Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Τα νέα (2) μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Ελλάδα: Τα νέα (2) μέτρα στήριξης για τους αγρότες

|

Δύο νέες παρεμβάσεις για τους αγρότες, την χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων και την επιδότηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου κίνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς 

Και οι αγρότες μπαίνουν στο “παιχνίδι” της επιδότησης… Εκτός από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και μέτρα και για τους αγρότες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, είπε ότι αγρότες έχουν ήδη στηριχθεί με 180 εκατ. ευρώ και επισήμανε τη δέσμευση του πρωθυπουργού μαζί με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στις επόμενες μέρες, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους αγρότες, τη στιγμή που ξεκινά η περίοδος άρδευσης.

Τα νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Αναλυτικότερα, μιλώντας για τα μέτρα στήριξης τα οποία ήδη υλοποιούνται, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι στα σημερινά μέτρα εκτός από τη συνέχιση της στήριξης αναφορικά με το ρεύμα, υπάρχουν οι εξής παρεμβάσεις για τους αγρότες:

#  Η κάρτα καυσίμων, δηλαδή την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μέσα στους δικαιούχους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.
#  Η επιδότηση στην τιμή της πώλησης του πετρελαίου που θα γίνεται στην πηγή για τον μήνα Απρίλιο αφορά όλους τους αγρότες οι οποίοι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης. 

Τα μέτρα για τους αγρότες που ήδη υλοποιούνται

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γεωργαντάς μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που ήδη υλοποιούνται, ύψους 180 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για:

#  Την επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
#  Την μείωση του ΦΠΑ των λιπασμάτων στο 6%.
#  Tην κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης
#  Την επιδότηση των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές στο 4% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022.
#  Την ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τη μεταφορά ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022. Το μέτρο αυτό θα εξειδικευτεί με υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
#  Την αύξηση κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών.
#  Κάρτα του Αγρότη για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Ρόσα Ροϊσινμπλίτ: Πέθανε η «γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται

Η εμβληματική μορφή των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου» αφιέρωσε τη ζωή της στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους «εξαφανισμένους» και τα παιδιά τους.

Κέα 2025: Έρχεται το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3

Τουρνουά 3×3 στην Κορησσία, 13–14 Σεπτεμβρίου, έναρξη 17:30 • Δηλώσεις συμμετοχής: 6979479851

Γ. Χατζημάρκος: «Καλορίζικη η μείωση φόρων – Καλορίζικος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μόλις ένα 24ωρο μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επανήλθε δυναμικά στη ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Πανσέληνος – Το «ματωμένο φεγγάρι» της Κυριακής: Η ολική έκλειψη Σελήνης ορατή σήμερα και στην Ελλάδα

Σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της 7ης Σεπτεμβρίου – Γιατί η Σελήνη βάφεται κόκκινη και πότε κορυφώνεται η έκλειψη.

Πράσινος μετασχηματισμός στην ακτοπλοΐα με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τι ισχύει στις άγονες γραμμές

Νέες ναυπηγήσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σταθερά δρομολόγια στις άγονες γραμμές αλλάζουν το τοπίο των θαλάσσιων μεταφορών.

Τι τρώμε σήμερα; Ματσάτα Φολεγάνδρου με κιμά και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του νησιού αποκτά νέα διάσταση με μια πλούσια σάλτσα κιμά και το άρωμα της μυζήθρας.

Σαντορίνη – Santo Wines: Ο τρύγος του 2025 δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Μια δύσκολη χρονιά για τον αμπελώνα του νησιού, που δεν αποτυπώνεται σε τόνους αλλά στη δύναμη των παραγωγών να συνεχίσουν.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.