Το γαστρονομικό site TasteAtlas, το οποίο ως στόχο του έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο, τοποθέτησε 13 τυριά της Ελλάδας στην κορυφαία 50άδα του πλανήτη!
Στην τρίτη θέση της λίστας του και πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Γραβιέρες θα βρει κανείς την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Επίσης, στα κορυφαία 11 συγκαταλέγονται το κεφαλοτύρι (Νο10) και η γραβιέρα Κρήτης (Νο11), ενώ αρκετά ψηλά στη λίστα φιγουράρουν το γαλοτύρι (Νο15), το Σαν Μιχάλη (Νο16), η κεφαλογραβιέρα (Νο19) και η κοπανιστή (Νο21). Μάλιστα, η Ελλάδα καταλαμβάνει και την κορυφαία προτίμηση σε σχέση με παραδοσιακές χώρες του τυριού όπως είναι η Ιταλία, που έχει 12 δικά της στην πρώτη 50άδα, αλλά και τη Γαλλία, που ακολουθεί με μόλις έξι.
Για την μεγάλη αυτή επιτυχία του κορυφαίου προϊόντος της ναξιώτικης τυροκομίας μίλησε, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» του Open, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
Στην κάμερα του «Σήμερα» μίλησε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο οποίος στάθηκε στις, μεγάλης σημασίας, διήμερες ενημερωτικές εκδηλώσεις για νέους αγρότες που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στο «εμβληματικό για την αγροτική παραγωγή» (όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε) νησί μας. Ακόμη, ο κ. Χαρουτουνιάν μίλησε και για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσπάθεια του ΕΛΓΟ που αφορά στις ζωοτροφές!