Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες: Αμερικανοί και Γάλλοι "ανακαλύπτουν" Νάξο και Σαντορίνη (pinakas)

Κυκλάδες: Αμερικανοί και Γάλλοι “ανακαλύπτουν” Νάξο και Σαντορίνη (pinakas)

|

Ιστορικό υψηλό στις αναζητήσεις διακοπών στο διαδίκτυο για κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς – Η εικόνα σε Νάξο, Σαντορινη και Μύκονο για τις Κυκλάδες 

Συνεχίστηκε το ισχυρό ενδιαφέρον και τον Ιούλιο 2022 για 7 ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος,  Ρόδος, Ελούντα) όπως δείχνουν τα δεδομένα της ταξιδιωτικής τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου, με αρκετούς προορισμούς να σημειώνουν ιστορικό υψηλό μηνιαίας επίδοσης σε σχέση με τις διαδικτυακές αναζητήσεις

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την  Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, τη Ρόδο και την Ελούντα [Επικαιροποιημένα στοιχεία Ιουλίου 2022]:

Κυκλάδες 

ΝΑΞΟΣ

naxos_july_2022.png Συνεχίζεται και τον Ιούλιο το ισχυρό ενδιαφέρον διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο, σημειώνοντας ο συγκεκριμένος μήνας την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε επίπεδο τετραετίας (μετά τον Ιούνιο του 2022).

Για το πρώτο επτάμηνο του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο κατά 57% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 77% σε σχέση με το 2021.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ιταλία να συμπληρώνει τη τετράδα. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση όγκου αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 85%), Γερμανία (αύξηση 60%) και Γαλλία (53% αύξηση).

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο του 2022 το υψηλό ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, ελαφρώς santorini_july_2022.png μικρότερο από τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022, που αποτέλεσαν και τα ιστορικά υψηλά της διαδικτυακής ζήτησης για το νησί.

Για τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στηΣαντορίνη κατά 44% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 89% σε σχέση με το 2021.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑσυνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη για το 2022, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία. Αξίζει να επισημανθεί, ότι η Γαλλία σημειώνεισημαντική ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 (αύξηση 91%).

ΜΥΚΟΝΟΣ

 mykonos_july_2022.pngΤον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο 2022 που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.

Το νησί της Μυκόνου παρουσιάζει αυξημένο όγκο αναζητήσεων σε σχέση με διαμονή από τις περισσότερες χώρες παρακολούθησης.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Μύκονο για το 2022 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, με τις Γαλλία και Γερμανίανα συμπληρώνουν τη πεντάδα. Συγκριτικά με το 2019, το πρώτο επτάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 47%, και αύξηση κατά 78% σε σχέση με το 2021. Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το πρώτο επτάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 85%), οι ΗΠΑ (αύξηση 77%) και η Γερμανία (αύξηση 54%). Αντίθετα, παρατηρήθηκε ελαφρώς μικρότερη ζήτηση μέσω διαδικτύου για διαμονή στη Σαντορίνη από το Ισραήλ και την Αυστραλία.

Υπειρωτική Ελλάδα 

ΑΘΗΝΑ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο 2022 που ήταν τα προηγούμενα ιστορικό υψηλά.

Για τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στην Αθήνα κατά 74% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 234% σε σχέση με το 2021.  Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για το 2022 είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Συγκριτικά με το 2019, οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 106%), Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 76%) και Γερμανία (αύξηση 74%).

Οι ΤΟΠ 5 πολιτείες των ΗΠΑ από τις οποίες προέρχονται οι αναζητήσεις και το ενδιαφέρον για διαμονή στην Αθήνα είναι:  Καλιφόρνια (14%), Νέα Υόρκη (13%), Τέξας (7%), Φλόριντα (7%) και Ιλινόις (5%) και αποτελούν το 46% της συνολικής ζήτησης από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό. 

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στη Θεσσαλονίκη  ήταν η Γερμανία, η Ρουμανία, το Ισραήλ  και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Θεσσαλονίκη για τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 παρουσιάζει αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 52% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 187% σε σχέση με το 2021. Συνολικά, για το πρώτο 7μηνο του 2022, οι τοπ χωρες από τις οποίες αναζήτησαν διαδικτυακά οι χρήστες ηταν η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Ρουμανία να ακολουθεί λίγο πίσω στη τέταρτη θέση. 

Οι άλλοι προορισμοί 

ΡΟΔΟΣ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Ρόδο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό. 

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στη Ρόδο  ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία.

Σε επίπεδο έτους,  το πρώτο επτάμηνο του 2022 έχουμε αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Ρόδο κατά 73% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 131% σε σχέση με το 2021. Οι κορυφαίες χώρες με σημαντική διαφορά βάσει αναζητήσεων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, ακολουθούν η Γαλλία και η Ολλανδία.

Αξίζει να επισημανθεί το σημαντικό ποσοστό αύξησης των αναζητήσεων από τις Σκανδιναβικές χώρες για διαμονή στη Ρόδο.

ΕΛΟΥΝΤΑ

Για τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα κατά 65% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 79% σε σχέση με το 2021. Οι 2 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα εξακολουθούν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Αξίζει να επισημανθεί, ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν η Γερμανία (αύξηση 109%),  η Αυστρία (αύξηση 85%) και η Ελβετία (75%).

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος TourixAnalytics, της εταιρείαςTourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων κ για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 16.000 όρους αναζητήσεων στη Google που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Ελούντα και τη Ρόδο:https://analytics.tourix.gr/


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.