Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 76 (μόλις) νέα κρούσματα, τα 32 στη...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 76 (μόλις) νέα κρούσματα, τα 32 στη ΠΕ Θήρας

|

Η εικόνα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο σε πανελλαδικό επίπεδο: 7.365 τα νέα κρούσματα, 64 οι θάνατοι και 291 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ – Τι γίνεται στις Κυκλάδες 

Σκωτσέζικο ντουζ; Η ουσία είναι ότι οι σκληροί δείκτες έχουν χάσει την όποια .. σκληράδα ενώ και τα κρούσματα έχουν πέσει αισθητά με τα τεστ βέβαια αυτές τις ημέρες να είναι λίγα… Κάτω από τις 200.000. Πως όμως είναι η εικόνα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο; 

Σε 7.365 ανέρχονται (σ.σ. οκτώ φορές κάτω από τα 10.000 για τον Απρίλιο) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Στα 130 ο αριθμός των νέων επαναλοιμώξεων, ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 64..  Οσο για τους διασωληνωμένους; Στους 291 (σ.σ. 2η φορά κάτω από το όριο των 300) οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ 

Πόσα τεστ έγιναν; Πραγματοποιήθηκαν 183.833 και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 4,07%. Την περασμένη Τετάρτη (13 Απριλίου) είχαν ανακοινωθεί 11.293 κρούσματα σε σύνολο 235.582 τεστ και η θετικότητα ήταν στο 4,79%.

Και να σημειώθεί ότι τo Rt (Ενεργός Αριθμός Αναπαραγωγής) για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,75 (95% ΔΕ: 0,50-0,98), ενώ την προηγούμενη Τετάρτη (13 Απριλίου) ήταν 0,85.

Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Οπως αναφέραμε και νωρίτεερα, σε . σκωτσέζικο ντουζ η όλη εικόνα… Από τα 125 χθες, στα 76 σήμερα και για 4η φορά σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στο Νομό… Και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες έστω κι ένα κρούσμα (σ.σ. επέστρεψε η ΠΕ Κέας – Κύθνου μετά από τέσσερις ημέρες απουσίας) και μόλις τρεις Ενότητες σε διψήφιο αριθμό… 

Η κατανομή: ΠΕ Ανδρου 01 (έναντι 03 χθες), ΠΕ Θήρας 32 (έναντι 28 χθες), ΠΕ Κέας – Κύθνου 01 (έναντι κανενός χθες) ΠΕ Μήλου 04 (έναντι 10 χθες), ΠΕ Μυκόνου 03 (έναντι 10 χθες), ΠΕ Νάξου 07 (έναντι 16 χθες), ΠΕ Πάρου 13 (έναντι 27 χθες), ΠΕ Σύρου 10 (έναντι 24 χθες) και ΠΕ Τήνου 05 (έναντι 07 χθες)..   .

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.365.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.259.613 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 130 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.590(3.6% του συνολικού  αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.75 (95% ΔΕ: 0.50 – 0.98).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.765 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 291 (67.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 162 (55.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 129 (44.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.582 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +11.06%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 13.956 μοριακά τεστ και 169.877 rapid test. Σε σύνολο 183.833 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 4%.

Την εβδομάδα 11-17/4, το ποσοστό θετικότητας ήταν 4.53% σε σύνολο 1.399.150 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.83% σε σύνολο 1.632.037 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.11%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 10.894.104 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 67.536.497 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 181.225 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 19 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 160 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 12.352 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.461 θετικά (11.83%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.