Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣίφνος: Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενου και η έκκληση του Δήμου

Σίφνος: Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενου και η έκκληση του Δήμου

|

Εργοδότης που εργάζεται αυτή τη περίοδο στη Σίφνο ξυλοφόρτωσε οικοδόμο επειδή ζήτησε τα μεροκάματά του – Η τοποθέτηση του Δήμου Σίφνου – Τι αναφέρει η καταγγελία του 35χρονου εργαζόμενου 

Ενα απίστευτο και κατακριτέο επεισόδιο σημειώθηκε στην Σίφνο… Εργοδότης ξυλοφόρτωσε εργαζόμενο γιατί έκανε το .. λάθος να ζητήσει τα οφειλόμενα… Και η υπόθεση κάνει το γύρο του διαδικτύου. Και άμεσα ο Δήμος Σίφνου καταδικάζει το γεγονός και ζητάει από τους επιχειρηματίες του νησιού να μην επιτρέψουν σε κανέναν με ενέργειές του να δυσφημεί το νησί και πάνω απ όλα τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους… .

Να σημειώσουμε ότι με βάση τις πληροφορίες του naxospress.gr ο εργοδότης δεν έχει σχέση με το νησί των Κυκλάδων, ούτε εμπλέκεται σε εργολαβίες με τον δήμο, η στυνομία εχει αναλάβει την υπόθεση, και η δημοτική αρχή ως όφειλε με την ανάρτησή της προστατεύει το νησί και τους δημότητες της Σίφνου.. 

Τι συνέβη; 

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα taxydromos.gr Ο Ναβίτ Αρσάτ, 35 ετών, οικοδόμος, κατήγγειλε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ότι ο Γιώργος Γ., εργολάβος σε πατητή τσιμεντοκονία, τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές, ενώ τον κράτησε παρά τη θέληση του στη δουλειά απειλώντας τον απροκάλυπτα για τη ζωή του. Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης οικοδόμος έζησε τη δικιά του «Μανωλάδα» στη Σίφνο.

Ο Ναβίτ Αρσάτ περιέγραψε τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια του εργοδότη του: «Πήγα στη δουλειά με τον Γιώργο Γ. στις 17 Μαρτίου στη Σίφνο. Είμαι μάστορας στην πατητή τσιμεντοκονία. Έχω άδεια παραμονής, ζω εδώ στην Ελλάδα 15 χρόνια. Μου χρωστούσε 1.900 ευρώ και τα είχα ανάγκη. Του ζήταγα επί 3 μέρες να δώσει τα μεροκάματα που μου χρωστούσε.

sifnosss.jpgΤο Σάββατο 4 Ιούνη στις 7:30πμ ήρθε να με πάρει από το δωμάτιο μου για να πάμε στη δουλειά. Του είπα δεν έρχομαι στη δουλειά γιατί δεν με πληρώνεις. Με άρπαξε από το λαιμό και άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσά.

Άρχισε να φωνάζει «Γ@@@ το Πακιστάν. Ήρθατε εδώ για να κάνετε ότι θέλετε; Δεν ξέρεις με ποιους έχεις μπλέξει. Θα σου γαμ@@ ό, τι έχεις και δεν έχεις. Ή θα πας φυλακή ή θα πας στη δουλειά.

Θα πω στην Αστυνομία ότι έκλεψες 1.000 ευρώ από τον γιό μου. Όταν χτυπάω εγώ, δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι για ένα χρόνο. Εγώ έχω πλακώσει τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Όποιον χτυπάω εγώ, μένει ανάπηρος. Θα βάλω ανθρώπους να σε κυνηγήσουν αν φύγεις. Δεν θα φύγεις από μένα. Με πήγε στη δουλειά με το ζόρι και χτυπημένο. Φοβήθηκα πολύ.

Πήγα την Τρίτη 7 Ιούνη στην Αστυνομία Σίφνου, έκανα καταγγελία και έφυγα αφήνοντας τη βαλίτσα και τα ρούχα μου στο δωμάτιο διότι η ζωή μου ήταν σε κίνδυνο. Μου είχε πει μέρες πριν «Εγώ είμαι δάσκαλος μποξ και είχα σχολείο στην Αγία Παρασκευή 8 χρόνια». Έχω θέλω τα δικαιώματα μου, να δουλεύω σαν άνθρωπος και όχι δούλος, θέλω τα μεροκάματα που μου χρωστάει και τα ένσημα που δεν μου έβαλε». 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Σίφνου 

“Με αφορμή ένα πρόσφατο θλιβερό και βίαιο συμβάν, πρωτόγνωρο, ασύμβατο και προσβλητικό για τον πολιτισμό και τα ήθη του νησιού μας και των ανθρώπων του, ο Δήμος Σίφνου καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας και ρατσισμού απ’ όπου κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν στρέφεται.

Οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο νησί μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, θρησκείας, επαγγέλματος κ.λπ. ,εξυπηρετούν ποικίλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, βοηθάνε πολλαπλώς στην οικονομική ευδοκίμηση του τόπου μας.

Ο Δήμος Σίφνου παρακαλεί όλους όσοι δραστηριο- ποιούνται επαγγελματικά στο νησί μας να μην επιτρέψουν σε κανέναν να διαταράξει το μέχρι σήμερα ήρεμο εργασιακό κλίμα.

Παράλληλα, ως Δήμος εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες θα κρίνουν την υπόθεση και θα αποδώσουν την οφειλόμενη δικαιοσύνη”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».