Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕυρώπη - Lidl: Ιδρύει ναυτιλιακή γραμμή για μεταφορά εμπορευμάτων

Ευρώπη – Lidl: Ιδρύει ναυτιλιακή γραμμή για μεταφορά εμπορευμάτων

|

Η Lidl, η οποία λειτουργεί περίπου 11.200 καταστήματα και δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, φέρεται να επιδιώκει μεγαλύτερη συνέπεια και ευελιξία στη διαχείριση τμημάτων της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Η κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2010 σε συνδυασμό με την πανδημία των τριών τελευταίων ετών φέρνει νέα δεδομένα στην Οικονομία. Και δεν είναι λίγοι οι οικονομικοί κολοσσοί που μέσω εσωστρέφειας επιδιώκουν να έχουν την μικρότερη δυνατή εξάρτηση από τους άλλους….

Ο γερμανικός κολοσσός των σούπερ μάρκετ Lidl σχεδιάζει τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία, ούτως ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα σοβαρά κωλύματα που εμφανίζονται στο παγκόσμιο εμπόριο και το σύστημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και στο διογκούμενο κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο. Εντός του σχεδιασμού εντάσσεται η υπό ίδρυση ναυτιλιακή εταιρεία που θα αγοράσει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του κολοσσού των σούπερ μάρκετ, ο οποίος είναι ο πέμπτος σε διεθνή κατάταξη.

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει, οργανώνοντας το δικό τους σύστημα υπηρεσιών αποστολής, τα σούπερ μάρκετ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απλώς η Lidl, μέρος του ομίλου Schwarz Group, δείχνει πως είναι διατεθειμένη να πάει ένα βήμα πιο πέρα, ενώ τα πρώτα πλοία της αναμένεται να ξεκινήσουν τον πλου τους μέχρι τα μέσα του 2022, σύμφωνα με τα αναφερθέντα στα γερμανικά ΜΜΕ.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Lidl θα χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις δικές της δυνατότητες θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών στο μέλλον. Αυτό είναι άλλο ένα δομικό στοιχείο για τη διασφάλιση των αλυσίδων εφοδιασμού μας και τη διαθεσιμότητα αγαθών στα υποκαταστήματά μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο γερμανικό έντυπο Manager Magazin. .

Το όνομα της νέας ναυτιλιακής εταιρείας θα είναι Tailwind Shipping Line, στοχεύοντας να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών στην παγκόσμια αγορά. Η επωνυμία έχει καταχωρισθεί αρμοδίως και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Intellectual Property Office), ενώ ο σκοπός της νέας μονάδας είναι η μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία, αλλά και από αέρος, η μεταφορά και παράδοση αγαθών, και η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευμάτων προς εισαγωγή και εξαγωγή.

Ποια ήταν η πρώτη 

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας ως απόρροιας της πανδημίας, χορεία μεγάλων ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, όπως οι Ikea, Walmart, Costco, Home Depot, Starbucks και Coca-Cola, είχαν απευθείας ναυλώσει πλοία για τη μεταφορά των προϊόντων τους ώστε να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τεράστιες καθυστερήσεις. Η εκτίναξη της ζήτησης για επιπλέον μεταφορική ικανότητα είχε ως αποτέλεσμα τη δυσθεώρητη αύξηση των ναύλων για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ούτως ώστε να είναι περισσότερο συμφέρουσα η απόκτηση πλοίου και όχι η ναύλωσή του.

Η πρώτη εταιρεία πάντως που το έκανε ήταν η εταιρεία επίπλων Loctek, η οποία κατασκευάζει το γραφείο της στο Shenzen.  Παρήγγειλε ένα καινούργιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία ανέφερε σε μια κατάθεση χρηματιστηρίου ότι συνήψε σύμβαση με την Huanghai Shipbuilding Co., που βρίσκεται στην επαρχία Shandong της Κίνας για να ναυπηγήσει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κόστος 32,8 εκατομμυρίων δολαρίων που θα παραδοθεί έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο όμιλος της Lidl έχει επί του παρόντος έναν όγκο 400-500 ΤΕU (μονάδες ισοδύναμες των είκοσι ποδών, δηλαδή εμπορευματοκιβώτια 20 ποδών) σε εβδομαδιαία βάση για τις δραστηριότητές της σε Γερμανία ειδικότερα και Ευρώπη γενικότερα. Τέλος, αναφέρεται πως ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα αποκτήσει ή ποια θα είναι τα δρομολόγιά τους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας