Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Υποκλοπές: Τοποθέτηση Μητσοτάκη, πυρά από αντιπολίτευση

Ελλάδα – Υποκλοπές: Τοποθέτηση Μητσοτάκη, πυρά από αντιπολίτευση

|

Σήμερα Δευτέρα Δευτέρα 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

“Ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης “θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας”. 

Το πλήρες περιεχόμενο του μηνύματός του θα αποσαφηνιστεί στην σύσκεψη του «πρωινού καφέ» που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, στη συνέχεια θα το μαγνητοσκοπήσει και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο χρονικό των όσων διαδραματίστηκαν, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έλαβε γνώση για την παρακολούθηση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, την περασμένη Πέμπτη και θα εκθέσει τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε και σε αυτές περιλαμβάνονται οι παραιτήσεις του διοικητή της υπηρεσίας Παναγιώτη Κοντολέωντα, διότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά, και του Γρηγόρη Δημητριάδη, που παρότι επίσης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση, είχε την ευθύνη εκ της θέσεως του για την επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την ΕΥΠ. Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει στη δήλωση του ότι ουδέποτε θα άναβε το πράσινο φως για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου ενός πολιτικού προσώπου και θα μιλήσει για τις λανθασμένες ενέργειες του πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

«Να χυθεί άπλετο φως»
Στον πυρήνα της δήλωσης του πρωθυπουργού θα βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης να «χυθεί άπλετο φως» για μια τόσο σοβαρή υπόθεση και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. Από την πρώτη στιγμή έχει αποδεχτεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, ενώ θετικά ανταποκρίνεται και στο αίτημα για εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει ζητήσει η Χαριλάου Τρικούπη. Ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν αυτό να γίνει και πριν το άνοιγμα της Ολομέλειας στο τέλος Αυγούστου, χωρίς όπως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, έχουν ως στόχο την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και οι επόμενες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Θα διαμηνύσει ότι από την πλευρά του δεν έχει το παραμικρό να κρύψει και θα κάνει ότι απαιτείται για να μην μείνει η παραμικρή σκιά στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την μεγάλη εικόνα και την προσπάθεια ορισμένων να δηλητηριάσουν την δημόσια ζωή με «σενάρια συνωμοσιολογίας και ανυπόστατες κατηγορίες. Θα ξεκαθαρίσει ότι καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator και η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ δεν έχει σχέση με την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του που έχει καταγγείλει. Μάλιστα, θα τονίσει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερωθεί αρμοδίως για τα όσα τον αφορούν από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ και ο ίδιος θα αποφασίσει αν αυτά θέλει να τα δημοσιοποιήσει 

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
“Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος” αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του για την υπόθεση των υποκλοπών και διαρροές σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη.

“Οι στοχευμένες “διαρροές” του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας” γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. 


 

Νίκος Ανδρουλάκης για διαρροές
“Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους” αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μιλώντας για “χυδαίες διαρροές” από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει αναφορά σε σενάρια ότι δήθεν τρίτες χώρες ζήτησαν την παρακολούθησή του, σενάρια που διαψεύδουν οι χώρες που κατονομάζονται, όπως η Αρμενία και η Ουκρανία.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτίθεται εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που “σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους”. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί ευθέως τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό, ότι έφτασε στο σημείο “να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;”.

“Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης” αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές