Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΚέα - Aegean Rebreath: Καθαρισμός στο λιμάνι και εικόνες που σοκάρουν (photo)

Κέα – Aegean Rebreath: Καθαρισμός στο λιμάνι και εικόνες που σοκάρουν (photo)

|

Καθαρισμός βυθού Βουρκαρίου στη Κέα – Ανασύρθηκαν πολύ παλιά απορρίμματα (photo)  

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., πραγματοποίησε καθαρισμό στον βυθό του Βουρκαρίου, Ομάδα εθελοντών δυτών βρέθηκε στην Κέα για τον σκοπό αυτό.

Καθαρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του βυθού σε ακτίνα 5 μέτρων από την προβλήτα. Ανασύρθηκε σωρεία απορριμμάτων τα οποία διαχωρίστηκαν και στη συνέχεια μπήκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στον νέο σταθμό που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο στο Βουρκάρι για τον σκοπό αυτό. Οι κάδοι αφορούν 4 είδη ανακυκλώσιμων υλικών: Δίχτυα/Αλιευτικά Εργαλεία, Πλαστικό, Γυαλί, Αλουμίνιο.

Τα απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία φυλάσσονται και παραλαμβάνονται από την Aegean Rebreath για να δοθούν στη συνέχεια στο πρόγραμμα Blue Cycle για ανακύκλωση/επαναξιοποίηση.

Ο εθελοντισμός έδειξε και αυτήν την φορά το δρόμο και μας γέμισε ελπίδα. Η αγάπη μας για τη φύση και οι επίμονες προσπάθειες μας για την προστασία του περιβάλλοντος μας ανταμείβουν πάντα.

Μην αφήνεις τα απορρίμματα σου στην παραλία, ή στο παγκάκι της προβλήτας. Μην πετάς όσα δεν χρειάζεσαι στη θάλασσα. Η θάλασσα είναι το σπίτι τόσων πλασμάτων και πηγής ζωής για την ανθρωπότητα. Βοήθησε και εσύ!

Πέτα το άχρηστο πια για εσένα γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό ή τα παλιά δίχτυα στο σταθμό ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ! 

kea2.jpg

Η Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι ένας Αστικός Συνεταιρισμός Κοινωνικού Σκοπού που, μεταξύ άλλων, υλοποιεί στοχευμένες πρωτοβουλίες θαλάσσιων καθαρισμών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, αποκομιδή, συλλογή και ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η ομάδα τους αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες.

Ο Δήμος μας και η Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συνεργάζονται από το περασμένο φθινόπωρο για την αποκομιδή και αποθήκευση θαλάσσιων απορριμμάτων, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων, την προώθηση του εθελοντισμού και την ανάπτυξη απαραίτητης τεχνογνωσίας. Απώτερος στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή του Δήμου Κέας στο Δίκτυο «Μπλε Δήμων».

kea1.jpg

Το Δίκτυο «Μπλε Δήμων» αποτελεί το πρώτο σχετικό Δίκτυο στην Ελλάδα και στοχεύει  στην ανταλλαγή και προώθηση καλών πρακτικών, τη υλοποίηση κοινών δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανάπτυξη συνεργειών, την  παροχή κατευθύνσεων στα αρμόδια Υπουργεία και την κατάθεση προτάσεων όπως και τη διαμόρφωση πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.