Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα: Αστυπάλαια και Τήνος οι αγαπημένοι προορισμοί των Ιταλών

Ελλάδα: Αστυπάλαια και Τήνος οι αγαπημένοι προορισμοί των Ιταλών

|

Πέντε «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα των Ιταλών προτείνει η εφημερίδα La Repubblica σε αφιέρωμά της για το ελληνικό καλοκαίρι

«Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

«Δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας», σημειώνει το ιταλικό δημοσίευμα.

Έπειτα από έρευνα, η εφημερίδα προτείνει τους πέντε «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών. Αυτοί είναι η Αστυπάλαια, οι Λειψοί, η Σκύρος, η Τήνος και η Ιθάκη.

Ξεχωρίζει η Αστυπάλαια
Για την «πεταλούδα του Αιγαίου», το άρθρο σημειώνει ότι αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

Τονίζεται επίσης πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα «οδηγήσει» τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία θα τους «ταξιδέψει» στο παρελθόν και στο μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου που χρονολογείται δεκάδες αιώνες πριν, από τη Γεωμετρική περίοδο.

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι πράσινες πρωτοβουλίες και οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε σχετική ανακοίνωση.

Για τους Λειψούς, η Repubblica επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν οικολογικό παράδεισο με πολύχρωμες παραλίες, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στο πρώτο κέντρο προστασίας δελφινιών στη Μεσόγειο που λειτουργεί στο σύμπλεγμα νησιών.

«Απίστευτα θαλασσινά, αυθεντικές συνταγές, ελληνική μυθολογία (εδώ η Καλυψώ μάγεψε τον Οδυσσέα), παραδοσιακά χωριά, βόλτες με βάρκες, εκδρομές, ωραία κόκκινα κρασιά και νόστιμα τοπικά τυριά» συνθέτουν το κολάζ των εμπειριών που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες των Λειψών.

Πλούσια μυθολογία και ιστορία έχει και η Σκύρος, με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρει ότι εδώ οι τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα σοκάκια της Χώρας.

Στην παράδοση της Τήνου στην τέχνη και τη γλυπτική στέκεται ο αρθρογράφος της Repubblica, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό προορισμό με απαράμιλλη γαστρονομία.

«Με τις εντυπωσιακές παραλίες της και τους 40 παραδοσιακούς οικισμούς της, η Τήνος είναι ένας θησαυρός γραφικών χωριών που αξίζει να φωτογραφηθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για το τέλος, η Repubblica συνεχίζει να δείχνει την προτίμησή της σε προορισμούς με μυθολογικό ενδιαφέρον, καθώς επιλέγει την όμορφη Ιθάκη την οποία συστήνει για ιστιοπλοΐα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εξιτήριο για τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης μετά από καρδιολογική παρακολούθηση στο Γ.Ν. Σύρου

Ο Δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου αισθάνθηκε δυσφορία και νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική – Συστάσεις για περαιτέρω έλεγχο σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο

Υπέρ της Αυτοτέλειας: Ψήφισμα για τη Διατήρηση της ΥΔΟΜ στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίζεται την παραμονή της Υπηρεσίας Δόμησης στο νησιωτικό Δήμο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες μιας πιθανής συγχώνευσης.

Σιωπηλά Αποκλεισμένοι: Η κραυγή των (απομακρυσμένων κυρίως) χωριών της Νάξου για δημόσια συγκοινωνία

Το “Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Νάξου” απευθύνει δραματική έκκληση για ίση μεταφορική μεταχείριση, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα νέο μοντέλο προσβασιμότητας στα χωριά του νησιού.

Νάξος και Κέα μαζί για τα παιδιά: Κοινό μέτωπο κατά της παιδικής φτώχειας

Δύο νησιά, μία πρόταση, ένας σκοπός: η προστασία των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους μέσω διαδημοτικής συνεργασίας, κοινωνικής πρόνοιας και συμμετοχής

Μια καρδιά στον Αψηλό, τιμή στον Γιάννη Φώσκολο από την Επιτροπή του Προφήτη Ηλία στη Σίφνο

Μια σπάνια βεγγέρα, ένα συγκινητικό "ευχαριστώ", και μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή που ταξίδεψε από την Απολλωνία ως την Αλεξανδρούπολη

Καμία παιδική φωνή στο περιθώριο, η Σαντορίνη σπάει τον κύκλο της παιδικής φτώχειας

Δήμος Θήρας και τοπικοί φορείς συμπράττουν σε ένα ολιστικό σχέδιο υποστήριξης για παιδιά και οικογένειες – Στόχος: «Κανένα Παιδί Πίσω»

Ψηφιακή αδρεναλίνη: πώς η διεπαφή μας ωθεί να ρισκάρουμε

Όταν το interface παρουσιάζει ένα ρίσκο — ακόμα και χωρίς πραγματικές συνέπειες — ο εγκέφαλος απελευθερώνει αδρεναλίνη. Και αυτό μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί.

Μουσικό καλοκαίρι στον Απόλλωνα! Παιδιά, δάσκαλοι και κοινό σε πενθήμερη γιορτή τέχνης και έμπνευσης

Από τις «Νότες του Φθινοπώρου» μέχρι τα «Όνειρα του Καλοκαιριού», ο Απόλλωνας ζωντανεύει μέσα από ήχους, προβολές, εργαστήρια και ένα μικρό πανηγύρι αφιερωμένο στους μικρούς σολίστ

Χαραλαμπόπουλος και Μουρατίδης ταξιδεύουν… Μικρές Κυκλάδες! Στάσεις σε Κουφονήσια και Ηρακλειά

Ανάμεσα σε κύματα, γεύσεις και ντόπια φιλόξενη καρδιά, οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες κάνουν στάση στα Μικρά Κυκλαδονήσια – με φωτογραφίες, γέλια και αλμύρα καλοκαιριού

«Το Σπιτάκι του Νερού» φέρνει καθαρό νερό στη Γαύδο, ένα βήμα προς τη βιώσιμη νησιωτικότητα

Με έως και 19 κυβικά μέτρα ημερήσιας παροχής, το νέο Water Kiosk στη Γαύδο προσφέρει δωρεάν πόσιμο νερό στους κατοίκους και μειώνει τη χρήση πλαστικού

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

“Πλατιά” στη Γαλήνη Νάξου: Εκεί που η γεύση συναντά την παράδοση

Το εστιατόριο που ξανασυστήνει την κυκλαδίτικη κουζίνα με προϊόντα από τη γη της Νάξου – κι ένα αγρόκτημα που αφηγείται ιστορίες στο τραπέζι