Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - ΑΠΑΣ τα Φάναρια: Λάτρης των ...θρίλερ, "καθάρισε" το Ληξούρι

Νάξος – ΑΠΑΣ τα Φάναρια: Λάτρης των …θρίλερ, “καθάρισε” το Ληξούρι

|

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια επικράτησε του ΝΕΟ Ληξουρίου με 71-69 και έκλεισε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 8-4 νίκες – Killer ο Ψαρόπουλος στα τελευταία λεπτά, σούπερ ο Προδρόμου και επόμενος αγώνας με Αγροναύτη Τριγλίας εντός έδρας στην έναρξη του 2ου γύρου 

Β΄ Εθνική κατηγορία… Παραδοσιακά η πιο δύσκολη στο χώρο του μπάσκετ. Με δυνατές έδρες, με ομάδες που μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο και με αναμετρήσεις που ολοκληρώνονται μόνο όταν …βγει η χοντρή να τραγουδήσει όπως έλεγε γελώντας ο Στιβ Γιατζόγλου… 

Αυτό γίνεται τελικά με τους αγώνες του ΑΠΑΣ τα Φανάρια και δη στο “Δημήτρης Περιστεράκης”… Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά αρκετά παιχνίδια φέτος κρίθηκαν στο σουτ… Κόντρα στο ΝΕΟ Ληξούρι στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, η ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη επικράτησε με 71-69 αν και στα τελευταία δεύτερα είχε τάσεις … αυτοκτονίας. Εφτασε τις 8 νίκες στα δώδεκα παιχνίδια, είναι στην 4η θέση πίσω από Παπάγου, Εσπερο και ΦΕΑ και ενόψει του δεύτερου γύρου ετοιμάζεται για την αντεπίθεση που θα τον κρατήσει σε τροχιά ανόδου.

Αναμένεται να δούμε τις επόμενες ώρες και την έλευση του νέου γκαρντ, ενώ πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο είναι αυτό κόντρα στον Αγροναύτη Τριγλίας (Ραφήνα) από τον οποίο θέλει τη ρεβανς για την ήττα του πρώτου γύρου (84-83 στη παράταση, 74-74)…. 

Πως περιέγραψε το παιχνίδι στο ΔΑΚ Νάξου ο Νάσσος Βλάχος για λογαριασμό του SportCyclades.gr 

Με χαμόγελα έκλεισε ο 1ος Γύρος των Αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ναξιώτικης ομάδας αφού μετά από ένα (ακόμα) ματς θρίλερ , επικράτησε του αξιόμαχου ΝΕΟ Ληξουρίου με σκορ 71-69.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη αφού μπήκε φουριόζα και απέκτησε γρήγορα διαφορά 10 πόντων (19-9) περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του Α΄Δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι μετά το ταιμ άουτ αφύπνισης του Μάρκου Τζουγανάτου, ροκάνισαν τη διαφορά και μείωσαν στους 4 πόντους με τη λήξη του δεκαλέπτου (21-17).

Καλύτερα πατήματα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο Β’ Δεκάλεπτο που όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά και προηγήθηκαν και με 5 πόντους (23-28) στα μισά του Β’ Δεκαλέπτου αλλά ο ΑΠΑΣ αντέδρασε και έφτασε στο ημίχρονο με ένα πόντο πίσω από τους φιλοξενούμενους (32-33)

