Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΝάξος - Καλόξυλος: Ανοίγει τις πύλες του και επιστροφή στο ... παρελθόν...

Νάξος – Καλόξυλος: Ανοίγει τις πύλες του και επιστροφή στο … παρελθόν (Photo – video)

|

Το παραμυθένιο τριήμερο με επίκεντρο τον Καλόξυλο ξεκινάει σήμερα…. Τι περιλαμβάνει η πρώτη ημέρα… 

Η ώρα για το παραμύθι ξεκίνησε…. 

Εκεί, στην εύφορη κοιλάδα της Τραγαίας, βρίσκεται μια μικρή όαση, ένας ανέγγιχτος παράδεισος, που η φύση προίκισε κι ο άνθρωπος σεβάστηκε! Ο Καλόξυλος! Ο οικισμός που πέταξε πριν δεκαετίες τα ρολόγια και σεργιανάει ξυπόλητος στα στενά σοκάκια με τις άλικες τριανταφυλλιές και τις ασβεστωμένες μάντρες! Ανθρώπινος και φιλόξενος, σου απλώνει το χέρι και σε τραβάει στο κόσμο του, έναν κόσμο που δεν κατάφερε να συνθλίψει η μυλόπετρα του χρόνου!

Το τριήμερο 15-16-17 Ιουλίου ο Καλόξυλος  θα γίνει η γέφυρα που θα ενώσει το χθες με το σήμερα, το χέρι του φίλου που θα τινάξει από πάνω μας την σκόνη της απομόνωσης, το φρένο στο ατέρμονο τρεχαλητό μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε ότι από ανάγκη, στερηθήκαμε. Την παρέα, τις κουβέντες, το γέλιο, το γλέντι.

Με υπαίθρια έκθεση  παλιών επαγγελμάτων από την λαογραφική συλλογή του ενταγμένου στην Unesco Πειραιώς και νήσων λαογραφικού μουσείου του Φλώριου Χωριανόπουλου  

Με ανάγνωση παραμυθιών στον ίσκιο της γιαγιάς βελανιδιάς,, που ενώνουν τη φαντασία με το πραγματικό και ξορκίζουν κάθε κακό, με κυνήγι θησαυρού για παιδιά αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά, με βεγγέρες όπως το παλιό καλό καιρό, με παραστάσεις Καραγκιόζη και μουσικές που θα σκαρώσουν υπέροχοι καλλιτέχνες στη μικρή του πλατεία.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσει το παραμύθι;  Δώσε κλώτσο να γυρίσει λοιπόν! 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

19:30 καλωσόρισμα με σπιτικά γλυκά του Καλόξυλου και περιήγηση στα επαγγέλματα του λαογραφικού μουσείου.

20:00 Κυνήγι χαμένου θησαυρού.

Ένα καλάθι με προϊόντα της Νάξου, προσφορά του καταστήματος Τσιμπλάκη, περιμένει το νικητή του χαμένου θησαυρού!!!

21:30 Παράσταση Καραγκιόζη “ο Μέγας Αλέξανδρος και ο καταραμένος όφις” από τον θίασο του Κωνσταντίνου Ντούμπα.


Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

20:00  Διάβασμα  παραμυθιών στα παιδιά από την ηθοποιό Κατερίνα Γαβαλά

21:00  Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο του Κων/νου Ντούμπα

22:00  Βεγγέρα με το οργανικό και φωνητικό σύνολο θερινών εργαστηρίων μουσικής.    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καλογεράς

 

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

22:ΟΟ  Συναυλία με τους Στάθη Δρογώση, Μανώλη Φάμελο και Οδυσσέα Τσάκαλο

Προσοχή 

Ενημέρωση για το τριήμερο 15-16-17 Ιουλίου στον Καλόξύλο που ξεκινάει αύριο Παρασκευή!
Για τη μεταφορά σας στο χωριό, θα υπάρχει και τις τρεις μέρες λεωφορείο του ΚΤΕΛ Νάξου που θα φεύγει από την αφετηρία στη Χώρα στις 19:30 και θα επιστρέφει μετά το τέλος των εκδηλώσεων.
Επίσης για να μη δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στον Καλόξύλο, μπορείτε να παρκάρετε στο πάρκινγκ του Χαλκίου και να περπατήσετε μέχρι τον Καλοξυλο.
Η διαδρομή είναι μόνο 6 λεπτά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις