Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Συνελήφθη η μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας (video)

Ελλάδα: Συνελήφθη η μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας (video)

|

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται η μητέρα, η οποία συνελήφθη πριν από λίγη ώρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 33χρονη είναι σιωπηλή, δεν έχει ομολογήσει και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Αθηνών για να απολογηθεί.

Τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης της μητέρας. Σύμφωνα με το πόρισμα των εξετάσεων, στην μικρή είχε χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία, η οποία σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και μέσα σε 15 λεπτά θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσσει τις αεραγωγούς οδούς.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, τριάντα λεπτά πριν από τον θάνατο της 9χρονης, στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα. Σημειώνεται ότι από τα άλλα δύο παιδιά έχουν κρατηθεί τα δείγματα, τα οποία θα εξεταστούν σύντομα. Τι επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις τόσο ο σύζυγος όσο και η αδερφή της 33χρονης.


 

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη. Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Οργή έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, πολίτες λιντσάρουν τη μητέρα της
Σημειώνεται πως από νωρίς το απόγευμα, επικρατούσε αναβρασμός στη γειτονιά της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με τις πρώτες καταιγιστικές εξελίξεις, οι δημοσιογράφοι άρχισαν από νωρίς να κατακλύζουν τους δρόμους γύρω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Σταδιακά, άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, με την κατάσταση να γίνεται έκρυθμη. Ενδεικτικό είναι ότι πλήθος κόσμου επιχείρησε να λιντσάρει τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, που προσπαθούσε να μπει στο σπίτι.

Οι πολίτες χτυπούσαν τις πόρτες του σπιτιού, ζητώντας από όσους βρίσκονται μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Μάλιστα κάποιοι έγραψαν τη λέξη «θάνατος» στα παντζούρια. Δεκάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της άφιξης του μικρού μαύρου βαν με τα φιμέ τζάμια από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Το όχημα σταμάτησε έξω από το σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην οδό Μπιζανίου, στην Πάτρα, και δύο αστυνομικοί οδήγησαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Η μητέρα των τριών κοριτσιών φάνηκε να κρατά στα χέρια της έναν φάκελο.

Πώς «ξεκλειδώθηκε» η υπόθεση της Πάτρας
Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αυτή η τοξική ουσία εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα, που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα στην Τζωρτζίνα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν καταθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν ότι δεν χορήγησαν στην Τζωρτζίνα αυτή την τοξική ουσία, ούτε κάποιο σκεύασμα που να την περιέχει.

Έτσι, οι υποψίες στράφηκαν προς την πλευρά της μητέρας. Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες και για τα άλλα δύο παιδιά, προκειμένου να δουν εάν χορηγήθηκε και σε αυτά η συγκεκριμένη τοξική ουσία, αλλά και από πού την προμηθεύτηκε. Καθώς η κεταμίνη είναι κτηνιατρικό φάρμακο, στην ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν αν το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο ή από κάποιο κτηνιατρικό φαρμακείο.

Για τα ευρήματα, ο καθηγητής Τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

ΜΚΟ: Προσοχή, η Πισπιρίγκου μπορεί να αυτοκτονήσει
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από αστυνομικές πηγές, η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήγε το πρωί στην Εισαγγελία Πάτρας και ζήτησε τον εγκλεισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς είχε πληροφορίες ότι θα αυτοκτονούσε. Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, που προχώρησε σε επίσπευση των διαδικασιών, και έτσι κατατέθηκε αμέσως η δικογραφία από το Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Εισαγγελία.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας
Η ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega, η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», 

Το χρονικό
Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της.

Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σουβλάκι: Ειδικός εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ και γιατί έρχονται .. λουκέτα

Ένας σουβλατζής εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ το σουβλάκι - Ποσοστό κέρδους και ... λουκέτα

Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνής απήχηση και απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακά και παράλληλα δεσμευτικά τα στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΠΝΑΙ – Μήλος: Αναψε .. πράσινο φως στην επέκταση του 5άστερου Domes White Coast

Πράσινο φως” στην επένδυση επέκτασης του 5άστερου Domes White Coast στη Μήλο

Κυκλάδες – Α’ ΕΛΜΕ: Δέκα (10) Καθηγητές για 330 μαθητές στο ΓΕΛ Μυκόνου

Καταγγελία από τον προέδρο της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρη Παπαδημητρίου για την κατάσταση στα σχολεία με επίκεντρο την Μύκονο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ρεύματος (23/09) σε περιοχές της Νάξου

Σε ποιες περιοχές της Νάξου θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

Naxos Medical: Ερχεται (21/09) ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Πότε θα βρίσκεται στη Νάξο ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2024: Μοναδικό υπερθέαμα αύριο Σάββατο

Τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. - Πότε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια

Πάρος – Aegean Rebreath: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον

Τετραήμερο δράσεων στο νησί της Πάρου για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Σχοινούσα – “Με οδηγό τον Διαβήτη”: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων

Πότε και που θα γίνουν οι εξετάσεις με γνώμονα τη πρόληψη για το διαβήτη

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.