Το Γ’ Δεκάλεπτο είχε δυο πρόσωπα καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο 3λεπτο ξεφεύγοντας με 6 πόντους (34-40) αλλά από εκεί και πέρα “Οι Ορεινοί” έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και με καλο αμυντικό και επιθετικό tranistion προηγήθηκαν 55-47 με μόλις 2” να υπολείπονται. Και κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το σημείο καθώς ο “αειθαλής” Παππάς πήρε την μπάλα από το …”σπίτι του” και πέτυχε ένα εκπληκτικό buzzer beater μειώνοντας σε 55-50 (σκορ Γ’ Δεκαλέπτου) και βάζοντας για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού καμμιά ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ για να φτάσουμε έτσι στο τελευταίο 1′ 16” όπου ο ΑΠΑΣ ξεφεύγει με 6 πόντους χάρη σε τρίποντο του Ψαρόπουλου αλλά ο ΝΕΟΛ έχει άμεση απάντηση και με τρίποντη βόμβα του Κασπίρη διαμορφώνει το 70-67. Στη συνέχεια μια εύστοχη βολή του Κατσουλάκου γράφει το 71-67 αλλά μια γρήγορη πάσα του Παππά πιάνει στον ύπνο την άμυνα του ΑΠΑΣ και ο Κασπίρης όχι μόνο να σκοράρει διαμορφώνοντας το 71-69 αλλά έχει και συμπληρωματική βολή καθώς χρεώθηκε φάουλ στον Κατσουλάκο. Ο Κασπίρης αστοχεί , ακολουθεί ταιμ άουτ αλλά στην επαναφορά σφυρίζεται “μπρος – πίσω” στον Μιλεντίγιεβιτς.

Με 9” στη διάθεσή του ο ΝΕΟΛ έχει χρόνο να φέρει το ματς στα ίσα ή ακόμα να πάρει και τη νίκη αλλά ούτε η προσπάθεια του Χονδρογιάννη , ούτε και το τελευταίο σουτ του Κασπίρη βρήκαν στόχο.

Έτσι το σφύριγμα της γραμματείας βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαίας σημασίας νίκη τόσο από ψυχολογικής όσο και από βαθμολογικής άποψης αφού η ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη άφησε πίσω την ήττα της περασμένης εβδομάδας στην Κόρινθο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα διατηρούμενη στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα οι έτεροι νησιώτες , ο ΝΕΟΛ, παρά την πειστική εμφάνιση δεν κατάφεραν να σπάσουν το αρνητικό τους σερί (5 αγώνες χωρίς νίκη) και ψάχνουν νίκη βάλσαμο προκειμένου να φύγουν μακριά όποιες αρνητικές σκέψεις και να δείξουν την ποιότητα που διαθέτουν ως ομάδα.

Φύλλο Αγώνα

Δεκάλεπτα: 21-17, 32-33,55-50,71-69

ΑΠΑΣ Νάξου ”Τα Φανάρια” (Τσαουσίδης): Δόγκλης, Σεϊντίνι, Μιλεντίγιεβιτς 6, Πολίτης 3 (1), Ψαρόπουλος 11 (3), Μάκαρης 4, Προδρόμου 28 (1), Χάρος, Βουτυρόπουλος, Σαρρής 1, Αναγνωστόπουλος 17, Κατσουλάκος 1

ΝΕΟ Ληξουρίου (Τζουγανάτος): Παππάς 22 (3), Αντωνάτος, Χονδρογιάννης 11 (1), Νιφόρας 17 (1), Κασπίρης 9 (3), Μαρούλης 4, Τρυφωνόπουλος 2, Βαβάτσικος 4, Ματσούκης, Λαμπρόπουλος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μαρινέλλα: Εκτός ΜΕΘ μετά από τρεις εβδομάδες (!!!)

Μεταφέρεται σε δωμάτιο νοσηλείας για περαιτέρω νοσηλεία - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σαντορίνη: Φιλοξενεί τη φετινή συνάντηση νησιωτών για το Περιβάλλον

Η Σαντορίνη θα φιλοξενήσει μεταξύ 18-21 Οκτωβρίου τη Συνάντηση Νησιωτών για το Περιβάλλον 2024 – CPF Islanders’ Forum 2024, που διοργανώνει το Cyclades Preservation Fund (CPF).

Naxos Cup 2024: Για δεύτερη σερί χρονιά οι σκοπευτές βρήκαν το κέντρο του στόχου (!!)

