Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Γ. Βλασερός: "Σε απραξία οδηγείται το Νοσοκομείο της Σύρου"

Κυκλάδες – Γ. Βλασερός: “Σε απραξία οδηγείται το Νοσοκομείο της Σύρου”

|

Γιάννης Βλασερός (Κυκλάδες) : «Η ασκούμενη πολιτική υγείας καταδικάζει σε απραξία το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σύρου» 

 

Ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πρότεινε  στο νοσοκομείο Σύρου η καρδιολογική κλινική  να αποκτήσει μονάδα καθετηριασμού για διάγνωση  και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός, μιλώντας στο Syrostv1 ανέφερε ότι οι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος αφορούσαν τη σύσταση της τοπικής συντονιστικής επιτροπής της Σύρου, όπου ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή και θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της συντονιστικής οργάνωσης της Σύρουπου θα γίνουν άμεσα.

Στη συνέχεια ο κ. Βλασερόςαναφέρθηκε στο πρόβλημα της δυσπραγίας της περίθαλψης, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί – όπως είπε- να υφίσταται στα νησιά των Κυκλάδων με επίκεντρο τη Σύρο λόγω του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, το οποίο αποτελεί το βασικό νοσοκομείο του νομού. Εκεί, όπως ανέφερε: «έκλεισαν τα χειρουργεία καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος βιοπαθολόγος  ενώ από την άλλη  κινδυνεύει να κλείσει και η καρδιολογική κλινική λόγω συνταξιοδότησης του υπάρχοντος  καρδιολόγου».

Ο κ. Βλασερός ανέφερε, ωστόσο, ότι: «πολιτικές υπάρχουν και ήδη έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με απτό αποτέλεσμα που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα νησιά. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή ασκείται η κατάλληλη πολιτική για να μπορέσει ο κρατικός φορέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χώρου. Και συνέχισε: «Δυστυχώς, η φιλοσοφία που έχει η παράταξή μας που ενστερνίζεται την άποψη ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν εφαρμόζεται στην πράξη πλήρως».

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, το νομαρχιακό νοσοκομείο της Σύρου δεν καλύπτει τις ανάγκες του νομού, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολλές χιλιάδες κόσμου. Το εν λόγω νοσοκομείο, όπως ανέφερε, έπρεπε να λειτουργεί σαν πραγματικό  γενικό κρατικό νοσοκομείο, το οποίο να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες. «Το νοσοκομείο έχει έλλειμμα υγειονομικού προσωπικού και ειδικά έλλειμα ιατρών. Μάλιστα, όταν αποχωρήσει κάποιος ιατρός απ’ αυτό καθυστερεί πάρα πολύ η πρόσληψη νέου, παρόλο που υπάρχουν  ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των διακομιδών που, όπως είπε, επιτείνεται λόγω της ανεπάρκειας του νοσοκομείου της Σύρου, αφού διακομίζονται εκεί ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν την αναγκαία φροντίδα και χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς απαιτείται συχνά και μια δεύτερη διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα αυτό, όπως εξήγησε και ως καρδιολόγος, για τους καρδιολογικά πάσχοντες,που δεν θα υπήρχε αν υπήρχε  μονάδα καθετηριασμού.

Μάλιστα, με πρόταση του κ. Βλασερού είχε περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΥ τού ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ένα νέο κεφάλαιο που αναφερόταν στο θέμα της υγείας στα νησιά όπου υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες -όταν εφαρμοστούν-θα επιτευχθεί η αριθμητική αύξηση και αναβάθμιση των δομών υγείας στα νησιά που το έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Βλασερός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κινήματος. Ήδη το ΠΑΣΟΚ δείχνει σημεία σημαντικής ανάκαμψης ειδικά  μετά την εκλογή ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής  του Νίκου Ανδρουλάκη με διπλασιασμό των ποσοστών του. «Όποτε και να γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο», ανάφερε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.