Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Πανναξιακός ΑΟΝ: Βήμα παραμονής (3-0 τον Πορφύρα), ανατροπή από Ηλυσιακό

Νάξος – Πανναξιακός ΑΟΝ: Βήμα παραμονής (3-0 τον Πορφύρα), ανατροπή από Ηλυσιακό

|

Πανναξιακός και Ηλυσιακός έκαναν το πρώτο βήμα παραμονής στην Volley League Γυναικών – Δεύτερος αγώνας τη προσεχή Τετάρτη (06/04) – Ανοδος στην μεγάλη κατηγορία για τον ΖΑΟΝ μετά από 19 χρόνια 

Η είδηση της χθεσινής ημέρας στο χώρο του βόλεϊ γυναικών; Μετά από 19 χρόνια ο ΖΑΟΝ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Η ομάδα της Κηφισιάς επικράτησε με 3-1 σετ στην έδρα του ΦΟ Βριλησσίων και μία αγωνιστική πριν το φινάλε του Γ’ ομίλου της Pre League Γυναικών εξασφάλισε την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στη Volley League Γυναικών. 

Εναρξη play out και στη Νάξο, ο Πανναξιακός ΑΟΝ κέρδισε με άνεση τον Πορφύρα με 3-0 σετ και έκανε το πρώτο βήμα. Επόμενο παιχνίδι στον Πειραιά την προσεχή Τετάρτη (06/04) και εάν ο Πανναξιακός πάρει και 2η νίκη όλα τελείωσαν και μένει κατηγορία Σε διαφορετική περίπτωση (νίκη Πορφύρα) το επόμενο Σάββατο έχουμε τον 3ο και τελευταίο αγώνα με το νικητή να κερδίζει τα πάντα..  Εκπληξη, είχαμε στον άλλο αγώνα για τα play out (σ.σ. ο Αίαντας έχει υποβιβαστεί άμεσα) και ο Ηλυσιακός με όπλο το σερβίς του (13 άσους) επικράτησε των Αμαζόνων με 3-1 σετ, έσπασε την έδρα και πλέον έχει το πρώτο λόγο στη μάχη για την παραμονή. Να σημειώσουμε βέβαια ότι στην κανονική περίοδο οι Αμαζόνες είχαν νικήσει και τα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ (3-1). Αρα, αυτό δεν αλλάζει… 

Τι έγινε στη Νάξο; 

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για την παραμονή του στη Volley League γυναικών έκανε ο Πανναξιακός που νίκησε με 3-0 τον Πορφύρα στον πρώτο αγώνα για τα play out. 

Ο Πορφύρας με εξαίρεση το β’ όπου μετά το 12-11 κατέρρευσε, στα άλλα δύο ήταν ανταγωνιστικός, αλλά ο Πανναξιακός στην τελική τους ευθεία βρήκε λύσεις από το σερβίς και κράτησε το πλεονέκτημα.

Στο πρώτο σετ το 5-3 έγινε 5-7 με τον Πορφύρα να φτάνει στο 10-14 (μπλοκ στην Ένις) ωστόσο με άσο της Αμερικανίδας ο Πανναξιακός πλησίασε στον πόντο (14-15) και το 16-17 έγινε 20-17 με σερί της Νικολογιάννη, ενώ η γηπεδούχος ομάδα έφτασε σε τετραπλό ματς μπολ (24-20). Ο Πορφύρας έσβησε τα τρία (24-23) αλλά η Παβλένκο έχασε το σερβίς για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μάχη μέχρι το 12-11 που έγινε 20-11 με τα σερβίς της Βλάσιτς για το πολύ εύκολο 2-0.

Ο Πορφύρας προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και πήρε νωρίς το προβάδισμα (1-3, 3-6) με τον Πανναξιακό (η Ένις πέρασε ακραία καθώς η Μανάι είχε ενοχλήσεις στο γόνατο) να μετατρέπει το 6-8 σε 11-9. Οι φιλοξενούμενες ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα κι έφτασαν στο 17-19, αλλά πήραν τον τελευταίο τους πόντο στο 19-20. Αμέσως μετά χάθηκε το σερβίς και ο Πανναξιακός με συνολικό σερί 6-0 πήρε το σετ και την πολύτιμη νίκη.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Θεοδοσίου, Ανδρέου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-20

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Πάτρικ Φόγκελ): Νικολογιάννη, Βλάσιτς, Ένις, Μανάι, Καραφουλίδου, Λιάγκη / Αντωνακάκη (λ), Βαληνδρά, Μητακίδου

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πόπη Καλλή): Σάντε, θαλασσινού, Ποντικάκη, Ροντρίγκεζ, Αλισάνοβα, Παβλένκο / Μπουτσελάκου (λ), Σακιζλή, Χούντα, Αλμπάνη. 

Τι έγινε στη Νέα Ερυθραία 

Tη πρώτη νίκη από τις δύο που χρειάζεται για να παραμείνει στη κατηγορία πέτυχε ο Ηλυσιακός στη Νέα Ερυθραία, επικράτησε με 3-1 σετ και πήρε προβάδισμα  Στο πρώτο σετ οι Αμαζόνες είχαν το προβάδισμα μέχρι το 15-15, με τον Ηλυσιακό στη συνέχεια με πρωταγωνίστρια την Λεγκρός πέρασε μπροστά στο σκορ και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με επίθεση της Αμερικανίδας διαγώνιας η ομάδα των Ιλισίων έκανε το 1-0 σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι το 17-16. Σε εκείνο το σημείο με σέρβερ την Μορένο ο Ηλυσιακός έκανε σερί 5-0 και πέρασε μπροστά με 21-17 με άσσο της ακραίας από τον Άγιο Δομίνικο. Με μπλοκ της Λεγκρός στην Σάντος ο Ηλυσιακός έκανε το 2-0 σετ πάλι με 25-22.