Δεύτερη σερί χρονιά και με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Naxos Cup 2024

Αίγυπτος: Ανοίγει τις πύλες του το μεγαλύτερο μουσείο με περισσότερα από 100.000 αντικείμενα

Από σήμερα (15/10), χιλιάδες επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα εκθέματα σε βασικές αίθουσες, μεταξύ των οποίων 12 με ευρήματα από την αρχαία Αίγυπτο. Συνολικά, πάνω από 100.000 αντικείμενα εκτίθενται στο μουσείο

Φορολογικές Δηλώσεις: Σε σταθερή βάση από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου σταθερά κάθε χρόνο

Βίβιαν Κοντομάρη: “Η Νάξος είναι η γη μου, η βάση μου” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Βίβιαν Κοντομάρη μιλάει στον Νίκο Σκορδιαλό για τη Νάξο και για την πορεία της στοn Καλλιτεχνικό χώρο (video)

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Λύγισε (0-3 σετ) απέναντι στην ανώτερη Γαλατασαράι

Υπέκυψε απέναντι στην ανώτερη Γαλατά, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου του ο ΑΟ Θήρας

ΥΠΑΑΤ: Χρηματοδότηση για τους Μελισσοκόμους

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των Δράσεων του Τομεακού Μελισσοκομικού Προγράμματος 2024

Κως – Μετανάστες: Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους δύο μωρά

Nαυάγιο μεταναστών στην Κω με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους 2 μωρά

Κυκλάδες – Hoper: Αυθημερόν ταξίδια με ελικόπτερο στα νησιά (πρόγραμμα – κόστος)

Αυθημερόν ταξίδια με ελικόπτερο στις Κυκλάδες με το χειμερινό πρόγραμμα της hoper (πρόγραμμα - κόστος)

Fraport Greece: Εργασίες στα αεροδρόμια, πότε θα “κλείσουν” οι διάδρομοι σε Σαντορίνη, Μύκονο

Εργασίες ανακατασκευής διαδρόμων σε εννέα περιφερειακά αεροδρόμια - Τι θα γίνει σε Σαντορίνη - Μύκονο (Πίνακας)

Ιος: Μία ακόμη επένδυση έρχεται πολυτελούς ξενοδοχείου

“Πράσινο φως” για νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Ίο

Blue Star Ferries: Πήρε την γραμμή Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος και επιστροφή

Στην «Blue Star Ferries» η γραμμή Ρόδος – Κάρπαθος- Κάσος και επιστροφή - Η πράσινη μετάβαση

Σίφνος – Πανσιφναϊκός: Έφυγε στα 20 του χρόνια ο ποδοσφαιριστής Θανάσης Γεωργούλης

Έφυγε στα 20 του χρόνια ο ποδοσφαιριστής του Πανσιφναϊκού, Θανάσης Γεωργούλης - Αναβολή αγώνων

Ηρώδειο – Αργυρός: Συναυλία για καλό σκοπό με Κουκουλάρη, Κορρέ και Βερύκοκκο

Στο Ηρώδειο το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου θα δώσει συναυλία για καλό σκοπό ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Ποιοι Ναξιώτες μουσικοί θα βρίσκονται στο πλευρό του

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ταβέρνα στα Ανω Πατήσια της οικογένειας και η σχέση με τη Νάξο (video)

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η αγάπη της οικογένειας για την Ελλάδα και η ταβέρνα της γιαγιάς του στα Πατήσια

Ελλάδα: Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η Αθηνά “Νουνού” Μαρτίνου

Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου έφυγε από την ζωή το βράδυ της Παρασκευής - Μπήκε στη ναυτιλία το 1964 και το 1971 ίδρυσε τoν ναυτιλιακό κολοσσό Thenamaris

ΔΕΔΔΗΕ: Νέα πρωινή (11/10) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο σύνολο σχεδόν της Νάξου

Που και πότε θα γίνει αύριο Παρασκευή (11/10) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Νάξο

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης: Ζευγώλης και Γρύλλης εκπροσώπησαν τη Νάξο

Οι Νίκος Ζευγώλης και Ιάσωνας Γρύλλης εκπροσώπησαν τη Νάξο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης