Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Τήνος: Στη Σύρο τα επείγοντα, έρχεται το ανταλλακτικό (για ακτινολογικό)

Κυκλάδες – Τήνος: Στη Σύρο τα επείγοντα, έρχεται το ανταλλακτικό (για ακτινολογικό)

|

Στη Σύρο για ακτινογραφίες τα επείγοντα της Τήνου – Διορθώνεται άμεσα η βλάβη στο ακτινολογικό – Η ανακοίνωση από την 2η ΔΥΠΕ 

«Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση».. 

Αυτό είχε αναφέρει προχθές στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου, σχετικά με την λειτουργία του μηχανήματος στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Μία βλάβη που έγινε viral λόγω της κίνησης νεαρού μετά από προτροπή να μεταβεί σε κτηνιατρείο για μία απλή ακτινογραφία. Κι όπως τόνισε η κα Παπαδοπούλου «κάηκε ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης στις 15/12. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα». 

Και έστω κι αργά – χρειάστηκε να γίνει viral το θέμα – έρχεται η αντίδραση από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που ουσιαστικά λέει το αυτονόητο “Στη Σύρο αδέλφια μου…” Κοινώς; Τα επείγοντα θα πάνε στη Σύρο και θα αντικατασταθεί άμεσα η βλάβη στο ακτινολογικό…   «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν ήδη προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Τήνου» .. Και βέβαια σημειώνεται ότι έχει παραγγελθεί ήδη το ανταλλακτικό που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ:

“Σε απάντηση των αναρτήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη βλάβη, που παρουσίασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Αμέσως μόλις υπεβλήθη από τη Διοίκηση του Κ.Υ. Τήνου το αίτημα επισκευής του ακτινολογικού μηχανήματος, του οποίου υπέστη βλάβη ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της 2ης Υ.Πε. προέβησαν σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος.

Ειδικότερα, άμεσα αποφασίστηκε η έγκριση πιστώσεως για την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος με δέσμευση των απαιτουμένων ποσών από τον προϋπολογισμό της Υ.Πε. και εδόθη σχετική εντολή στην Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία της Υ.Πε. προκειμένου να επισπεύσουν τις δέουσες ενέργειες. Το ανταλλακτικό που χρειάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης, έχει ήδη παραγγελθεί από την κατασκευάστρια εταιρία GE HEALTHCARE Α.Ε. κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί της και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η εισαγωγή του στην Ελλάδα και η τοποθέτησή του στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου.

Μέχρι τότε οι επείγουσες περιπτώσεις, που χρήζουν άμεσης διενέργειας ακτινοδιαγνωστικού ελέγχου, θα καλύπτονται από το Γ.Ν. Σύρου”. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες