Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΠανελλαδικές 2022 - Νάξος (Κατ. Βάβουλα): "Επέλεξα την Ιατρική γιατί μου αρέσει...

Πανελλαδικές 2022 – Νάξος (Κατ. Βάβουλα): “Επέλεξα την Ιατρική γιατί μου αρέσει να προσφέρω”

|

Η Κατερίνα Βάβουλα μαθήτρια από τη Νάξο η οποία μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.660 μόρια πιστεύει ότι όλοι είναι «ίσοι» απέναντι στις θετικές επιστήμες 

Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε στην Κατερίνα Βάβουλα, το νέο κορίτσι από τη Νάξο που… έσπασε όλα τα βαθμολογικά κοντέρ στις φετινές Πανελλαδικές ,μόλις ξεκινάμε να μιλάμε μαζί της, είναι και αυτό που πραγματικά έχουμε πάντα την περιέργεια να μάθουμε σε τέτοιες περιπτώσεις – «Πώς σου φαίνεται που πέρασες πρώτη από όλους τους υποψήφιους στη χώρα, στην Ιατρική Αθηνών;».

Η ίδια απαντά καταφανώς ενθουσιασμένη: «Eίναι συγκινητικό. Και φυσικά, είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου».

Εκτός από πρώτη στην Ιατρική Αθηνών, η Κατερίνα Βάβουλα ήρθε και πρώτη σε βαθμολογία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έγραψε ένα «ολοστρόγγυλο» 20 στη φυσική και στη χημεία, 19.7 στη βιολογία και 18.6 στην έκθεση, συγκεντρώνοντας 19.660 μόρια.

«Και τα 20άρια, πώς τα κατάφερες; είναι η επόμενη μας ερώτηση.

– «Μόλις είδα τα θέματα στη φυσική, κατάλαβα ότι ήταν δύσκολα, αλλά εμένα δεν με δυσκόλεψαν και αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου», μας απαντά η αριστούχος μαθήτρια και συνεχίζει: «Είχα λύσει πολλές ασκήσεις, πολλά διαγωνίσματα, είχα μάθει να αιτιολογώ όμορφα τις απαντήσεις μου και να δίνω πάρα πολύ προσοχή στις μαθηματικές πράξεις».
«Επέλεξα την Ιατρική γιατί μου αρέσει να προσφέρω»

Η Κατερίνα ακούγεται και είναι πολύ χαρούμενη με τη μεγάλη επιτυχία της. H ίδια λέει πως η Ιατρική Αθηνών ήταν η πρώτη επιλογή της ενώ ως δεύτερη και τρίτη είχε δηλώσει τη Φαρμακευτική και το Χημικό αντίστοιχα.

Τη ρωτάμε πως επέλεξε την Ιατρική και αν έχει αποφασίσει ποια ειδικότητα θα ακολουθήσει. Μας λέει το εξής: «μού αρέσει πολύ να βοηθάω τους συνανθρώπους μου και η ιατρική είναι η σχολή που σου δίνει περισσότερο από όλες αυτή την ευκαιρία. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι γιατρός θέλω να γίνω, θα το επιλέξω όταν περάσει λίγο ο καιρός μέσα στη σχολή. Οι άλλες δύο σχολές μου αρέσουν γιατί έχουν το κομμάτι της έρευνας. Οι γονείς μου μού είπαν από την αρχή ότι θα στηρίξουν όλες τις επιλογές μου».

Η Κατερίνα παραδέχεται ότι οι άριστες επιδόσεις της σε τόσο δύσκολα μαθήματα είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας πολλών ετών.

«Ήμουν καλή μαθήτρια από μικρή» λέει η ίδια και συμπληρώνει: «Το ότι υπήρχαν καθηγητές στο οικογενειακό μου περιβάλλον, ο θείος μου και ο νονός μου έπαιξε το ρόλο του, γιατί με υποστήριζαν και με ενθάρρυναν από όταν ήμουν παιδί.

Την τελευταία χρονιά διάβαζα πολύ. Όσο ήμουν σπίτι βέβαια, γιατί το σχολείο μαζί με το φροντιστήριο σου τρώνε στο τέλος σχεδόν όλο τον χρόνο. Χρειάστηκε να στερηθώ πράγματα αυτή την τελευταία χρονιά από την προσωπική μου ζωή. Στις ημέρες των γιορτών όμως, Χριστούγεννα, Πάσχα, σταματούσα λίγο, έπαιρνα μια ανάσα.

Η αλήθεια είναι ότι οι πανελλαδικές ήθελαν υπομονή μιας και διαρκούν πολύ. Δεν είχα πάντως άγχος, μιας και ήξερα ότι είχα κάνει ο, τι καλύτερο μπορούσα και αυτό έλεγα στον εαυτό μου και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων: ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Και ποια είναι τα χόμπι της; «Παίζω μπάσκετ και πιάνο. Μου αρέσουν ακόμα το τραγούδι και ο χορός. Είμαι πολύ καλή και στο μπάσκετ και στο πιάνο!»

Η αγάπη για τις θετικές επιστήμες και τη Νάξο

Η Κατερίνα λέει πως η αγάπη της για τα θετικά μαθήματα ξεκίνησε από όταν η ίδια ήταν ακόμα μαθήτρια δημοτικού. Όπως το περιγράφει η ίδια: «Περνούσε ευχάριστα η ώρα μου όταν ασχολούμουν με αυτά. Στο δημοτικό μου άρεσαν τα μαθηματικά και όταν πήγα στο γυμνάσιο άρχισε να μου αρέσει και η φυσική και η χημεία».

Και τι της αρέσει στις θετικές επιστήμες; «Ότι απαιτούν λογική και ότι λειτουργούν… ομαλά. Δεν χρειάζεται να φανταστείς πράγματα, πρέπει απλώς να τα… λύσεις. Και στην έκθεση που έγραψα 18.6 το ίδιο έκανα – απάντησα στο θέμα με οδηγό τη λογική, όχι τη θεωρία».

Στο τέλος της κουβέντας μας τη ρωτάμε πώς της φαίνεται που θα έρθει για να σπουδάσει στην Αθήνα. Μας απαντά: «Εντάξει, μεγάλη πόλη, όμορφη. Την επέλεξα και γιατί η πρόσβαση από τη Νάξο είναι ευκολότερη και γιατί σπουδάζει ήδη εκεί η αδερφή μου – σ.σ στη σχολή φαρμακευτικής-. Θα μείνουμε μαζί και αυτό μου αρέσει πολύ.

Οι γονείς μου στεναχωριούνται λίγο που θα φύγω, αλλά περισσότερο χαίρονται. Κι εγώ, συγκινούμαι που θα φύγω από τη Νάξο, αλλά σκέφτομαι ότι θα έρχομαι συχνά στον τόπο μου. Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι η ηρεμία και η ησυχία που έχει στο νησί».

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Δεύτερη ευκαιρία για μια πράσινη χελώνα, συγκινητική διάσωση στον βυθό της Αγίας Άννας

Μέλος του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου απεγκλώβισε νεαρή θαλάσσια χελώνα από πετονιές – Σοβαρά τραυματισμένη αλλά ζωντανή, δίνει τη μάχη της με τη στήριξη του ΑΡΧΕΛΩΝ

Nάξος: Ερχεται (18/05) διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Απόφαση για φιλοξενία παιδιών στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και σημαντικά θέματα για ύδρευση, στάθμευση, οχλούσες δραστηριότητες και πολιτιστικούς χώρους στην ημερήσια διάταξη

Νάξος: Κλείνει τμήμα δρόμου στην Αγία Άννα λόγω ασφαλτόστρωσης

Από τη Δευτέρα 26 Μαΐου έως και την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων στο τμήμα μεταξύ Αγίας Άννας και Αλυκής λόγω έργων βελτίωσης της αγροτικής οδού

«Οι Τέσσερις Εποχές»: Η Αιγιάλη χορεύει μέσα στον χρόνο

Μια μοναδική παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού από τους μικρούς μαθητές της Αιγιάλης, υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Τσιγγού και του Motus Dance Studio

Attica Group: Έκπτωση 30% για οικογένειες και παρέες με Ι.Χ., ισχύει από 23 Μαΐου

Η νέα προσφορά αφορά ομαδικές μετακινήσεις με ταχύπλοα στις γραμμές Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο, με ταυτόχρονη κράτηση επιβατών και αυτοκινήτου

ΠΝΑΙ – “Οι Κηπουροί του Αιγαίου”: Ανθίζουν στις Κυκλάδες με διανομή φυτών σε σχολικές μονάδες

Με στόχο τη βιωματική επαφή των μαθητών με τη φύση, το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου μοίρασε υλικά κηπουρικής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σε 13 νησιά των Κυκλάδων

Με στιλ και καρδιά: “The Distinguished Gentleman’s Ride” ένωσε ξανά τη Σαντορίνη για καλό σκοπό

Κλασικές μηχανές, καλοντυμένοι αναβάτες και 520€ για την ανδρική υγεία – Η 8η διοργάνωση του DGR στη Σαντορίνη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

ΕΛΙΜΕ – Σαντορίνη: Γενική Συνέλευση παρουσία και του Δημάρχου Τήνου

Στη Σαντορίνη ο Δήμαρχος Τήνου στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ)

ΠΑΣΟΚ – Αεροδρόμια: Χωρίς ηλεκτρονικό μηχανικό και με μονή βάρδια (!!!)

«Νέα ‘’Τέμπη’’ στα σκαριά»: Αεροδρόμια της χώρας χωρίς ηλεκτρονικό μηχανικό και με μονή βάρδια!, τι ισχύει στις Κυκλάδες

ΠΝΑΙ: Δράσεις 1,6 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας στα νησιά

Δράσεις 1,6 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας στα νησιά

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Οδός Παπαβασιλείου: Ένας δρόμος που περνάει από την καρδιά της Νάξου

Μια βιωματική αφήγηση για τη γλυκιά καθημερινότητα, τις μνήμες, τις ευγένειες και τις αξίες που ζουν ακόμη σ’ έναν δρόμο φτιαγμένο στο μέτρο του ανθρώπου

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος