Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΕλλάδα: "Εφυγε" ο Σταύρος Λογαρίδης (video)

Ελλάδα: “Εφυγε” ο Σταύρος Λογαρίδης (video)

|

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Σταύρος Λογαρίδης. Ήταν 69 ετών. Iδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς (video)

Εφυγε χωρίς κανείς να το αντιληφθεί… Ο Σταύρος Λογαρίδης, μέλος της θρυλικής μπάντας Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, έχασε τη μάχη και πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο σημαντικός δημιουργός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Σεπτεμβρίου 1953, ξεκίνησε τη μουσική πριν πάει δημοτικό με την καθοδήγηση του παππού του που ήταν άρχων πρωτοψάλτης στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο χειροτονημένος από τον Αθηναγόρα.

Την πρώτη κιθάρα του την απέκτησε 10 ετών, όταν πρωτοάκουσε τη μουσική των 60s. Σε ηλικία 14 ετών έφτιαξε το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το συγκρότημα Sphinx.

Στα 15 του ήρθε στην Αθήνα και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τον αστείο τίτλο «Ήταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα». Συνεργάστηκε στο στούντιο με τον οργανίστα των Charms και συμμετέχει σε φωνητικά του Χατζηδάκη στις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο τότε διευθυντής της Polydor Ν. Αντύπας επιμένει να τον γνωρίσει σε κάτι μουσικούς με «πολύ ωραία τραγούδια», όπως έλεγε, για να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα το 1970. Ο Σταύρος προσπαθούσε να εξηγήσει στον Αντύπα ότι τα συγκροτήματα δεν φτιάχνονται με συνοικέσια εταιρειών αλλά μέσα από φιλίες.

Έπειτα όμως από επιμονή και πιέσεις τον έπεισε να πάει στο σπίτι των μουσικών να ακούσει τα τραγούδια και να τους γνωρίσει. Εκεί γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τον Τουρνά, τον Ουίλιαμς και τον Παπαϊωάννου.

Με τους Poll έκανε δύο μεγάλους δίσκους ορόσημο στην ελληνική σκηνή, το “Άνθρωπε” και το “Λευκό Άλμπουμ”.

Καθώς και μια σειρά 45άρια singles, πριν αποχωρήσει το 1972 διαφωνώντας με την απόφαση να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Με το συγκρότημα Ακρίτας, κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ το οποίο και θεωρείται ένα από τα πιο προοδευτικά άλμπουμ όλων των εποχών στον κόσμο. Το συμπεριλαμβάνουν και το μνημονεύουν ακόμα και σήμερα τα πιο προοδευτικά sites μουσικής σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην Ιαπωνία μάλιστα κυκλοφόρησε με γιαπωνέζικο εξώφυλλο, που θεωρείται σπάνιο συλλεκτικό αντικείμενο στους κύκλους των μουσικόφιλων σήμερα. Οι Ακρίτας συνεργάστηκαν live με τα Μπουρμπούλια της εποχής εκείνης και ηχογράφησαν έξι τραγούδια στη Γερμανία.

Συνέχισε τη δισκογραφία με συνεργασίες με τον Μπ. Στόκα, την Ελ. Δήμου, τον Ν. Πορτοκάλογλου, τον Κ. Λειβαδά, Ελ. Τσαλιγοπούλου και άλλους Ο σεμνός δημιουργός εμφανιζόταν σπάνια ενώ μια από τις τελευταίες συνεργασίες του ήταν το 2005 το live με τους Socrates και τον Δημήτρη Πουλικάκο στο Magic Bus του Club 22.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έφυγε από τη ζωή ο Ρικ Ντέιβις, συνιδρυτής και φωνή των Supertramp (video)

Ο θρυλικός μουσικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας