερακότα στο πάτωμα έχει μια παλαιάς κοπής αρχοντιά. η επίπλωση στη βεράντα έχει λιγότερο χαρακτήρα. 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη