Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ: Μισθοδοσία σε 140 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίου

ΠΝΑΙ: Μισθοδοσία σε 140 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίου

|

Σημαντικές οι παρεμβάσεις στην Υγεία από την Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου τόσο σε θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα …  

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στην Ρόδο κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη, σχολιάζοντας την ‘έκρηξη’ κρουσμάτων που καταγράφεται στο τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως διανύουμε ήδη το 6ο κύμα της πανδημίας, μέσα στο… κατακαλόκαιρο.

«Διανύουμε ήδη το 6ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα κρούσματα ανεβαίνουν καθημερινά σε όλη την χώρα αλλά και στην δική μας περιοχή. Επειδή, ωστόσο υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και τα συμπτώματα των νέων μεταλλάξεων είναι πιο ήπια, το ΕΣΥ δεν δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Παρ όλα αυτά, θα πω το εξής: είμαστε από τις τελευταίες χώρες –τουλάχιστον στην Ευρώπη- που χαλαρώσαμε τα μέτρα προστασίας, όπως την χρήση μάσκας. Ωστόσο, απευθύνω έκκληση προς όλους, να χρησιμοποιούν μάσκες σε κλειστούς χώρους, να εμβολιάζονται (όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς και όσοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση) και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτό απευθύνεται προς όλους και ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18 – 24 ετών στους οποίους παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα, έστω και με ήπια συμπτώματα. Κατά τις εκτιμήσεις, το 6ο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί αφού δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες…», ανέφερε.

Με την ευλογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις που κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στηρίξει τις δομές Υγείας στην περιοχή ευθύνης της, η κα Γιασιράνη τόνισε: «Η Υγεία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής. Μαζί με όλα τα βασικά ζητήματα, τα έργα υποδομής και τον τουρισμό, παραμένει πολύ ψηλά στους πυλώνες στους οποίους έχουμε ρίξει το βάρος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Παρά το γεγονός πως ο Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν αρμοδιότητες στην άσκηση πολιτικής επί της Υγείας, έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις δημοσιονομικές δυνατότητες και πόρους που μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε το ΕΣΥ.

nosoko-naxos_1_2_0.jpgΠήραμε ειδική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μισθοδοτούνται καθ’ ολοκληρία, όλες οι δημόσιες δομές στην περιοχή ευθύνης της ΠΝΑι. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, μισθοδοτούνται 30 (συνολικά) υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Ακολούθως, στο Νοσοκομείο Λέρου 35 άτομα, στο Νοσοκομείο Καλύμνου 22 άτομα, στο Νοσοκομείο Νάξου 15 άτομα, στο Νοσοκομείο Σύρου 27 άτομα, στο Νοσοκομείο Κω 9 άτομα και στο Νοσοκομείο Καρπάθου 2 άτομα.

Ειδικά το ΕΚΑΒ, όπως όλοι γνωρίζουμε, τον τελευταίο καιρό στην Ρόδο, αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα λόγω της μετακίνησης υπαλλήλων του σε άλλες περιοχές –και με την ανάληψη της αρχικής ευθύνης ως επιχειρησιακό και διαχειριστικό κέντρο σε όλο το Αιγαίο. Συνηγορούμε κι εμείς να έρθει προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με συνέπεια σε όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονται.

Στο ΕΚΑΒ, πέραν του υπόλοιπου εξοπλισμού -με κορυφαίους τους δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον την περίοδο της πανδημίας (και σήμερα)- η ΠΝΑι χρηματοδοτεί την μισθοδοσία 17 ατόμων. Την διαχείριση των μετακινήσεων του προσωπικού δεν την κάνει η περιφερειακή αρχή. Συνεπώς, πρέπει η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ να ενσκήψει στο πρόβλημα που αφορά στην Ρόδο σχετικά με την αποκατάσταση των ελλείψεων σε προσωπικό». Επιπλέον, υπενθύμισε το επίδομα των 450 ευρώ περίπου που χορηγεί η ΠΝΑι σε όσους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, πηγαίνουν στις δομές Υγείας των μικρών νησιών:

«Το επίδομα αυτό το έχει θεσπίσει η ΠΝΑι από το 2015, σαν ένα κίνητρο για να καταλάβουν τις κενές θέσεις σε μικρά και δυσπρόσιτα νησιά. Αυτό αφορά 85 άτομα. Είναι μία από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στην Υγεία. Η ΠΝΑι “βάζει πλάτη” και σε αυτό αφού οι νησιώτες, δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας…».

Διαγωνισμοί και κοινωνικό παντοπωλείο 

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για προμήθεια τροφίμων. Παράλληλα, ο μεγάλος διαγωνισμός του 1 εκ. ευρώ που είχε ‘κολλήσει’ σε νομικά εμπόδια λόγω συνεχών προσφυγών μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών προμηθευτών, φαίνεται ότι θα βρει μια… άκρη. Στο τέλος Ιουνίου, η προσφεύγουσα εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή της (!) ύστερα από καθυστερήσεις πολλών μηνών. Δεν έχω λόγια να εκφράσω την απογοήτευσή μου.

Τόσοι μήνες καθυστέρησης, έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου που περιμένουν αυτό το σημαντικό βοήθημα σε τρόφιμα, που δίνει η ΠΝΑι κάθε μήνα. Προφανώς, επειδή οι τιμές στα είδη των αγαθών έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα, η μία εκ των εταιρειών είδε ότι δεν την συμφέρει να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό. Λυπούμαι πολύ αλλά εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί. Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. Χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει και μας επιτρέπει η νομοθεσία για να ανταποκριθούμε.

Την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την 11η Ιουλίου 2022, θα ξεκινήσει κανονικά η διανομή των τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Από Δευτέρα έως Πέμπτη θα προσέρχονται οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα τρόφιμά τους».

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι περίπου 1000 οικογένειες στην Ρόδο ενώ στα υπόλοιπα νησιά περιοχής ευθύνης, δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα λόγω διάθεσης τροφίμων από άλλα προγράμματα, όπως το ΤΕΒΑ.

Με πληροφορίες από τη σελίδα της εφημερίδας “Δημοκρατική” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου: Στηρίζει τη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου για τους Κούρους του Φλεριού

Με δημόσια τοποθέτησή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», τονίζοντας τη σημασία διατήρησης των μνημείων στον φυσικό τους χώρο.

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: «Όχι» στην απομάκρυνση των Κούρων των Μελάνων

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων από το Φλεριό και καλεί σε κοινό μέτωπο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στον φυσικό της χώρο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!