Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Μονογυιού: Επίσκεψη στη Ρόδο και συνάντηση με Περιφερειάρχη

Κυκλάδες – Μονογυιού: Επίσκεψη στη Ρόδο και συνάντηση με Περιφερειάρχη

|

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στη Ρόδο: Ζωτικής σημασίας η στήριξη στα μικρά νησιά μας 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Ρόδο μαζί με κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, τους Βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη και Γιάννη Μελά, τους Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσου και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου. Η επίσκεψη του πολυμελούς κλιμακίου στη Ρόδο, φανερώνει την έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί, όπου έχουν δρομολογηθεί μία σειρά από εμβληματικά και μεγάλα έργα.

Το κλιμάκιο έκανε μία πρώτη στάση στην νέα γέφυρα της Κρεμαστής, η οποία εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις την περασμένη Τρίτη. Αργότερα, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και ακολούθως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ρόδου όπου πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής η παρουσίαση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και έξυπνης πόλης.

Η Κατερίνα Μονογυιού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μικρά νησιά τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. «Η πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Δημάρχους των 42 νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων αποδεικνύει την ιδιαίτερη μέριμνα μας για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την επίλυση των προβλημάτων στα μικρά νησιά μας. Η στήριξη των μικρών νησιών είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή και αρμονία, για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μονογυιού.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης και την Νέα Μαρίνα Ρόδου ενώ αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για θέματα που αφορούν τις ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου και την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Το πρόγραμμα του κλιμακίου περιελάμβανε και μία περιήγηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου τα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους. Η επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με τη διευρυμένη συνέλευση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Mediterranean.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Ρόδο, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Ρόδο, την οποία έχω επισκεφτεί πολλές φορές και στο παρελθόν. Με τους βουλευτές του νομού σας δίνουμε μαζί την μάχη, ενωμένο το Νότιο Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Το Νότιο Αιγαίο είναι ένα και οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες των νησιών μας. Όμως, το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει σε εσάς, στα στελέχη, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είστε εκεί για να υπερασπιστείτε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και να βάλετε πλάτη ώστε να είμαστε ξανά αυτοδύναμοι και να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής και να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχοντας δίπλα μας όλους εσάς θα κερδίσουμε και την επόμενη εκλογική μάχη και θα υπηρετήσουμε την Πατρίδα και πάλι με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ευχαριστώ τους ΟΝΝΕΔίτες που βρίσκονται σήμερα εδώ, οι οποίοι είναι οι συνεχιστές της παράταξης. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα στην παράταξη.»

Τέλος, η βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη καθώς και στην τεράστια συμβολή τους στην ωρίμανση και ολοκλήρωση πολύτιμων έργων υποδομών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε ανάρτηση του: «Η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού μας καταθέτει τις προτάσεις της για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας. Γιατί, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχουν πλέον κοινή ατζέντα και λειτουργούν ως ισάξια μέλη της μεγαλύτερης νησιωτικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και γιατί, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το κτίσιμο της Περιφερειακής συνείδησης είναι πλέον καθημερινή πολιτική.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ακτοπλοΐα 2025: Αισιοδοξία, αύξηση επιβατών και άνοδος του Island Hopping

Με αύξηση 6,7% στην επιβατική κίνηση και ενισχυμένο το μοντέλο Island Hopping, η φετινή σεζόν αναμένεται σταθερή – Ποιοι προορισμοί κερδίζουν έδαφος, τι αλλάζει για τις άγονες γραμμές

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν: Με ρυθμό, φάσεις και γκολ στην πρεμιέρα της Pro League

Με φόντο την επιθετική φόρμα και των δύο ομάδων, η πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος «μυρίζει» γκολ – δυνατό combo το G/G & Over 2.5

Ημέρα γιορτής: Η Αγία Παρασκευή στο Νιο Χωριό, ιστορία, πίστη και ρίζες Κρητικές στη Χώρα Νάξου

Μια μεγάλη γιορτή για τους Νιοχωρίτες – Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν την προστάτιδα τους Αγία Παρασκευή, σε έναν από τους παλαιότερους ενοριακούς ναούς της Χώρας

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις