Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Μαν. Μαργαρίτης σε Λιανό: "Μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις...

Νάξος – Μαν. Μαργαρίτης σε Λιανό: “Μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου”

|

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου, ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης σε ανοιχτή του επιστολή του φωνάζει “Αιδώς Αργειοί” και του θυμίζει τι .. ξέχασε. – Ενδιαφέρουσα και η παρατήρηση για το “αφεντικό” του Λιανού 

“…. Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου «επιτυχία», συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας- να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέων ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας….” 

Αποκλειστική “επιτυχία”… Εάν είστε ακόμη στις θέσεις σας…. Να φωνάξεις και το αφεντικό σου…. Μερικές από τις εκφράσεις που εμπεριέχονται σε μία πρόταση από την ανοιχτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη προς τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό. Γιατί η “ανοιχτή επιστολή” και δη με επίλογο “Αιδώς Αργειοί”;  Πολύ απλά γιατί πριν από μερικές ημέρες, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός είχε επικοινωνήσει την υπογραφή στην ένταξη σε πρόγραμμα για την αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου Νάξου. Ενός έργου που αποτέλεσε όνειρο για όλους τους Ναξιώτες, αλλά ο κος Λιανός στην ανάρττησή του στα social media είχε κάνει μία γενική αναφορά σε όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα… 

Και όπως είναι λογικό, ενοχλήθηκε ο κος Μαργαρίτης. Και όχι άδικα. Οπως αναφέρει στην επιστολή του “Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη”. Εδωσε δε παραδείγματα της δικής του συμπεριφοράς για έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή . Και στη συνέχεια ανέφερε τι “ξέχασε” ο κος Λιανός. (σ.σ. η κεντρική φωτογραφία από την παραλαβή της μελέτης Περιβαλλοντικών όρων τον Ιούνιο του 2017 στο Δημαρχείο Νάξου)

Και δεν ήταν και λίγα, όπως αποδεικνύεται στην επιστολή.  Ολοκληρώνει δε με την πρόταση ” Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση”.

Αναλυτικά, η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Μανώλη Μαργαρίτη, πρώην Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρει: 

“Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη.

Επί των ημερών της δημοτικής μου αρχής χαρακτηριστικά, παρέλαβα έτοιμες μελέτες από το Νίκο Μαράκη, όπως βρεφονηπιακός σταθμός της Γρόττας, δρόμος των Καλαμουριών κ.ά., τα οποία έργα ολοκληρώθηκαν στη δική μου θητεία. Πάντα όμως με τον αρμόζοντα σεβασμό, ποτέ δεν τα οικειοποιήθηκα και την κορδέλα των εγκαινίων την κόβαμε με τον πρώην δήμαρχο, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωση σου για το σπουδαιότατο και αναγκαίο έργο για το νησί μας – επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου Νάξου.

Οι ενέργειες γι αυτό το έργο, το οποίο ως γνωστόν έχουν ξεκινήσει από το 2011, εύχομαι να προχωρήσουν γοργά και να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις για το καλό της Νάξου και των νησιών μας.

Ανέφερες λοιπόν ότι το έργο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, οικονομική κρίση κ.ά. φοβούμενος να αναφέρεις τις εννέα ετών προσπάθειες της προηγούμενης δικής μου δημοτικής αρχής, λες και ότι έγινε, επιτεύχθηκε στα δύο τελευταία χρόνια της δικής σου διοίκησης.

Ξεχνάς βέβαια (ηθελημένα) ότι μαζί πρωτοπήγαμε στην ΥΠΑ το 2011.

Ξεχνάς τη συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που με εντολή του ξεκίνησε η υπόθεση.

Ξεχνάς ότι η τοπογραφική μελέτη του έργου, η γεωλογική και οι περιβαλλοντικές μελέτες έγιναν επί των ημερών μου.

Ξεχνάς, ότι οι απαλλοτριώσεις ξεκίνησαν και έγιναν τότε.

Ξεχνάς, τις επισκέψεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για μετρήσεις, ακόμα και του τότε Διοικητή κ. Κούκη.

Ξεχνάς τα επανειλημμένα ταξίδια μου και πολλές φορές μαζί σου, στην ΥΠΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών και τόσα άλλα που απώτερο στόχο και σκοπό είχαν το αεροδρόμιο μας.

Εσύ βέβαια ξεπερνώντας όλα αυτά, και με τη χαρακτηριστική σου έπαρση, θεώρησες ότι μόνο από εσένα έγιναν όλα.

Θα πεις όμως ότι στο τέλος της ανακοίνωσης σου ευχαριστείς πολλούς, εντάσσοντας και εμένα στο πλήθος των συμβαλλόντων, ενώ δεν είναι έτσι το σωστό.

Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου «επιτυχία», συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας- να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέων ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας.

Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Μανώλης Μαργαρίτης
πρώην δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».