Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Η πρόσκληση για συζήτηση από τον Υπουργό και...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Η πρόσκληση για συζήτηση από τον Υπουργό και η ανάγκη άμεσης βοήθειας στον κτηνοτρόφο (video)

|

Δημήτρης Καπούνης (Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου) προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά: «Η Πολιτεία δεν πρόσεξε τον Κτηνοτρόφο, να τον βοηθήσει τώρα!» – Η πρόσκληση για συνάντηση στην Αθήνα (video) .

Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε πολύτιμα για εκείνους είδη έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτήν την φορά απευθυνόμενος στον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, στον «αέρα» της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Η Πολιτεία δεν πρόσεξε τον Κτηνοτρόφο. Αν δεν υπάρξει κρατική επιδότηση οι κτηνοτρόφοι μας θα σφάξουν όλα τα ζώα τους, θα τελειώσουν!», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Δ. Καπούνης, ο οποίος, μάλιστα, ρώτησε τον Υπουργό τι θα συμβούλευε τον δικό του πατέρα, που ήταν κτηνοτρόφος, να κάνει σε αυτήν την δύσκολη περίσταση: να κρατήσει ή να σφάξει τα ζώα του;

Σκιαγραφώντας το μέγεθος του προβλήματος, ο Δ. Καπούνης εξήγησε και σε τι οφείλεται η έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ πρόσθεσε πως άλλοι τομείς της οικονομίας επιδοτήθηκαν σημαντικά αλλά όχι ο πρωτογενής.

Και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και του προϊόντος ΠΟΠ λέγοντας χαρακτηριστικά ” τα ζώα δεν σιτίζονται καλά, έχουμε χάσει 7 τόνους περίπου γάλα σε σχέση με πέρυσι Εμείς ως προϊόν ΠΟΠ οφείλουμε να χρησιμοποιούμε γάλα από το νησί. Αντίθετα, βλέπουμε εταιρείες από την ηπειρωτική Ελλάδα να έρχονται να παίρνουν το γάλα. Πως θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί;” 

Ο κος Γεωργαντάς σε όλα αυτά μίλησε για τις συνολικές επιδοτήσεις που έχουν γίνει (σ.σ. δεν σχολίασε την πρόταση του κου Καπούνη για επιδότηση ανά κεφάλι ζώου) σημείωσε ότι με την τελευταια τροπολογία Κρήτη και νησιά θα μοιραστούν περίπου 12 εκατ ευρώ (σ.σ. τα οκτώ στην Κρήτη βέβαια) και ζήτησε από τον κο Καπούνη να βρεθούν στην Αθήνα για να ακούσει τις προτάσεις του.. Οπως είπε χαρακτηρστικά “Σας περιμένω με την αντιπροσωπεία της Ενωσης στο γραφείο μου να ακούσω τις προτάσεις σας” 

Ακούστε τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη στο 03:07 και στο 11:15 του παρακάτω βίντεο:


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.