Στο τρίτο σετ οι Αμαζόνες δεν το έβαλαν κάτω, προηγήθηκαν με 8-2 και παρά το σερί του Ηλυσιακού που έφερε το σετ στον πόντο (8-7), οι γηπεδούχες είχαν τον έλεγχό του, με την Σάντος να διαμορφώνει με μπλοκ το 25-15 για το 2-1 σετ.

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τέταρτο σετ μέχρι το 18-18. Ο Ηλυσιακός πέρασε μπροστά με 20-18, οι Αμαζόνες μείωσαν σε 20-19 αλλά η ομάδα των Ιλισίων πήρε το side out με την Ράντοβιτς, η οποία πήγε στο σερβίς και δεν έφυγε ξανά για το τελικό 25-19 που ήρθε μετά από μπλοκ της Μερκούρη.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους την προσεχή Τετάρτη (6/4, 20.00) στο κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων «Αντώνης Φώτσης» για το δεύτερο παιχνίδι των πλέι άουτ. Αν ο Ηλυσιακός επικρατήσει θα παραμείνει στη Volley League και οι Αμαζόνες θα υποβιβαστούν, ενώ αν πάρει τη νίκη η ομάδα του Βασίλη Πανδή θα υπάρξει και τρίτη αναμέτρηση στη Νέα Ερυθραία.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σταυράτη, Σπίγγου, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 15-16, 18-21, 22-25
2ο σετ: 7-8, 16-15, 17-21, 22-25
3ο σετ: 8-2, 16-12, 21-14, 25-15
4ο σετ: 5-8, 14-16, 19-21, 19-25

*Οι πόντοι των Αμαζόνων προήλθαν από 9 άσσους, 42 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του Ηλυσιακού προήλθαν από 13 άσσους, 42 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (22-25, 22-25, 25-15, 19-25) σε 98′

ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Σάντος 21 (13/40 επ., 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Γουάτκινς 7 (3/8 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κασδοβασίλη 6 (3/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μορέιρα 17 (15/33 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ. – 52% άριστες), Μαστοράκη 6 (3/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοΚ), Γκρέκα 3 (3/17 επ., 41% υπ. – 35% άριστες) / Σαμπάτη (λ, 44% υπ. – 38% άριστες), Παγώνη (λ), Καραγκούνη 2 (2/9 επ., 38% υπ. – 15% άριστες).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ (Νίκος Κωστακόπουλος): Σωτηρίου 8 (6/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Λεγκρός 14 (8/15 επ., 6 μπλοΚ), Ζίγκα 3 (2/6 επ., 1 άσσος), Μορένο 11 (8/37 επ., 3 άσσοι, 27% υπ. – 9% άριστες), Μερκούρη 5 (1/4 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ράντοβιτς 21 (17/41 επ., 4 άσσοι) / Λεωνίδου (λ, 42% υπ. – 18% άριστες), Σύλλα, Παπαδέδε 1 (1 άσσος), Μπλιάτσου. 

Το πρόγραμμα των αγώνων 

Αναλυτικά:

Πρώτο παιχνίδι – Σάββατο 2 Απριλίου 2022
Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟΦ Πορφύρας 3-0 
ΑΟΝ Αμαζόνες – Ηλυσιακός ΑΟ 1-3 

Δεύτερο παιχνίδι – Τετάρτη 6 Απριλίου 2022
«Π. Σαλπέας» 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας – Πανναξιακός ΑΟΝ
«Α. Φώτσης» Ιλισια 20.00: Ηλυσιακός ΑΟ – ΑΟΝ Αμαζόνες

Τρίτο παιχνίδι (αν χρειαστεί) – Σάββατο 9 Απριλίου 2022
ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟΦ Πορφύρας
«Στ. Καλαϊτζής» Ν. Ερυθραία 19.30: ΑΟΝ Αμαζόνες – Ηλυσιακός ΑΟ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επενδύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό με δράσεις για City Breaks, εναλλακτικές μορφές και καινοτόμα πολιτιστική ενημέρωση με κάρτα QR

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Αμοργός – Αιγιάλη: Οικογενειακό εστιατόριο ζητάει μάγειρα για την καλοκαιρινή περίοδο

Οικογενειακό εστιατόριο στην Αιγιάλη προσφέρει διαμονή και φιλικό περιβάλλον – Θέση πλήρους απασχόλησης για σεζόν Ιούνιος–Οκτώβριος

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final-4 U14: Η καρδιά του αναπτυξιακού μπάσκετ χτυπά στο “ΔΑΚ Νάξου”

Πανναξιακός, Περιστεριώνας Τήνου, ΑΟ Μυκόνου και Μαρπησσαϊκός διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου στο «Δημήτρης Περιστεράκης»

Ξεκινά η εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για το 2025

Από 31 Μαΐου έως 24 Ιουνίου η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων εθελοντών σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση – Μέσω πλατφόρμας και με φυσική παρουσία

Μανώλης Κρητικός: Παγκόσμιοι δείκτες διακυβέρνησης και η Ελλάδα

Με τους παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης (Global Governance Indicators, GGI) των Ντ. Κάουφμαν (Natural Resource Governance Institute and Brooking Institute) και A. Κράι (World Bank Development Research Group), όπως και με άλλους διεθνείς δείκτες θα κρίναμε μια κυβερνητική θητεία;

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.